Rudus Formento pihakivet ja maisematuotteet mukana Asuntomessuilla

Asuntomessut Lohjalla

Lohjan asuntomessukohteissa nautitaan pihoista järvinäkymällä!

Asuntomessupaikkakuntana on tänä vuonna Lohja. Lohjan Hiidensalmen messualue sijaitseen upealla paikalla Lohjanjärven rannalla, aivan Lohjan keskustan tuntumassa. Messualueen 16 omakotikohdetta sijoittuvat kahden päättyvän kadun varteen. Jokaisesta pihasta voi nähdä vähintäänkin pilkahduksen Lohjanjärvestä.

Erilaisia pihakohteita - monipuolisia ideoita

Olemme seurailleet piharakentamisen edistymistä neljässä messukohteessa somessa ja paikanpäällä. Pihoihin on valikoitunut erilaisia pihakiviä ja laattoja; on tasaista laattapintaa ja suoraa reunaa sekä luonnonläheistä rosoisuutta. Yhteistä kaikille pihoille on se, että hulevesien imeyttämiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Pihakivien kanssa on yhdistelty monipuolisesti kiviaineksia, katteita ja kasvillisuutta. Tuuheat siirtonurmet viimeistelevät pihat heti käyttökuntoon.


Kohde 5 - Lohjan Saarenta

Pihasuunnittelu Toivepiha Oy, Sanna Moilanen

Kaunis vaalea kivitalo hohtaa auringossa. Talon ryhdikäs sisäänkäynti on tyylitelty hiekkapuhalletulla Kartanokivellä. Perinteinen kivikoko (278x138x80 mm) näyttää erilaiselta, kun sen pinta on viimeistelty. Hiekkapuhallettu kulo-sävy istuu hienosti talon värimaailmaan. Etupihan kiveys jatkuu autotallin sivulla  graafisella Nurmikivellä. Nurmikivi on saumattu hiekoitussepelillä, joten se läpäisee saumoista erinomaisesti sade- ja sulamisvedet.

Kohde 5

Etupihalta siirrytään talon reunusta myöden takapihalle kookkailla betonilaatoilla tehtyä askelkivipolkua pitkin. Askellaattoina käytettyjen betonilaattojen koko on 698x348x80 mm. Laattojen väleissä ja istutusalueen katteena on käytetty seulottua luonnonkivilajitelmaa someroa. Takapihan harmoonisen ilmeen muodostaa isot laattapinnat ja selkeät pihan muodot. Betonin ja kiven yhdistelmä henkii pelkistettyä skandinaavisuutta.

Kohde 3_takapiha

Takapihalla on käytetty kahta eri betonilaattakokoa ja -väriä. Suuret mustat laatat ovat kooltaan 698x698x80 mm ja harmaat laatat kokoa 498x498x50 mm. Laatta-alueet on rajattu mustalla reunakivellä, koko 500x140x80 mm. Laatoitukselta siirrytään Betonisten askellaattojen (koko 698x348x80 mm) kautta lasitetulle terassille sekä sisälle taloon. Paksulla 80 mm betonilaatalla saa tehtyä helposti tukevia askelmia ja värimaailman saa sovitettua kiveykseen. Pihan kaksi matalaa istutusallasta on toteutettu hauskasti antiikkipintaisella Antikko-muurikivellä siten, että profiloitu pinta on käännetty ylöspäin.

Asuntomessut_Lohjansaarenta

Antiikkipintainen Antikko-muurikivi reunustaa pientä vesiaihetta. Lasitetun terassin sisällä olevassa istutusaltaassa uudesta kotipaikasta nauttii vanha viiniköynnös.

Kohde Lohjan Saarenta

Kohde 3 - Suomi / Jokirinteen messutalo

Pihasuunnittelu Toivepiha Oy, Sanna Moilanen

Mustikansinisen Kannustalon laaja puuterassi avautuu kohti järvinäkymää. Talon suoraviivaiset linjat toistuvat terassin ja pihan puolella. Talon etupiha on pääasiassa asfaltoitu. Pihan sivulla on kuitenkin alue, jossa on huomioitu sadevesien imeyttäminen. Ruduksen Hule-Kartanokivi läpäisee tehokkaasti vettä sekä kiven läpi että kiveyksen saumoista. Hule-Kartanokiveystä ei saumata lainkaan, jotta veden imeytyminen olisi mahdollisimman tehokasta. Kiveys on tuettu mustalla upotettavalla nurmikon reunakivellä, joka rajaa samalla kiveyksen istutusalueesta.

Messutalo 3

Kohde 6 - Kastelli Plazia Järven sydän

Pihasuunnittelu Vihervinkki Oy, Minna Uskali

L-mallinen Kastelli-talo sulkee syleilyynsä viihtyisän takapihan. Terassit levittäytyvät takapihan kahdelle sivuille. Terassin eteen on rakennettu matalat istutusaltaat Ruduksen Rustikko-muurikivillä. Rustikon tumma uutuusväri hiili istuu hyvin talon julkisivuun. Kontrastia tuo valkoisena hohtavat koristekivet. Mustaharmaalla Luotokivellä toteutettu oleskelualue kaartaa kauniisti terassin edessä ja pehmentää pihan ilmettä. Pihan erikoisuutena on muurikiven juureen asennettu led-valonauha, joka tuo iltojen hämärtyessä hienosti esiin valon ja varjon leikittelyn Rustikko-muurin profiloidussa julkisivussa.

Asuntomessut_Järven Sydän 1

Autokatoksen pohja ja talon pääsisäänkäynnille ohjaava kulkuväylä on päällystetty rytmikkäällä mustalla Piano-kivellä. Pianokiveys toistaa talon vaakalinjaista julkisivua. Kiveyksen reunaa ei ole tasattu suoraksi vaan se polveilee viehättävästi kivireunuksen (somero) kanssa. Kiveys on saumattu mustalla saumaushiekalla.

Asuntomessut Järven Sydän_Piano-kivet

Piano-kivien reuna voidaan latoa tasaiseksi tai jättää polveilevaksi. Rustikon tumma uutuusväri hiili tuo kontrastia mustaharmaaseen Luotokiveykseen. Rustikko-muurin reunassa kiertää LED-valonauha.

Kohde 6

Kohde 1 - Villa Ilta

Pihasuunnittelu yhdessä Lotta Mäkinen, Viherforma ja talon asukas
Piharakentaminen Uudenmaan Pihamestarit Oy

Villa Ilta on upea pulpettikattoinen puutalo. Pihalla oleilun sydän on laaja terassi, jota reunustaa Antikko-muurikivillä toteutetut istutusaltaat. Istutusaltaat sulautuvat täydellisesti terassin kylkeen. Pihan kivivalinnoissa on käytetty ilahduttavan monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja. Profiloitupintanen Torino-kiveys sopii mainiosti yhteen Antikko-muurin kanssa ja on rauhallinen valinta talon sisäänkäynnin yhteyteen.

Asuntomessut_Villa ilta 2

Talon seinustaa kiertää Louhikivi, joka sopii erinomaisesti korvaamaa perinteiset sepeli- tai koristesoratäytöt sokkelin vieressä. Näin irtokiviä ei myöskään kulkeudu kiveykselle. Louhikiveä on käytetty myös varastolle menevän käytävän päällysteenä. Isosaumainen Louhikivi läpäisee hyvin sade- ja sulamisvedet. Pihan toisella puolella nautitaan rennosta oleilusta riippukeinussa loikoillen. Pergolan sekä ulkotulipaikan ympäristö on kivetty luonnonläheisellä Luotokivellä. Istutusalueet on rajattu upottamalla Antikko-muurikivi nurmen kanssa samaan tasoon. Se helpottaa nurmikon leikkaamista, mutta rajaa silti ryhdikkäästi istutusalueet.

Asuntomessut_Villa Ilta 3

Kurkkaa myös viimevuoden messupihat Tuusulassa

Asuntomessut Tuusula