Ruduksen toiminta Suomessa

Rudus on lähellä asiakasta. Suomessa se tarkoittaa laajaa toimipisteverkostoa; 66 betonituote- ja valmisbetonitehdasta ja n. 90 kiviainesten tuotantoaluetta eri puolilla Suomea. Lisäksi Ruduksella on noin 30 kierrätyspistettä ympäri Suomen. Ruduksella työskentelee innostunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka vastaa mielellään kysymyksiin liittyen tuotteisiimme sekä palveluihimme ja opastaa tarvittaessa tuotteiden valinnassa.
Ruduksen ulkomaantoiminta on keskittynyt Viroon.

Kiviaines

Kiviainekset

Rudus on maan johtava kiviainestoimittaja. Tuotevalikoimastamme löytyvät niin perus- kuin erikoiskiviaineksetkin erilaisiin käyttökohteisiin. Peruskiviainekset: sora, hiekka, murskeet ja sepelit.
Erikoiskiviainekset: kasvualustahiekka pallo- ja golfkentille, kasvuturve, kenttäalustahiekka, hautausmaille sopiva hiekka, koristehiekka ja -sepeli, kapillaarikatkot, leikki- ja turvahiekka lasten leikkipaikkoihin, rantahiekka ja rantalentopallokentälle sopiva hiekka. Ruduksella on noin 90 kiviainestuotantoaluetta ympäri Suomea, joista toimitamme asiakkaillemme kiviaineksia. Lisäksi Rudukselta voi ostaa nopeasti ja helposti soraa, sepeliä ja hiekkaa verkkokaupasta: www.sorakauppa.fi

Ruduksen toiminnassa korostuu vastuullinen, kestävän kehityksen periaatteita noudattava soranotto. Kiviainestoimituksissamme huomioidaan myös kuljetusmatkojen optimointi.
Vuonna 2012 käynnistettiin Rudus LUMO –ohjelma, jonka tavoitteena on, että luonto on toimipisteissämme, erityisesti soranottoalueilla, monimuotoisuuden kannalta arvokkaampaa toiminnan päättyessä kuin sen alkaessa.


Betonituotteet

Betonituotteet

Rudus on johtava betonituotteiden valmistaja Suomessa. Betonituotteiden valikoimasta löytyvät seuraavat tuoteryhmät:

  • elpo-hormit ja infraelementit 
  • julkisivu- ja porraselementit (Rudus Elemento)
  • kaivot ja putket
  • pihakivet ja maisematuotteet (Rudus Formento)

Ruduksen laadukkailla ja kestävillä betonituotteilla on rakennettu infraa, taloja ja pihoja jo useampia vuosikymmeniä. Betonituotteita valmistetaan 17 tehtaassa ympäri Suomea ja betonituotteita toimitetaan eri puolelle Suomea. 


ahvenkoski betoni

Valmisbetoni

Rudus on johtava valmisbetonin toimittaja Suomessa, joka kehittää aktiivisesti valmisbetonitoimintojaan. Yrityksemme on hionut betonin valmistuksen, logistiikan ja laadunvarmistuksen palvelemaan asiakasta varmasti ja vastuullisesti. Tästä hyvä esimerkki on Ruduksen kehittämä ympäristöystävällinen Vihreä betoni, jota käyttämällä hiilidioksidipäästöjä voi vähentää 20-50 %.

Rudukselta saat ammattitaidolla valmistetut ja oikeaan aikaan toimitetut betonit suurista rakennusprojekteista pienempiin käyttökohteisiin. Betonitehtaita on 53 ympäri Suomea mukaan lukien siirrettävät betoniasemat. Toimipisteidemme verkosto ulottuu Raaseporista Kemiin ja Vaasasta Imatralle.

Rudus on ollut mukana kehittämässä paikallarakentamisen tekniikoita Kestävä Kivitalo Paikalla rakentaen -projektissa 1990-luvun puolesta välistä lähtien. Paikallavalu mahdollistaa runkotekniikan, jonka ansiosta rakennuksella voi olla jopa useita käyttötarkoituksen muutoksia elinkaarensa aikana. Saumattomana ja massiivisena rakenteena valettu runko antaa myös erinomaisen ääneneristyksen. 


vastuullisuus betoni

Kierrätys

Rudus on merkittävä kierrätyskiviainesten toimittaja. Yrityksemme jalostaa ja kierrättää lentotuhkaa, betonia ja tiiliä monenlaiseen hyötykäyttöön. Rudus on kehittänyt ja tuonut markkinoille uusia, korkealaatuisia ja edullisia tuotteita ja ratkaisuja. 

Kierrätystuotteidemme käyttökohteet:

  • Ruduksen kehittämällä Betoroc-murskeella voidaan korvata sora- ja kalliomurskeita erilaisissa käyttökohteissa 
  • Lentotuhkaa hyödynnetään betonin valmistuksessa ja asfalttifillerinä 
  • Lento- ja pohjatuhkalla voidaan korvata maa- ja kiviaineksia esimerkiksi tie- ja kenttärakenteissa sekä kaatopaikkarakenteissa. 

Ruduksella on n. 30 kierrätyspistettä ympäri Suomea.


baltia

Toiminta Baltiassa

Viro: Rudus AS
Rudus AS:lla on Tallinnassa kolme valmisbetoniasemaa. Lagedin valmisbetoniasema on Baltian suurin ja modernein. Yhtiöllä on betoniasema myös Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartussa.
Rudus tuo Viroon graniittikiviainesta Suomesta, koska Virossa ei ole saatavilla kovaa kiveä. Olemme johtava kiviainestoimittaja asfalttiyrityksille ja Viron rautateille.