ukk banneri

Maanrakennus

Mistä saan tietoa, mitä kiviainesta käytetään missäkin käyttökohteessa? Voinko noutaa sorakuorman peräkärryllä? Mikä on Sorakaupassa toimitusaika? Katso asiantuntijamme vastaukset liittyen kiviaineksiin.

Tuotteet ja niiden käyttö

Tuotteiden tuotekuvauksissa on kerrottu, mihin mitäkin tuotetta yleisesti käytetään. Lisätietoa tuotteiden valinnasta ja käytöstä löytyy myös www.rudus.fi/kotipolku. Tässä suora linkki Maanrakennuksen Tolkkua tuotevalintaan. Artikkeleista pääset suoraan verkkokauppaan sivulla esiteltyihin tuotteisiin.

Katso myös:

Mitä soraa ja kuinka paljon? Katso ohjeet tontin kiviainesten tilaamiseen

Vinkkejä ja tietoa kiviainesten kuten soran, sepelin, murskeen ja hiekan käyttöön löydät Ruduksen Kotipolulta. Alla muutama hyvä artikkeli, joissa kerrottu tarkkaan mikä kiviaines sopii mihinkin käyttökohteeseen.

Katso myös:

Neuvoja tontin kiviainesten valintaan Tilaa oikeanlaatuinen kiviaines salaojitukseen Oikeat sorat ja kivet kantavat pihatien Oikeat kiviainekset sokkelin sisätäyttöön Onnistunut ja kestävä pihakiveys

Kuvassa näkyvät tuotteet löydät klikkaamalla kuvaa tai kuvan alla sijaitsevaa Tilaa verkkokaupasta -kuvaketta.  Seuraavaksi aukeaa ikkuna, jossa näkyvät tuotteet ja tuotteiden linkit suoraan verkkokauppaan.

Kiviaines tuotteiden värit vaihtelee tuotantopisteen mukaan. Ei voida taata tiettyä väriä toimituksessa.

Jokaisen tuotteen kohdalla sorakaupassa on tuoteselostukset, mihin käyttötarkoituksiin kyseinen tuote soveltuu parhaiten. Erilaiset murskeet eroavat pääosin toisistaan koon ja karkeuden osalta. 

Katso myös:

Mitä soraa ja kuinka paljon? Katso ohjeet tontin kiviainesten tilaamiseen

Tilaukset, nouto ja toimitukset

Irtokiviaines toimitetaan tilausmäärän mukaan joko nuppi- tai kasettiautolla. Lisäksi Uudenmaan alueella on saatavana hihna-autotoimitus (irtokiviaines) sekä nosturiautotoimitus (säkkituotteet). Katso videot eri toimitusvaihtoehdoista.

Katso myös:

Sorakauppa Mitä soraa ja kuinka paljon? Katso ohjeet tontin kiviainesten tilaamiseen

Valitettavasti useimmilta Ruduksen montuilta ei voi noutaa omalla peräkärryllä (turvallisuusmääräykset). Voit tarkistaa alueesi toimituspisteen toimitus- ja noutovaihtoehdot www.rudus.fi/yhteystiedot. Tässä suora linkki kiviaines toimituspisteisiin. Klikkaamalla toimituspisteen nimestä (on linkki) pääset toimitus- ja noutovaihtoehtoihin kyseisellä montulla.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu

Kiviaines monttujen aukioloajat löytyvät www.rudus.fi/yhteystiedot. Tässä suora linkki kiviaines toimituspisteisiin.

Mikäli tiedät toimituspisteen nimen entuudestaan, voit kirjoittaa sen Yhteystiedot-sivulle tultaessa suoraan hakukenttään.

Hihna-auton hihnan pituus on 17 m. Purku onnistuu 20-25 m päähän autosta. Hihna-autolla voidaan toimittaa mm. kohteisiin, joissa tehdään salaojia, sisätäyttöjä sekä muihin ahtaisiin paikkoihin.

Katso myös:

Unelmat nopeasti näkyviin jo sisätäytön vaiheessa

Koura-autossa nosturin kouran ulottuuvuus on noin 10-15 metriä molemmille auton sivuille ja noin 10 metriä ylöspäin.

Hinta, maksaminen ja tiliasiakkuus

Voit tutustua eri kiviaines tuotteiden ja toimitusvaihtoehtojen hintoihin Sorakaupassa: valitse tuote sekä lisää toimitusosoite ja tuotteen määrä.

Mikäli kohteesi/toimitusosoite sijaitsee Sorakaupan toiminta-alueen ulkopuolella, voit pyytä tarjouksen tai kysyä asiakaspalvelustamme.

Katso myös:

Sorakauppa Sorakaupan asiakaspalvelu

Käteisellä ei voi maksaa missään kiviaines-toimituspisteessä ja kortilla maksaminen onnistuu muutamassa paikassa. Voit tarkistaa alueesi toimituspisteen maksuvaihtoehdot www.rudus.fi/yhteystiedot. Tässä suora linkki kiviaines toimituspisteisiin. Toimituspisteen nimestä (on linkki) pääset maksuvaihtoehtoihin kyseisellä montulla.

Useimmilla toimipisteillä asioidakseen asiakas tarvitsee asiakasnumeron (tiliasiakas).

Mikäli kiviaineksia ostetaan muutoin kuin Sorakaupasta tai toimituspisteestä, missä ei voi maksaa käteisellä tai kortilla, asiakkaalle avataan tili (luottotietojen tarkistus) ja hän saa asiakasnumeron. Asiakas maksaa kiviainestilaukset laskulla.

Tilin voi avata soittamalla Ruduksen Luotonvalvontaan (ma-pe 8-16) puh. 020 447 7530 tai Palvelukeskukseen (ma-pe 7-16) puh. 020 447 7400.

Kysymyksiä Sorakaupasta | Verkkokauppa

Mene sivulle www.rudus.fi/kauppa ja syötä toimitusosoitteesi kenttiin sivun yläosassa. Valitse Aseta toimitusosoitteeksi. Sivun yläosaan ilmestyy vihreällä merkillä kaikki ne Ruduksen verkkokaupat, missä voit asioida ja punaisella merkillä, mistä et voi ostaa.

Sorakaupan kaikki säkkituotteet (kiviaines, multa ja kuorike) sekä hihna-auto ja nosturiautotoimitukset on saatavana ainoastaan Uudenmaan alueella. Kun olet asettanut toimitusosoitteesi, valitse haluamasi säkkituote. Kohdassa Toimitettava määrä näet, onko ko. säkkituotetta saatavana toimitusosoitteeseesi vai ei. Kaikki mahdolliset kalustovaihtoehdot näet seuraavassa vaiheessa, kun olet asettanut tuotteen määrän ja valinnut Laske toimitus

Katso myös:

Verkkokauppa – pihakivet, sora ja betoni Sorakauppa

Sorakaupassa toimituspäivän voi valita aikaisintaan kolmen arkipäivän päähän. Mikäli toimitus on mahdollinen kuljetusten sekä asiakkaan puolesta aikaisemmin, Palvelukeskuksesta otetaan yhteyttä asiakkaaseen.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu

On mahdollista, mutta sitä ei taata. Palvelukeskuksesta otetaan aina yhteyttä, mikäli aikaisempi toimitus on mahdollista, sekä varmistetaan, että tämä käy myös asiakkaalle.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu

Uudenmaan alue. Osoitteen tarkkuudella sitä ei voi sanoa muutoin kuin testaamalla Sorakaupassa: valitse säkkituote ja syötä toimitusosoite. Mikäli verkkokauppa ei herjaa, niin osoitteesi on Sorakaupan säkkituotteiden toimitusalueella. Muussa tapauksessa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Katso myös:

Sorakauppa Sorakaupan asiakaspalvelu

Todennäköisesti kyllä. Sorakaupassa ei ole myytävänä kaikkia Ruduksen kiviainestuotteita. Kysy lisää asiakaspalvelustamme tai lähetä yhteydenottopyyntö.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu Ota yhteyttä

Tietyn värisen kiviaineksen saatavuus vaihtelee alueittain, toimipisteittäin ja sesongin aikana ko. alueen luonnon kiviaines-esiintymien tai muun käytettävissä olevan raaka-aineen mukaan.

Mikäli väri on tärkeä asia, niin kannattaa ensin tiedustella halutun värisen kiviaineksen saatavuutta alueellasi.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu

Toimitusosoitteesi ei todennäköisesti sijaitse Sorakaupan toimitusalueen sisällä. Siinä tapauksessa voit lähettää tarjouspyynnön tai olla yhteydessä myyntiimme>

Sorakaupassa maksu tapahtuu heti. Vaihtoehtoina on eri verkkopankkimaksu-, korttimaksu- sekä osamaksuvaihtoehdot. Edellisten lisäksi tarjolla on Lasku yritykselle -vaihtoehto yritysasiakkaille.

Katso myös:

Sorakaupan asiakaspalvelu

Jaa somessa

Etkö löytänyt vastausta? Kysy meiltä!

Mietityttääkö jokin tuotteisiimme tai yritykseen liittyvä, tai haluaisitko tietää lisää työvaiheista? Lähetä meille kysymys niin me vastaamme.