Pihahaaveita? Tule hakemaan Loviisan asuntomessuilta ideoita pihallesi.

Vuoden 2023 asuntomessut järjestetään merellisessä Loviisassa. Asuntomessualue Kuningattarenranta sijaitsee Loviisanlahden toisella puolella, josta avautuu kaunis näkymä kohti Loviisan historiallista Laivasillan aluetta.

Loviisan asuntomessut_piha

Asuntomessualueen tontit mukailevat Loviisanlahden muotoja ja ne sijoittuvat kahteen riviin. Yhteistä kaikille rannan puoleiselle pihoille on, että niissä kaikissa on pitänyt huomioida tonttien korkoeroja. Pihat viettävät kohti merenpintaa joko jyrkkinä rantapenkereinä tai kalliona. Toisissa pihoissa korkoero tasoittuu jyrkän alun jälkeen ja piha jatkuu pidempänä loivana kaistaleena kohti rantaa. Korkoeroja on kesytetty muuriratkaisuilla ja pihoissa on hyödynnetty paikallista luonnonkivilohkareita. Rantaan vieviä kulkureittejä on tehty sekä puusta että kivestä.

Asuntomessut_loviisa_kuningattarenranta

Villa Havetin pihan katseenvangitsijana toimii upea mänty. Jukkatalojen Linnatuulen Gaala-kiveyksessä toistuu tumman talon sävyt.

Yhteistä kaikille pihoille on pyrkimys luonnonmukaiseen ilmeeseen, mikä näkyy pihan muodoissa ja materiaalien väreissä. Pihoihin on haettu osittain karua merellistä tunnelmaa. Suuret oleskeluterassit puoltavat tässä kohteessa ehdottomasti paikkansa ja lähes kaikilta terasseilta avautuu näkymä merelle.

Tänä vuonna voit tutustua Ruduksen pihakiviin jopa kuudessa kohteessa sekä yleisalueella. Uutuuskivi Gaala valloittaa Jukkatalojen ja Finnlog WisdonHouse kohteiden etupihat. Gaalaa on esillä kolmessa eri sävyssä. Toinen uutuus, upea Artik-noppa rajaa talon reunuksia Jukkatalojen kohteessa. Myös kestosuosikit Luotokivi, erikokoiset betonilaatat sekä Kartanokivet ovat esillä messupihoilla. Reunojen rajauksia on tehty Laineri-reunakivellä.


Kohde 23 Jukkatalon Linnatuuli

Jukkatalon Linnatuuli on tumma kaksikerroksinen puuverhoiltu omakotitalo, joka takapihalle muodostuu suojaisan piha-alueen erillisen saunarakennuksen avulla. Etupihan katseenvangitsija on upea kuusikulmainen Gaala-kivi. Näyttävän Gaala-kiven sävyksi on valittu hiekkapuhallettu kuloautere.

Jukkatalo linnatuuli gaalakivet 6291372

Taloa kiertää osittain vuoden 2023 toinen uutuustuote Artik-noppa. Luonnonkivimäinen tummanharmaa hienopesty Artik-noppa on täydellinen pari Gaalalle. Etupihan istutusalueita rajaa musta Laineri-reunakivi, jota on käytetty myös pihan pintamateriaalien rajaamiseen. Pihan on suunnitellut maisemasuunnittelija Minna Harju ja urakoinut Viherkuutio Oy.

Asuntomessut loviisa jukkatalo linnatuuli artik gaala

Kohde 16 Finnlog WisdomHouse

Finnlog WisdomHouse on kirjailija Tommy Hellstenin tuleva koti. Talosta on upeat näkymät merelle. Etupihalle on valittu uutuuskivi Gaala. Gaala-kiven grafiittihiekanruskean sävy toistaa upeasti paikallisen graniitin punertavaa sävyä ja sointuu ympäröivien mäntyjen runkoihin. Isokokoinen Gaala toimii hienosti näyttävän kokoisella etupihalla, joka nousee tieltä kohti talon sisäänkäyntiä.

WisdomHouse_Loviisan asuntomessut

Lisäksi Gaalasta on tehty pieni kuntan ympäröimä polku johdattamaan takapihan Luotokivestä tehdylle tunnelmalliselle nuotiopaikalle. Luotokiveen on valittu sävy hiili. Pihan suunnittelu ja toteutus Tervastalo.

Asuntomessut loviisa wisdomhouse

Kohde 17 Villa Havet

Villa Havet sijaitsee katseilta suojassa upealla rantapaikalla. Valkoinen yksikerroksinen kivitalo levittäytyy rannan myötäisesti tontille. Etupihalle on valittu selkeälinjainen musta Piano-kivi toistamaan talon selkeää arkkitehtuuria. Talon pääsee kiertämään kokonaan.

Villa Havet_Loviisan asuntomessut
Villa Havet Piano-kivet

Upea merinäköala avautuu heti pihaan ajettaessa. Linjakkaat mustat Piano-kivet ohjaavat kulkua pääovelle.

Asuntomessut loviisa villa havet

Sivupihalta laskeudutaan betonisia porraskiviä ja savun sävyisiä Gaala-kiviä pitkin rantaan talon takapihalle, jonka katseenvangitsijana toimii upea mänty. Takapihalta löytyvien tukimuurien avulla saatiin lisää tasaista tilaa istutuksille. Tukimuureista haluttiin mahdollisimman vaaleat, jotta ne istuvat hyvin talon julkisivuun - tämä onnistui valkosementin avulla. Nurmikon poikki kulkevat reitit on sommiteltu tyylikkäästi eri kokoisilla isolla betonilaatoilla. Laatat on valittu 698x698x80-laatan sarjasta. Pihan on suunnitellut Azalea Maisemasuunnittelu ja pihan kokonaisurakasta on vastannut Vrj Group.

Villa Havet takapiha

Kohde 20 Villa Havu

Moderni, pitkä, saaristosta inspiraation saanut hirsitalo sijaitsee aivan messualueen reunimmaisella rantatontilla. Havun etupiha on saanut ylleen yksinkertaisen harmaan 488x488 betonilaatan, joka korostaa upeasti tumman talon yksinkertaista muotokieltä. Takapihan puuterassi jatkuu portaina kohti rantaa. Pihan on urakoinut Viherpalvelu Greener.

Villa Havun piha

Kohde 22 Villa Panelo

Villa Panelo on arkkitehti Heikki Lumisen suunnittelema talo, jonka pihalle on valittu klassiset Kartanokivet sävyissä harmaa sekä musta. Pihan on urakoinut Pihat Oy.


Kohde 10 Villa Kuningatar

Villa Kuningatar sijoittuu aivan meren rantaan. Pihan erikoisuutena on venevaja sekä upea terassiin upotettu uima-allas. Venevajan edustalla on pieni oma uimapoukama. Pihan korkeuserot ovat tässä pihassa todella suuret. Tontin toinen reuna on rajattu Paasikko-kivillä tehdyllä muurilla, joka toimii samalla raja-aitana tonttien välillä. Pihan on suunnitellut Eija’s Garden.

Kohde 10_Villa Kuningatar_Loviisan asuntomessut
Villa Kuningatar

Villa Kuningattaren tuotetiedot:


Ranta-aukio

Kuningattarenrannan ranta-aukiolta lähtee kelluva silta kohti Loviisan keskustaa. Aukion kiveys on toteutettu grafiittihiekannruskeana Gaala-kiveyksenä.

Loviisan asuntomessut_ranta-aukio

Seuraa meitä myös somessa


Kurkkaa myös edellisvuosien Asuntomessujen kohteet