Julkisivuelementit ovat rakennuksen kasvot

Elementit jaotellaan kantaviin ja ei-kantaviin. Ryhmittely tehdään myös pinnan perusteella harjattuihin, hiekkapuhallettuihin, muotti-, tiili-, klinkkeri- ja luononkivipintaisiin sekä hiottuihin betonipintaisiin ja pesubetonipintaisiin elementteihin.
Betoni muuntuu moneksi ja mahdollistaa persoonalliset ratkaisut niin rakenteissa kuin talon ulkopinnassa. Tuotannon toimivuuteen, logistiikkaan, toimitusvarmuuteen ja palveluun on kiinnitetty erityistä huomiota.

Kaunis pinta syntyy luonnonkivirouheiden ja väribetonin yhdistelmistä. Niillä voidaan luoda lähes rajattomasti erilaisia vaihtoehtoja.

Vähähiiliset ratkaisut talonrakentamiseen

Ajankohtaista: Katso vähähiiliset ratkaisumme talonrakentamiseen


rappauspinta

Rappauspinnat - ohutrappauksella yhtenäinen julkisivustruktuuri

Rakenteessa käytetyt laastit ovat Alsecco GmbH & Co.KG:n valmistamia erikoisrappauslaasteja.
Ne ovat vesihöyrynläpäiseviä, vettähylkiviä ja elastisia. Kaikki liittymät ja rajaukset tehdään järjestelmään kuuluvilla osilla.

Pohjalaasti + lasikuituverkko
Käytettävä pohjalaasti valitaan järjestelmältä vaadittavien ominaisuuksien mukaisesti. Lämpötilanmuutoksista, laastien kutistumisesta ja ulkoisista iskuista rakenteeseen syntyvät jännitystilat siirtyvät alkalinkestävään lasikuituverkkoon, joka estää halkeamien syntymisen ohutrappaukseen.

Pinnoituslaasti
Alseccon pinnoituslaastilla saadaan saumaton julkisivupinta. Vain rakennetekniset liikuntasaumat on huomioitava. Lähes rajattomat väri- ja pintavaihtoehdot ovat mahdollisia.

Värisuunnittelu
Läpivärjättyjen pinnoituslaastien värisävyvaihtoehdoista on saatavana laaja värikartta tehtaan käyttämine värikoodeineen. Värikartan voi tilata Narmapinnoitus Oy:stä tai ladata osoitteesta: www.alsecco.net


graafinen pinta

Graafinen betonipinta - julkisivuihin, seiniin, muureihin ja laattoihin

Graafinen betonipinta tarjoaa suunnittelijoille uusia ja tyylikkäitä vaihtoehtoja. Betonin pinnasta saadaan joko kuvioitu, sileä tai kauttaaltaan pesty.
Pinnassa kuvio muodostuu kontrastista puhdasvalu- ja hienopesupinnan välillä. Menetelmä on kustannustehokas, testattu ja turvallinen, sillä elementtituotannossa käytetään perinteisiä hienopesumassoja ja -prosesseja.

Patentoidussa Graafinen Betoni -teknologiassa käytetään erikoiskalvoa, jonka pintaan on painettu betonin pintahidastinainetta. Menetelmän avulla voidaan valmistaa betonielementtejä sekä -laattoja.
Graafinen Betoni -teknologian palveluja tarjoaa suomalainen Graphic Concrete Oy.


profiloitu pinta

Profiloitu muottipinta

Profiloitu muottipinta voi olla esimerkiksi limilauta, pelti ja uritus sekä useita muita eri vaihtoehtoja.


klinkkeripinta

Klinkkeripinta

Klinkkeripintaisia betonielementtejä on saatavana eri värivaihtoehdoilla sekä eri kokoisina.


Rudus ämmän betoni julkisivut

Vaativiin kohteisiin ja rakenneratkaisuihin - Rudus Ämmän Betoni Oy

Ruduksen julkisivuelementtien tuotanto, ammattitaito sekä talonrakentamisen ratkaisujen erikoisosaaminen saivat vahvistusta vuoden 2019 lopussa yrityskaupan myötä. Rudus Ämmän Betoni Oy palvelee ja toteuttaa vaativimmatkin kohteet ja ratkaisut asiakkaan tarpeiden mukaan.


Betonipinta

Muottipinnan valinnalla voidaan vaikuttaa betonipinnan tekstuuriin ja värisävyyn. Elementtitekniikassa tavallisesti käytettyjä muottipintamateriaaleja ovat teräs, puulevy, muovi, lasikuitu ja kumi. Tuoreen massan muokattavuus sekä pintojen pieni hallittu vaihtelu ovat betonille ominaisia piirteitä. Betonipinnan käsittelytapoja ovat esimerkiksi harjattu, pesty, hienopesty, telattu, sienihierretty, töpötetty, puuhierretty, teräshierretty ja graafinen betoni.

Tiilipinta

Tiilipintaisten betonielementtien tiilipintaan saadaan näyttävyyttä erilaisilla saumaväriaineilla. Tiilipintaisia betonielementtejä valmistetaan eri värivaihtoehdoilla sekä erikokoisilla laatoilla.


Sandwich-elementit

Yleisin betonielementtiseinätyyppi on betonisandwich-rakenne.
Betonielementtiseinä koostuu betonisesta sisä- ja ulkokuoresta ja niiden välissä olevasta lämmöneristeestä.
Eristeenä käytetään tuuletuksen aikaansaamiseksi pystyuritettua jäykkää mineraalivillaeristettä.