Rudus Formento pihakivet ja maisematuotteet mukana Asuntomessuilla

Tuusulan asuntomessut päättyivät, mutta messukoteihin voi nyt tutustua virtuaalisesti!

Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna Tuusulassa. Tuusulan Rykmentinpuistoon rakentui viihtyisä asuntomessualue, jossa esiteltiin 41 messukotia. Asuntomessujen sulkeuduttua messutaloihin tutustuminen jatkuu virtuaalisesti.
-> Klikkaa itsesi virtuaalikierrokselle messukoteihin. Kurkkaa myös ulkokohteet ja Ruduksen pihakivituotteet kohteissa 4141718242527303138 ja 41 Asuntomessujen sivuilla: www.asuntomessut.fi

Messukohteiden seuranta 

Seurasimme alusta alkaen Syvälahden perheen taloprojektia kohteessa 24 Omatalo Kulma. Tutustu projektin suunnitteluun, pohjien toteutukseen, kiviainesten valintaan, valutöihin, hulevesirakenteiden valintaan ja pihatöihin 8-osaisessa juttusarjassa Rudus Kotipolulla.

Seurasimme myös muita messukohteita piharakentamisen näkökulmasta. Alla koottuna kuvia ja tunnelmia kiinnostavista kohteista ja tuotteista.

Kohde 14_Veljesteco

Kohde 4   Veljesteco

Modernin loft-henkisen puurakenteisen paritalon takapiha avautuu kauniiseen puistomaisemaan. Pihan upea puuterassi laskeutuu parin askelman verran alemmalle oleskelualueelle, joka on päällystetty Ruduksen harmailla profiloitupintaisilla Tosca-laatoilla. Piha on rajattu mustalla Antikko- muurilla

Kohde 6_Villa Mikael & Villa Sanni

Kohde 6   Villa Mikael ja Villa Sanni

Mielenkiintoinen kahden asunnon pihapiiri, jossa sisätilat jatkuvat saumattomasti samassa tasossa ulos. 
Pihakiveys on toteutettu Ruduksen linjakkaalla Piano-kivi -kivisarjalla. Kiven väriksi valikoitui sävy hiili. Kuvan kivet ovat märkiä, joten ne näyttävät hyvin tummilta.

Pihan suunnittelu: Arkkitehdit Mustonen Oy ja Mikael Turtiainen

Kohde 14 Jukkatalon Tuulia

Kohde 14   Jukkatalon Tuulia

Kaksikerroksisen näyttävän Jukka-talon pihaa rytmittävät Antikko-muurikivillä toteutetut linjakkaat istutusaltaat. Antikko-muurin profiloitu pinta toistaa Luotokivellä toteutetun pihan elävää pintaa. Betoniset  askelkivet johdattavat sivupihan terassille. Betonilaatan koko 698x348x80. Pihan erikoisuutena on musta tekonurmimatto, joka jatkuu suoraan kiveykseltä. 

Pihan suunnittelu: Viherkuutio Oy, Minna Harju
Pihan toteutus: Pihatuomi Oy 

Kohde 17 Keuda

Kohde 17   Keuda

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan talo rakentuu yhdessä opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilökunnan kanssa. Kauniisti sisustetun talon pihapiiri rajautuu päätalon ja piharakennuksen väliin. Istutukset ovat monilajisia ja kasvaessaan reheviä ja värikkäitä. Ruduksen Milano-kivet johdattavat pääsisäänkäynnille. Kulkureitti haarautuu Laineri-reunakivellä rajatun istutusalueen vierestä talon päädyn terassille. Terassin edustalla on nurmisaumattu Golf-kivillä toteutettu kiveysalue. Paasikko-muuri tukee kiveyksen reunaa ja tasaa korkoeroa viereiseen tontiin.

Milano-kivetLaineri-reunakiviGolf-kivi ja Paasikko-muuri, kaikki sävyä musta.

Piha on suunniteltu Keudan oppilastyönä, suunnittelija Aija Holm. Ohjaajina Outi Tuomivaara ja Kirsi Oksanen.
Pihan rakentaminen Kari Oksa, Keuda yhdessä neljän viheralan puutarhuriopiskelijan kanssa.

Kohde 18_Lehtelä

Kohde 18   Talo Lehtelä

Valkoinen yksikerroksinen hirsitalo, jonka suuret ikkunat avatuvat oleskelupihalle.
Luotokivi mustaharmaa, Laineri-reunakivet PR harmaa, Betonilaatta 498x498x50 harmaa, Seulanpääkivet 50-100 mm

Pihan suunnittelu ja toteutus: PIHA.SI, Marita Wallin 

Kohde 24 Omatalo Kulma

Kohde 24   Omatalo Kulma

Tätä kohdetta olemme seuranneet aivan rakentamisen alkuvaiheesta asti. Nyt pihan rakentaminen on polkaistu vihdoin käyntiin. Istutusaltaat luovat etupihan raamit ja kehystävät sisäänkäyntiä. Altaat on toteutettu Antikko-muurikivillä. Muurikiven ja nurmikon väliin asennettiin kiviraita Kartanokivestä, jotta nurmikon leikkaaminen olisi vaivattomampaa. Etupihan kiveyksenä on pihakiviuutuus Torino-kivi antiikki. Sokkelin reunusta elävöittää Louhikivi, samalla se keventää autotallin ja sisäpihan kiveyksen ilmettä. Grillaajan oma nurkka autotallin päädyssä on päällystetty Luotokivellä. Pehmeä kaareva muoto nurmikon ja istutusalueiden väliin on rajattu Laineri-reunakivellä. 
Tuotteet: Torino-kivet antiikki musta, Luotokivi mustaharmaa, Louhikivi musta, Antikko musta, Porraskivi Askel musta, Laineri-reunakivi harmaa, Kartanokivi musta

Pihan suunnittelu: rakentajaperhe itse, kivivalinnoissa mukana Ruduksen asiantuntija
Pihan toteutus: Viher-Suomi

Kohde 26_Kontio Hill House

Kohde 25   Kontio Hill House

Kontion hirsitalon pelkistettyihin linjoihin sopii hienosti harmaat Piano-kivet. Sama kivimalli kiertää tyylillä etupihan autokatoksesta takapihan terassille. Etupiha on rajattu katutilasta harmaalla Paasikko-muurilla. Sama vaakasuuntainen linja toistuu niin julkisivussa, muurissa kuin pihakivissäkin. 

Pihasuunnitteu: J-Kos Oy, Niina Näsälä
Pihan totuetus: Viherpalvelu Greener Oy

Kohde 27 Duplio

Kohde 27   Duplio

Duplio on partalo, jossa piha jatkuu myös kattoterassille. Talon sisäänkäynnit on rajattu katutilasta Antikko-muurikivillä toteutetuilla istutusaltailla. Istutusaltaiden ja etuoven väliin jää turvallinen tila liikkua ja oleilla. Korotetut muurialtaat nostavat istutukset katselukorkeudelle ja niitä on helppo hoitaa. Pihakivinä on kolme eri Kartanokivisarjan kivimallia; Kartanokivi, Kartanolaatta ja Kartanonoppa. Näillä kolmella kivellä on tehty ilmeikäs sekaladonta. Kiveys jatkuu etupihalta takapihalle ja koukkaa istutusaltaan läpi puuterassille. Reilunkokoisen terassin lisäksi takapihalle mahtuu silti pala pelinurmea. Kompakti ja toimiva piha!

Kartanokivet musta, Antikko musta, Somero 16-32 mm, reunakivi h=140 musta

Pihan suunnittelu: Pihavisio Oy, Janita Viljanen
Pihan toteutus: PLL Rakennus Oy ja Marikan Puutarhapalvelut Perenna & Penkki

Kohde 30_Jämerä Salmiakki

Kohde 30  Jämerä Salmiakki 

Jämerä Salmiakki on osa Jämerän Town House kokonaisuutta. Romba-kivillä toteutettu etupihan musta-valko-harmaa kiveyskuvio toistuu myös talon sisätiloissa; kylpyhuoneen laatoituksessa ja yläkerran aulan tapetissa. Rombakivissä on käytetty hienopestyjä sävyjä: vaaleanharmaa, harmaa, tummanharmaa. Kolmella eri värillä toteutettu kiveys luo kolmiulotteisen vaikutelman. 

Katso myös kohteen sisäkuvat >> Jämerä Salmiakki

Kohde 31_Jämerä Laventeli

Kohde 31   Jämerä Laventeli

Jämerä Town house rivistön kaikki pihat on toteutettu Ruduksen pihakivillä. Jämerä Laventelin piha 5C sekä talojen 5A ja 5B pihat on päällystetty yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Luotokivillä. Pihojen korkoerot on porrastettu Antikko-muureilla. 

Kohde 38_Finnlog Hetena

Kohde 38   Finnlog Hetena

Finnlog Hetena on upea yhteen tasoon rakennettu omakotitalo, jonka keskiössä on kaunis atriumpiha. Talon sisäänkäynti ja atriumpiha on kivetty Ruduksen ilmeikkäällä Louhikivellä. Kiveyksen reunat on tuettu nurmikon reunakivellä h=140. Atriumpihan keskelle on rakennettu istutusallas Antikko-muurikivistä. Istutusallas kohottaa vehreän istutuskeitaan samalle tasolle ympäröivän terasin kanssa, ollen samalla katseenvangitsija sisätilosta avautuviin näkymiin. 

Pihan suunnittelu: Viherteema Oy
Pihan rakentaminen: Vihdin PR-Rakennus ja Vihersisustus Hetki Oy

Kohde 41_Honka Huomen

Kohde 41   Honka Huomen

Valkoisena hohtava hirsitalo Honka Huomen on yksitasoinen omakotitalo, joka voisi helposti kuvitella myös merelliseen ympäristöön. Iso puuterassi ja luonnonläheinen betoninen Luotokivi kutsuvat rentoon pihaelämään. Pihakiveyksen reunat on tuettu profiloitupintaisella Laineri-reunakivellä, joka sopii hienosti profiloitupintaiseen Luotokiveen. Sivupihan matala istutusallas on toteutettu lohkopintaisella Muurikko-muurikivellä.

Pihan suunnittelu: Maarit Mentilä / Green Partner
Pihan rakentaminen: Vumos Oy