Monenlaiset muurikivet

Tuotevalinnassa oleellisinta on muurin korkeus ja muoto. Eri käyttötarkoituksiin on tarjolla useita muurikivimalleja. Muurin rakentamisessa kompastuskivenä voi olla huonosti tehdyt pohjat tai liian korkean rakenteen tekeminen ilman anturaa ja valamista. Myös väärän tuotteen valinta muurin muodon perusteella voi aiheuttaa turhia lisäkustannuksia rakentamisvaiheessa, jos kiviä joudutaan leikkaamaan. 

Muurin korkeus

Matalat, alle 70 cm muurit voidaan rakentaa maanvaraisesti routimattomalle murskesorapohjalle. Asennusalustan tulee olla riittävän leveä, noin 60 cm, jotta pohja voidaan tiivistää tärylevyllä. Mataliin muureihin sopivat kaikki muurikivimallit. Antikko sekä Rustikko muurikivet ovat ainoat mallit, jotka sopivat vain mataliin muureihin. Näillä onkin helppo rakentaa 1-4 kivirivin korkuisia istutusaltaita ja reunuksia.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Antikko mataliin muureihin ja reunuksiin

Tilaa verkkokaupasta

Korkeisiin muurirakenteisiin valitaan muurikivi, jossa on pontit kivikerrosten lukittumista varten sekä reiät raudoitusta ja valua varten. Yli 70 cm korkeat muurit suositellaan asennettavaksi aina anturan varaan. Anturan koko ja raudoitus tehdään kohdekohtaisen rakennesuunnitelman mukaisesti. Anturaan valetaan tartuntaraudat pystyraudoitteita varten. Muurin valamiseen käytetään säänkestävää betonia. Isoissa kohteissa betoni voidaan toimittaa betonipumppuautolla ja siirtää kätevästi suoraan valukohteeseen.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Paasikko muuri sopii myös korkeisiin rakenteisiin

Tilaa verkkokaupasta

Muuri muodon vuoksi!

Kaikki muurituotteet soveltuvat suorien ja suorakulmaisten muurien rakentamiseen. Paasikossa ja Muurikossa on erilliset kulmakivet. Aitakivellä kulma tehdään leikkaamalla kiviparin pienemmän palan, ”perhosen”, sakara suoraksi. Suoriin ja korkeisiin rakenteisiin sopii parhaiten Paasikko, jossa on suuret valuontelot.

Kaarevissa muureissa kaarteen säde ohjaa tuotevalintaa, etenkin jos halutaan minimoida tuotteen leikkaaminen työmaalla. Jos muurin kaarteen säde on pienempi kuin kaksi metriä, rakentamiseen sopii Muurikko. Sen pienin kaarresäde on 900 mm. Aitakivi sopii säteeltään yli kaksi metrisiin kaareviin muureihin.   

Jaa somessa