Miten sorat, sepelit ja hiekat tuodaan tontille? Katso videot!

Kiviainesten toimitukseen tontille on useita vaihtoehtoja, joista jokaisella on etunsa. Valitsemalla toimitustavan oikein säästät aikaa ja vaivaa tontilla. Vinkeillämme löydät omaan kohteeseesi ja tarpeeseesi sopivan toimitustavan.

Hihna-autolla tarkasti kohteeseen toimitettuna

Hihna-autolla saat kiviainekset tarkasti suoraan käyttökohteeseen. Säästyt kiviainesten ylimääräiseltä siirtelyltä, eikä rahaa kulu erillisen kaivinkoneen vuokraamiseen.

Hihna-autotoimitus soveltuu erityisen hyvin rakennuksen sisä- ja ulkopuolisiin täyttöihin:

  • sokkelin täyttö
  • salaojitukset
  • paikat joihin lava-autolla purkaminen on vaikeaa

 


VINKKI! Hihna-auton avulla sokkelin sisätäytön voi tehdä, vaikka talon seinät ja katto olisivat jo pystyssä. Hihna-auto kuljettaa sepelin sokkelin sisään vaikkapa ikkuna-aukosta. Lue lisää sisätäytön vaihtoehdoista.


Kasettiautolla kätevästi ahtaisiinkin paikkoihin

Pienelle tontille tai jo rakennetun ympäristön sekaan rakennettaessa kulkuneuvoille ei välttämättä ole paljon tilaa. Kasettiautolla Ruduksen kiviainekset saadaan helposti kohteeseen ahtaissakin rakennuskohteissa.

Kun kiviaines tuodaan kasettiautolla tontille kasaan, tarvitset myöhempää siirtoa varten kaivinkoneen. Myös välivarastointi kannattaa suunnitella etukäteen huolella.

Muista nämä kiviainesten välivarastoinnissa:

  • Järjestä etukäteen välivarastointipaikka, johon kasettiauto pääsee ajamaan turvallisesti.
  • Valitse paikka, jossa kiviaineskasa ei ole muun rakentamisen ja liikkumisen tiellä.
  • Pidä huoli, etteivät eri kiviaineslaadut pääse sekoittumaan keskenään.
  • Varmista, ettei kiviaines sekoitu pohjamaan kanssa. Esimerkiksi salaojasepeliin ei saa päästä hienoa ainesta joukkoon.

 

Koura-autolla toimitus aidan tai muun esteen yli

Koura-auto on suositeltava toimitustapa kohteisiin, missä kiviainesten purku tapahtuu jonkin esteen yli. Koura nostaa kiviainekset korkeidenkin aitojen tai pensaiden yli.

Nosturin kourien ulottuvuus on noin 10-15 metriä auton molemmille sivuille ja noin 10 metriä ylöspäin.

Hihna-autoista poiketen koura-autoilla voidaan toimittaa myös suurempaa mursketta, multaa ja kuorikkeita. Myös säkkituotteet toimitetaan koura-autolla nostamalla.

 

 

Mitä sepeliä ja mursketta mihinkin kohteeseen tulee? Kuinka paljon pitää tilata? Katso vastaukset täältä.

 

Jaa somessa