Pihainspiraatiota Huvila & Huussi -sarjasta – Ruduksen tuotteet mukana uusimmalla kaudella

Kevään aikana kauniita mökkejä ja pihoja fiilistellään televisiossa suositun Huvila & Huussi -sarjan tuoreella 15. kaudella. Sarjan mökkipihoissa voit bongata myös Ruduksen piha- ja maisematuotteita ja löytää inspiraatiota ja innostusta unelmiesi pihan rakentamiseen. 

Huvila & Huussin uusin 15. tuotantokausi esitetään kevään 2024 mittaan Nelosella ja Ruudussa. Maisemasuunnittelija Laura Moilanen ja Suomen Kivipiha Oy suunnittelevat ja toteuttavat upeita pihoja kauden jaksoissa. Tältä sivulta löydät jaksoissa nähdyt Ruduksen tuotteet ja linkit kivikauppaamme, josta pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin. Päivitämme sivua aina jakson esityspäivän jälkeen.

  

Jakso 1: Kynitystä savitontista kesäparatiisiksi

JVG:n VilleGalle tarvitsee apua mökin pihan kanssa, kun projekti on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Jättiläismontusta kuoriutuu aktiivisen ihmisen piha, jossa on helppo harrastaa sekä viettää aikaa. Tontin pohjamaa on haastava ja kohteessa tehdään paljon maansiirtotöitä. Savimaata kaivetaan pois ja tilalle tuodaan kalliomursketta ja kivituhkaa, jotta pohjasta saadaan kantava. Neljän reiän puttigreeniä reunustaa Beissi-kalusteet, jotka tuovat paljon lisää istumatilaa. Alapihalle on tehty pieni istuskelualue, joka on päällystetty Gaala-kivellä. Istutusalueet on tehty Laineri-reunakivellä ja rinnetontti on pengerretty Paasikko-muurikiven avulla. Ranta on viimeistelty seulotulla rantahiekalla.

 Jakson voit katsoa Ruudusta -> Jakso 1: Kynitystä savitontista kesäparatiisiksi

Huvila & huussi 1280x500 VilleGallen piha ennen ja jälkeen. Kuvat Marika Saikkonen.

 

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 

Huvila & huussi 1280x500gaala Pihassa on käytetty Gaalaa, Laineri-reunakiveä, Paasikko-muurikiveä sekä Beissi-kalustesarjaa. Kuvat Marika Saikkonen.

Huvila & huussi 1280x500beissi Puttigreeni on pengerretty Beissi-kalustesarjalla sekä Paasikko-muurikivellä. Kuvat Marika Saikkonen.

 

Jakso 3: Suoria linjoja ja selkeyttä 

Pernilla Böckermanin ja hänen äitinsä mökin piha kaipasi kipeästi enemmän oleskelutilaa sekä linjoja ja selkeyttä. Laituri sai muutostöiden yhteydessä uuden, upean paikan. Kulku laiturille toteutettiin isoilla 698x465x80 betonilaatoilla. Suomen Kivipiha Oy:n Teemu antaa jaksossa myös hyvän vinkin, mikä askelmitta on sopiva askelkiville. 

Jakson voit katsoa Ruudusta -> Jakso 3: Suoria linjoja ja selkeyttä

 

Huvila & huussi böckerman kuva marika saikkonen (2) Pernilla Böckemanin sekä hänen Riikka-äitinsä mökkipihan muutos. Kuva: Marika Saikkonen

 

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 

Huvila & huussi böckerman kuva marika saikkonen Isoista betonilaatoista tehty askelpolku laiturille. Kuva: Marika Saikkonen

Jakso 9: Haastavasta pihasta unelmien keitaaksi

 

Huvila & Huussi 15. tuotantokauden jaksot löytyvät Ruudusta.

Ruduksen Kotipolulta löydät pihaan ja puutarhaan ideoita, ohjeita, kivituotteiden käyttövinkkejä ja paljon muuta hyödyllistä tietoa. Käy katsomassa osoitteessa rudus.fi/kotipolku!