Uusia ideoita kesäpihoille kevään messuilta

Kevään puutarhamessut ovat oiva paikka aloittaa pihaprojektin suunnittelu tai hakea ideoita nykyisen pihan kunnostukseen. Helsingin Kevätmessujen yleiskoristelualueilta voit napata ideoita moderniin pihaan, kukkivaan pihaan, sadepuutarhaan tai hyötypuutarhaan. Pihojen toteutuksissa on käytetty Ruduksen kivituotteita.


Moderni piha

Pihan raamit luodaan muureilla. Niillä rakentuu alueen rajaus ja pihan vesiaiheet. Pihan kiveyksenä on linjakas Piano-kivisarja vaaleana autere sävynä. Isoja askellaattoja ja porraskiviä pitkin noustaan näyttävälle komposiittiterassille. Pihan tyylikästä mustavakoista teemaa pehmentää istutusalueen havut ja heinät.

Tuoteet: Antikko-muurikivi hiili, Paasikko-muurikivi harmaa, Betoniset porraskivet harmaa, Piano-kivet autere, Betonilaatta 698x348x80Somero 16/32 ja Leikkihiekka.

Moderni piha

Kuva: Messukeskus/Mediapankki

Sadepuutarha

Sadepuutarha on tehty rentoutumista varten. Rauhallinen tunnelma syntyy tuomalla pihaan vettä, sammalta, reheviä saniaisia ja kiviä. Pihalta löytyy paikka joogaamiseen, keinumiseen ja meditointiin. Istutusalueet on rajattu reunakivillä ja Rustikko-muurikivillä. Näyttävät isot betonilaatat on asennettu askellaatoiksi pihan kulkureiteille luomaan tasaista ja rauhallista tunnelmaa.

Tuoteet: Rustikko-muuri hiili, Betonilaatta 698x698x80 mm sekä Roomalaiset kivet profiloitu harmaa

Sadepuutarha

Alueen keskikäytävät

Ideapihojen väleissä voi vertailla erilaisia pihakivivaihtoehtoja ja värejä. Käytävät rakentuvat Ruduksen erilaisista kivimalleista: Roomalaiset kivet kuru, Napoli-kivet hiekanruskea, Milano-kivet HP kuru, Louhikivi musta ja Luotokivi hiili.

Käytävät messuilla

Kuvassa vasemmalta: Roomalaiset kivet, Louhikivi, Milano-kivet

Rudus osastolla 6g61

Ruduksen ja Rainsetin*) yhteisosastolla tunnelmoidaan rantatunnelmissa. Osaston keskellä olevasta kesäkeittiöstä on näkymän Luotokivillä päällystetylle grillipaikalle. Toisella puolella avautuu piha Kartanonupulla päällystetylle oleskelualueelle. Kontrastina siron, käteen sopivan Kartanonupun rinnalla on kookas pelkistetty sileäpintainen betonilaatta (koko 698x465x80 mm).

Kevätmessut 2022

Kauden kiviuutuutena on antiikkipintainen Kartanonupu

Kartanonupukiven uusittu antiikkipinta on entistä patinoidumman näköinen. Profiloidussa pinnassa on valmiiksi pieniä painaumia ja uurteita. Antiikkinen tunnelma viimeistellään jälkikäsittelemällä kiven reunat ja pinta kuluneen näköiseksi. Asennusnystyrät pysyvät ehjinä, joten kivet ovat helppo asentaa ja saumarako jää automaattisesti tasakokoiseksi. Uutuutena on myös antiikkinen monivärisävy ruska, jossa vaihtelevat harmaan, mustan ja hiekanruskean sävyt. Muut värit ovat sileä harmaa ja musta sekä antiikki harmaa ja musta. Kiven mitat 207x137x60 mm. Osastolla on esillä uutuussävy ruska.

Uutuus Kartanonupu

Uutuus! Kartanonupu profiloitu antiikki pinta. Kuvassa väri ruska.

Luotokivi ja kesäkeittiö

Kestosuosikki Luotokivi

Luonnollinen Luotokivi on ollut suosittu kivivalinta niin mökki kuin kaupunki pihaankin. Valloittavasta Luotokivestä on osastolla esillä sävy mustaharmaa. Grillipaikka on rakennettu kaivonrenkaasta (halkaisija 600 mm), joka on maalattu mustaksi. 
Luotokiven kaveriksi sopii hyvin Rustikko-muuri, josta on rakenettu osastolle heinillä koristettu istutusallas. 

Messuyhteistyö

Kesäkeittiö on kalustettu Jalotakan valmiilla kesäkeittiö elementeillä. Somistus on tehty yhteistyössä Somia Living kanssa.

 *) Rainset Oy tarjoaa pihaurakointia ja he ovat olleet toteuttamassa messujen ideapihojen rakentamista. Kevätmessujen ideapihat ovat maisemasuunnittelija Minna Harjun käsialaa.


 

Turun Piha-ja Puutarhamessuilla sai nauttia kukkaloistosta!


Turun messujen ehdoton vetonaula oli jälleen kerran upea yleiskoristelualue, jonka oli suunnitellut ja touteuttanut ammattiopisto Livian opiskelijat ja opettajat. Keväisen tunnelman loi isot koivut, jotka olivat jo kunnon hiirenkorvilla. Tuoreen vihreät sävyt, kukat ja tuoksuvat yrtit virittivät ihanaan keväiseen tunnelmaan. Yhteistyökumppaneita oli monia. Me toimitimme Rudukselta alueelle muurikivet, reunakivet ja pihakivet. 

Turun puutarhamessut

Korkeammat istutusaltaat tehtiin Muurikko-muurikivillä. Yrttipiha oli päällystetty uudella profiloitupintaisella Kartanonupu antiikilla ja Rustiikki laatoilla.

Turun messut Laineri ja Rustikki

Matalat istutusalueet rajattiin raunakivi Lainerilla ja Rustikko-muurilla.

Kartanonupu prof. antiikki Kartanonupu profiloitu antiikki

Iia Suikki

Markkinointipäällikkö
Maisematuotteet
Rudus Oy