Reunakivien valinta: toimiva arki ja viimeistelty piha

Valitsemalla kiinteistöön sopivat hyvännäköiset reunuskivet ja rajausmuodot luot tontillesi yhtenäisen toimivan kokonaisuuden. Reunus-, kouru- ja aitakivien esteettinen vaikutus on yhtä konkreettinen ja näkyvä kuin katto-ja lattialistojen kiinnittämisellä taloa rakennettaessa. Vasta niiden jälkeen työ näyttää valmiilta. 

Ilmeikkäitä ja uniikkeja muotoja

Reunuskivien ja rajausten avulla luodaan alueiden muodot ja kulkuväylien kaarevuudet. Muoto ja haluttu tyyli vaikuttavat oleellisesti tuotevalintaan: Jos haluat pyöreää muotoa, syntyy se vain riittävän lyhyellä reunustuotteella. Pidempi malli muodostaa kulmikkaita kuvioita.

Onko tyylisi patinoitu, luonnonmukainen, sileä vai muuten linjakas? Jos talo on moderni, voisivat suuret ja linjakkaat kivet istua kokonaisuuteen. Kartanokivien klassinen tyylikkyys toimii monessa ja rustiikilla johdatat maalaisidylliin. Myös luonnonmukaisempi yleisilme syntyy kivillämme.

Ulkonäkö ja värit valitaan omaa silmää miellyttämään. Huomiota kannattaa kiinnittää tuotteen ulkonäköön suhteessa muuhun ympäristöön.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Ilmeikkäitä ja uniikkeja muotoja

Tilaa verkkokaupasta

Sujuvat siirtymät saavat arjen rullaamaan

Reunuskivivalinnoilla voidaan vaikuttaa liikkumisen esteettömyyteen ja turvallisuuteen. Valitse tarvittaessa huomiota herättävä väri, hämärässä valaiseva vaaleus, etenemistä ohjaava korkeus tai luiskattu väylä.

Esteetön rullailu pihalla rakennetaan etenemistä myötäilevillä reunusmuodoilla ja oikein suunnitelluilla korkeuksilla. Luiskattu reunakivi eli ns. esteettömyyskivi soveltuu myös katu- ja pihaväylien liitoksiin. Pintakäsittelynä tuotteissa on joko lohkottu, karkeahakattu tai poltettu pinta.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Sujuvuus on arjen keskiössä myös reunavikien valinnassa

Tilaa verkkokaupasta

Kestävä graniitti mukailee luontoa

Kivi tuo rakentamiseen ainutlaatuista kestävyyttä, jota mikään muu rakennusmateriaali ei voita. Kivi voidaan myös käyttää aina uudelleen, jos pihaa halutaan muokata myöhemmin. Kivissä on luonnon jäljittelemätöntä kauneutta ja ikuisuutta. Ne myös vanhenevat arvokkaasti.

Graniittireunakivet ovat kestäviä ja ne luovat ympäristöön viimeistellyn ilmeen. Valikoimassamme on Suorareunakiviä (SR), Viistereunakiviä (V) ja Luiskattuja reunakiviä (LR). Piha-alueille soveltuvat hyvin kapeammat reunakivet, kuten R80. Toisaalta leveämmillä malleilla voidaan lisätä näyttävyyttä pihan paraatipaikoille.

Kuutiokivet ja graniittiset Aitakivet soveltuvat tilojen reunustamiseen ja rajaamiseen. Samaan tarkoitukseen sopivat myös noppa- ja nupukivet. Niillä saat ilman leikkaamisen vaivaa pyöreitä ja kaarevia muotoja rajauksiin ja reunustuksiin.

 

Tutustu kuvan tuotteisiin

Kestävä graniitti toimii hyvin myös reunakivissä

Tilaa verkkokaupasta

Betoninen reunus taipuu kauniisti kaariin

Betoniset reunukset ja kivet vahvistuvat iän myötä. Ne soveltuvat ominaisuuksiltaan moniin eri käyttötarkoitukseen. Eri tyyppisillä reunalistoilla voi viimeistellä polut, tiet ja istutusalueen reunat tyylikkääksi ja huolitellun näköisiksi.

Betonisia reunakiviä on syytä käyttää kiveyksen reunoissa, koska tukematon reuna liikkuu helposti ja kiveys lähtee purkautumaan. Betonisissa reunakivissä on valittavina kahta eri korkeutta 250 mm tai 140 mm. Matalat 140 mm reunakivet sopivat sekä suoriin että kaartuviin reunoihin. Erityisen hyvin kaarevia muotoja voi toteuttaa Laineri-reunakivellä, jonka neljä eripituista kiveä taipuvat kauniisti kaariin.

Liimattavat listat käyvät myös kukkapenkkien rajaamiseen sekä nurmikon ja käytävän erottamiseksi toisistaan. Liimattavissa betonisissa reunalistoissa puolestaan löytyy monipuolisesti valmiita muotoja.

Kaunis aita ilahduttaa myös naapuria

Luonnonkivimuureissa on erilaisia vaihtoehtoja. Vakiomittainen ja mittatarkka Aitakivimuuri on helppo mitoittaa. Raja-aidoissa kiven kauneus näkyy myös naapurille. Vapaamuotoisista lohkopintaisista Lohkarekivistä rakentuu perinteisempi kiviaita.

Luonnonvesien virtausta ohjaillaan ympäristölle hyödyksi

Kourukivillä ja kiveysten reunusten korkojen avulla sadevettä ohjataan oikeaan suuntaan.

Hulevesien ohjaamisessa toimivat betonikourut ja kourulaatat. Kouruja ja painanteita voidaan tehdä myös kätevästi seulanpääkivillä sekä noppa ja nupukivillä. Muurikivillätukimuureillaporraskivillä sekä reunakivillä rakennat myös altaita ja pohjapatoja.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Betoninen reunus taipuu kauniisti kaariin. Luonnonvesien ohjaus on myös reunusten tärkeä tehtävä.

Tilaa verkkokaupasta

Jaa somessa