Ideat järkevään hulevesirakentamiseen

Nappaa talteen ideat hulevesirakentamisen ja maanrakennuksen taloudelliseen suunnitteluun ja toteutukseen. Vinkkiemme avulla säästät sekä aikaa että rahaa, ja maanrakennustyöt käyvät kaikin puolin sujuvammin.

Ehkäise kosteusvauriot panostamalla kiviaineksiin

Maanalaiset rakenteet eivät pihassa silmään näy, joten maan alle jääviin materiaaleihin ei välttämättä rakentaja ymmärrä panostaa. Penniä venyttävälle rakentajalle saattaa tulla houkutus käyttää sadevesijärjestelmien pohjien rakennuksessa vaikkapa täyttöhiekkaa. Muutaman satasen säästö saattaa kuitenkin koitua kalliiksi tulevaisuudessa, jos hiekka johtaa maaperän kosteuden talon perustuksiin aiheuttaen kosteus- ja mikrobivaurioita. Lisäksi maanalaisten kerrosten ja rakenteiden korjaaminen on kallista ja työlästä, kun tontti pitää myllätä auki. Rakennusten alta se ei onnistu ollenkaan. Kannattaa siis panostaa kerralla kunnon tuotteisiin.

Suunnittele toimitus ja vältä välivarastointi

Kiviainekset vievät tilaa, eikä pienille tonteille mahdu monenlaisia kiviaineksia varastoon. Ihanteellista olisi, jos aineksia ei tarvitsisi säilöä tontilla lainkaan. Välivarastoinnin kanssa saa nimittäin olla todella tarkkana, jotta kiviaineksen joukkoon ei joudu hienoainesta tai muuta sinne kuulumatonta työmaan roskaa. Hukkaakin tulee, kun kasaan kipattua kiviainesta on mahdoton saada viimeistä murusta myöten talteen. Välivarastoinnin tarpeen saat minimoitua valitsemalla toimitustavan oikein. Hihna-autolla sorat ja sepelit puretaan suoraan käyttökohteeseen, eikä kiviaineksen siirtelyyn tarvitse varata erillisiä koneita tai lapiomiehiä. Katso video sokkelin sisätäytöstä hihna-autolla.

Valitse monikäyttöiset tuotteet

Tutustu kuvan tuotteisiin

Idea hulevesirakentaminen

Tilaa verkkokaupasta

Mitä useampaa laatua tilaat, sitä enemmän maksat toimituskuluja ja sitä enemmän ainekset vievät tontilla tilaa. Säästä rahaa ja tontin neliöitä valitsemalla tuotteet, jotka käyvät moneen käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi salaojasepeliä voit käyttää sekä salaojaputkistojen ympärillä että vierustäytöissä.

Varaa sopivat koneet betonituotteiden ja kiviainesten siirtoon

Betonituotteet ovat painavia, joten niiden siirtämiseen tarvitaan tarpeeksi iso kone ja tarttumiseen oikeanlaiset välineet. Väärillä välineillä liikuttelu saattaa rikkoa tuotteet tai aiheuttaa vaaratilanteita. Esimerkiksi kaivonrenkaiden nostamiseen on olemassa erityiset nostotarraimet. Jos urakoitsijallasi ei ole tarvittavia välineitä, Rudukselta voi niitä vuokrata.

Jaa somessa