Opus-muurijärjestelmä

Innovatiivinen, näppärä, monipuolinen - Opus

Muurin rakentaminen ei ole koskaan ollut niin helppoa ja fiksusti valmiiksi mietittyä kuin älykkäällä uutuudellamme. Opus-muurijärjestelmä on innovatiivinen kokonaisratkaisu, joka sisältää kolme rakenne-elementtiä ja kansikivet. Rakennat muurin runkokivien ja verhouskivien avulla lisäämällä tarvittaviin kohtiin muurikiinnikkeet ja viimeistelet muurin kansikivillä. Verhouskivissä on valesaumoilla kuvioitu ja pintastruktuuriltaan hienostuneesti profiloitu pinta, valittavissa kaksi eri väriä. Runkokivistä on helppo rakentaa rivi riviltä muuri, istutusallas, pilari, portaat - mitä vain keksit.

Opus muurikivi 950x500

Monipuoliset mahdollisuudet

Opus-tuotteet tarjoavat ennen näkemättömät mahdollisuudet erilaisiin luoviin rakenteisiin. Tuotteilla syntyy sopiva ratkaisu lähes mihin tahansa pihan ja puutarhan tarpeeseen. Opus-muurituotteilla on helppo luoda juuri
omiin tarpeisiin sopivia tiloja ja tunnelmaa. Rakenne noudattaa silti aina samaa perusperiaatetta, ja kivien jako on aina sama.

Rakenna muurit, aidat, pilarit, portaat tai vaikka ulkokeittiö tai tulipaikka - vain mielikuvitus on rajana.

Opus toteutusesimerkit 1280x250 Tulipaikka, istutusallas vai portaat? Tässä vain muutama esimerkki Opus-muurin käyttötarkoituksista.

Tykkäsitkö lapsena leikkiä legoilla? Opus tarjoaa samaa luomisen riemua meille aikuisille.

Maltti on valttia – Opus-muurin teossa kannattaa edetä huolellisesti vaihe vaiheelta. Systeemi voi äkkiseltään vaikuttaa mutkikkaalta, mutta kun hiukan perehtyy, huomaa nopeasti, että käsillä on yksi
markkinoiden näppärimmistä ja samalla monipuolisimmista muurituotteista. Rohkeasti vain rakentamaan! 

Katso alla olevasta videosta, kuinka helppoa Opuksella rakentaminen on.

Asennusohjeet löydät täältä. 

Opus-järjestelmän osat

Runkokivi

Opus-muurijärjestelmä on innovatiivinen kokonaisratkaisu, joka sisältää kolme osaa ja kansikivet. Keskeisin osa on runkokivi, joka on sisärakenteiden kantava osa, ja johon verhouskivet kiinnitetään. Runkokivistä on helppo rakentaa rivi riviltä muuri, istutusallas, pilari, mitä vain – mahdollisuudet ovat rajattomat. Runkokivi on suunniteltu niin, että yhdellä ja samalla kivellä on helppo toteuttaa hyvin monipuolisesti erilaisia rakenteita:

  • aitoja ja tukimuureja
  • istutusaltaita
  • pilareita
  • portaita ja paljon muuta.

Runkokivi painaa vain 9,7 kg, joten sitä on paljon helpompi käsitellä kuin useimpia muita muurikiviä. Ponttiliitoksen avulla runkokiviin on helppo liittää muut muurin osat. 

Muurikiinnikkeet sisältyvät runkokivilavatoimitukseen (100 kpl / täysi lava).

Verhouskivi

Verhouskivi määrää Opus-muurirakenteen ulkonäön. Verhouskivessä on valesaumoilla kuvioitu ja pintastruktuuriltaan hienostuneesti profiloitu pinta. Tällä hetkellä verhouskiveä on mahdollista saada kahdessa eri värissä: rakka sekä dyyni. Pystymme tekemään tilauksesta myös muita värejä --> lue erikoistuotteista lisää täältä.

VINKKI: Lavalla on 12 erilaista verhouskiveä. Saat muurin pinnasta vielä monipuolisamman kääntämällä koko rivin verhouskiviä 180°.

Muurikiinnike

Muurikiinnike on Opus-muurin kolmas peruselementti. Se on välttämätön osa, jotta runkokivistä ja verhouskivistä saadaan yhtenäinen rakenne. Kevyet, kierrätysmuovista valmistetut mustat Opus-muurikiinnikkeet on helppo työntää ponttiuriin. Muurikiinnikkeellä sidot muurikerrokset toisiinsa, limität kerroksia, kiinnität verhouskivet runkokiveen tai runkokivet toisiinsa. Lue muurikiinnikkeen käytöstä Opus-esitteestä s. 22 

Muurikiinnikkeet sisältyvät runkokivilavatoimitukseen (100 kpl / täysi lava).

Kansikivi

Muurille saadaan viimeinen silaus kansikivillä, jotka samalla peittävät näkyvistä muurin sisärakenteen. Sopivilla kansikivillä Opus-muurille saadaan nopeasti ja helposti huoliteltu viimeistely. Kapeampi kansikivi 420x320x70 mm sopii yksipuoleisiin Opus-muureihin. Molemmin puolin verhoiltuun Opus-aitarakenteeseen käytetään leveämpää kansikiveä, koko 600x400x60 mm. Opus-muurikivistä tehdylle pilarille on oma kansikivi. Kansikiviä on saatavilla väreissä musta ja harmaa. 

Onko suunnitelmissa näyttävät portaat? Kansikiviä voi käyttää myös portaiden askelmina ja lepotasoina. Käytä tähän tarkoitukseen muurin kansikiviä, koko 600x400x60 mm ja katkaise ne tarvittaessa sopivan pituisiksi.

Opus muurin rakennusosat Opus-muurin rakenne-elementin: runkokivi, verhouskivi, muurikiinnike, kansikivi.

Selaa Opus-esitteitä

Rudus Kotipolku