Tykkäätkö betonista? Kestäviä ideoita pihaan

Ideoita, kestäviä tuotevalintoja, betonia, muotoja ja upeaa kukkaloistoa. Kevätmessujen ideapihat antoivat jälleen parastaan. Maisemasuunnittelja Minna Harjun suunnitelma oli herännyt henkiin Helsingin Messukeskuksessa yhdessä Rainset Oy:n ja Omnian opiskelijoiden kanssa.


Innovatiivinen muuriuutuus on kuin rakentaisi Legoilla

Kaksipuoleinen muuri, onnistuu. Tai miltä kuulostaisi istutuslaatikko, ulkokeittiö, portaat tai vaikka näyttävät pilarit sisäänkäynnille? Opus-muurilla pystyt rakentamaan nämä helposti, kuin Legoja kasaamalla. Opus-muuria on saatavilla kahdessa, suomalaiseen luontoon sopivassa sävyssä, rakka ja dyyni.

Kevätmessut 1280x500_opus rakka Opus-muuri sävyssä rakka.
Kevätmessut 1280x500_opus dyyni Opus-muuri sävyssä dyyni.

 

Tutustu Opus-muurin tarkemmin täältä:


Sadevesien hallinta pihallasi – Lumo-Kartanokivi apuun

Tarve vesien hallinnalle on lisääntynyt kasvaneiden sademäärien ja tiivistyvän rakentamisen myötä. Kun viivytät tai imeytät hulevesiä, parannat maaperän vesitaloutta. Samalla tulet pienentäneeksi osaltasi laajemman tulvan vaaraa. Ruduksen valikoimasta löytyy monia erilaisia ratkaisuja hulevesien hallintaan: mm. hulevesikaivo, kastelukaivo tai läpäisevät hulevesikivet. Pihakivien juhlavuoden kunniaksi kehitimme uuden hulevesikiven: Lumo-Kartanokiven. Lumo-Kartanokivessä läpäisevän pinnan osuus on 25,5% ja sen saumoissa voi kasvaa nurmi, niitty, maksaruohot, ajuruohot tai heinät, jotka houkuttelevat paikalle perhosia ja pörriäisiä. Samalla saumojen vihreä kasvillisuus tuo rakennettuun ympäristöön palan luontoa.

Kevätmessut 1280x500_lumo kartanokivi Harmaa Lumo-Kartanokivi yhdistettynä harmaaseen Kartanokiveen.

 

Lue lisää juhlavuoden uutuuksista RudusProsta:


Katse kiviin

Luonnollisuus, kestävät materiaalit sekä kierrätys ovat vuoden 2024 ehdottomat trendit – innovatiivisuutta unohtamatta. Kevätmessuilla oli nähtävillä upeita kiveyksiä. Pyöreään muotoon taipuvat Milano-kivet ja Artik-noppa, luonnollinen Luostari betonitiili sekä Japandi-henkinen Gaala. Muuriratkaisuissa oli käytetty Antikkoa, Rustikkoa sekä Muurikkoa.

Kevätmessut 1280x500_erilaiset pihakivet Milano-kivet, Artik-noppa, Luostari betonitiili ja Gaala.
Kevätmessut 1280x500_erilaiset muurikivet Antikko, Rustikko ja Muurikko muurikivet.

Betonisten tuotteiden innovatiivinen käyttö

Vain mielikuvitus on rajana – tämä tuli todistettua Kevätmessuilla. Betonirakenteisella pihalla oli esillä erilaisia betonituotteiden käyttöideoita. Istutusallas, vesiaihe ja upea suojaisa istuskelupaikka – nämä kaikki oli toteutettu kaivonrenkailla. Kaapelikanavaelementit oli käännetty ympäri ja ne toimivat istutuspenkkeinä. L-tukimuurit toimivat ahtaassa tilassa pelkistettyinä muurirakenteina. 

Kevätmessut 1280x500_infra Kaapelikanavaelementit, kaivonrenkaat sekä L-tukimuurit soveltuvat hyvin myös maisemarakentamiseen.

Suomalaista tuotantoa läheltä

Uuma-logo

Ruduksen betonituotteet valmistetaan Suomessa. Betonituotetehtaita sijaitsee ympäri Suomea ja hyvällä tuurilla pihaltasi matkaa lähimmälle tehtaalle on vain kymmeniä kilometrejä. Pihallasi voi olla siis lähellä tuotettu suomalainen tuote. Uuma-tuotteissa käytämme lisäksi kierrätyskiviaineksena murskattua betonia.

Lue lisää, miten betoni kiertää pihakivissä sekä erittäin vähähiilisistä CEVO-pihakivistä:


Seuraa meitä myös somessa