Suunnitelmasta pihaksi - Case Juuso Mäkilähteen uusi piha

Miten pihaprojekti lähtee käyntiin ja minkälaisia asioita on hyvä ottaa huomioon, kun lähtee toteuttamaan pihaurakkaa? Seuraamme videon välityksellä Juuso Mäkilähteen pihaprojektin etenemistä ja aloitamme pihasuunnittelija Minnan vinkeillä ja Juuson hyvillä kysymyksillä. Kokosimme blogiin myös omat vinkit ja linkit pihaprojektia aloittavalle. Lopusta löydät videon, jossa esitellään uusi, upea piha. Videoilta löydät monta hyödyllistä vinkkiä, jotka kannattaa ottaa talteen omaa pihaprojektia ajatellen!


Miten aloittaa pihaprojekti

Juuso Mäkilähteen uusi omakotitalo on valmistumassa. - Omaa raksapihaa katsellessa on tullut huomattua, että pihalla on mielettömän tärkeä rooli, toteaa Juuso.
Juuso lähti Kevätmessuille tapaamaan pihasuunnittelija Minnaa. Treffien tarkoituksena oli käydä läpi Juuson pihan suunnitelma ja pohtia yhdessä mitä pitää ottaa huomioon, kun lähtee toteuttamaan pihaurakkaa. 

Videolta saat vastauksia kysymyksiin: Mitä hyötyä on ammattilaisten avusta? Mitä merkitystä on materiaalivalinnoilla? Mitenkäs ne kustannukset? Paljonko pihaprojektiin on hyvä varata aikaa? Videolla keskitytään myös pihapäällysteen valintaan ja puntaroidaan eri vaihtoehtoja.

Mistä ideoita omaan pihaan?

Pihaideoinnin voi aloittaa hyvin kotisohvalta. Tässä muutama vinkki!

Pinterest
Klikkaamalla itsensä Pinterest-palveluun avautuu todella kattava inspiraatioiden lähde.
Olemme koonneet Ruduspiha-pinterest sivuille kuvia erilaisita pihoista eri tyylien mukaan, kivien mukaan, värien mukaan ja kohteiden mukaan.

Kevätmessut
Kevään piha ja puutarhamessuilla on hyvin esillä kaikki pihaideointiin tarvittava; pihan materiaalit, pihakalusteet, piharakennukset, katokset, kasvihuoneet, porealtaa, paljut, kasvit ja kukat sekä koristeet.
Puutarhamessuilla on usein esillä myös kiinnostavat uutuudet. Tutustu >> Uusia ideoita kesäpihoille kevään messuilta

Juuson pihan kivivalinnat

Pihasuunnittelija Minna Harju valitsi Juuson pihan päällysteeksi betonikivet. Betonikivien hyvänä puolena Minna luettelee muutaman huomionarvoisen pointin:

  • Betonikiveys on kestävä, eikä ajopihan kievykselle jää auton renkaista painaumia kuten kivituhkapihalle.
  • Pihan kunnossapito helpottuu eikä hiekkaa kulkeudu sisälle.
  • Pihakiveys tekee pihasta viimeistellyn näköisen.

Juuson pihan pihakiviksi valikoituivat Ruduksen Piano-kivet. Tuotevalinnassa vaikuttivat kiven muotokieli sekä väri. Linjakakkaat Piano-kivet toistavat talon vaakasuuntaista hirsipaneelia. Tumma kiviväri, hiekkapuhellettu kulo, valittiin käytännön syistä; tummassa kivessä ei näy niin helposti lika ja tumma kiveys istuu luontevammin kohdetta ympäröivään kalliomaisemaan.

Piano-kivet blogissa

Kuvassa vasemmalla: Pianokivet sävy autere (hiekkapuhallettu vaaleaharmaa). Muut hiekkapuhalletut sävyt kulo (hiekkapuhallettu musta) ja kuru (hiekkapuhallettu harmaa).

Juuson pihan muurit rakennetaan mustilla Rustikko-muurikivillä. Rustikko on luonnonkivimäinen muurikivi, mutta se on valmistettu betonista. Betonikiven etuna on mittatarkkuus ja helppo asennettavuus. Lopputulos on kuitenkin luonnollisen elävä.

Rustikko-muuri Juuson pihaan

Valmis piha - minkälainen siitä tuli

Juuson piha on valmis! Piano-kivet, Rustikko sekä Laineri-reunakivi löysivät paikkansa pihalta, joka koki aikamoisen muutoksen raksapihasta valmiiksi pihaksi. Pihalle saatiin muotoja, toimintoja sekä näköä. Lopputulos onkin upea!

Katso alla olevalta videolta, minkälainen lopputuloksesta tuli ja ota vinkit talteen.