Vastuullisuus Ilmasto

Concrete Acts! - Vähähiilisiä tekoja

Ilmastonmuutos on keskeinen globaali haaste, joka koskettaa meitä kaikkia. Rudus haluaa omilla teoillaan vaikuttaa tilanteen muuttamiseksi paremmaksi. Me tunnemme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja haluamme olla osa ratkaisua.  

Ilmastohyötyjä tuotekehityksen ja innovoinnin avulla

Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että tuotteemme ja palvelumme toisivat myös asiakkaillemme ilmastohyötyjä. Kun kasvatamme hiilikädenjälk, asiakkaidemme hiilijalanjälki pienenee. Näin tuemme tehokkaasti asiakkaitamme heidän omien ympäristö- ja ilmastotavoitteidensa saavuttamisessa.  

Ilmastovaikutukset

Betoni valmistetaan sementistä, vedestä ja kiviaineksesta. Betonin tärkein ainesosa on sen sideaine sementti. Sementin osuus betonin päästöistä vaihtelee tuotekohtaisesti, mutta yleisesti ottaen sementin osuus kaikkien betonituotteiden päästöistä  on yli 70 prosenttia. Sementin valmistuksen päästöjä on kuitenkin saatu laskettua 25 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna. Päästöt ovat laskeneet muun muassa valmistusprosessin tarkemman hallinnan ja kierrätyspolttoaineiden hyödyntämisen ansiosta.

Suurin osa Ruduksen koko arvoketjun päästöistä muodostuu raaka-aineista. Käytämme kotimaista ja mahdollisimman vähäpäästöistä sementtiä. Sementin valmistajamme jatkuva tuotekehitys on pienentänyt viime vuosina merkittävästi sementin hiilijalanjälkeä ja lähivuosina on odotettavissa yhä vähäpäästöisempiä sementtejä markkinoille. Lisäksi kehitämme itse betonituotteitamme vähäpäästöisemmiksi korvaamalla sementtiä vähäpäästöisimmillä raaka-aineilla aina kun mahdollista. Myös betonireseptien kehitys pyrkii vähäpäästöisiin, mutta kestäviin ratkaisuihin. Betonin hiilijalanjälkeä voidaan lisäksi pienentää korvaamalla luonnonkiviainesta kierrätetyllä betonituotteellamme, Betorocilla.


Jäitkö pohtimaan jotain?

LUE TÄÄLTÄ YLEISIMMÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET LIITTYEN YMPÄRISTÖTYÖHÖMME

TAI OTA YHTEYTTÄ! info@rudus.fi