Vinkit toimivaan terassiin

Terassista tulee pitkäikäinen ja toimiva, kun huolehdit pohjien tekemisestä. Ulkomaalaisissa puutarhaohjelmissa terassilaattoja asennetaan jopa mullan päälle, mutta täällä Suomessa routa kiusaa huonosti perustettua kiveystä vuodesta toiseen.

Vältä routavauriot

Perusta terassin pohja kuten pihakiveyksen pohja. Tiivistä pohja asianmukaisilla murskekerroksilla ja viimeistele asennusalusta kivituhkakerroksella.

Terassi oikeaan tasoon

Huomioi korkotaso. On mukavampi, että terassille ei tarvitse harpata liian suurta askelta kynnykseltä. Huomio pohjien korossa kiven paksuus. Valitse siis asennettava kivi ennen pohjien tekoa.

Aloituskohdalla on väliä

Aloita laattojen latominen kiinteästä rakenteesta, kuten seinästä. Tällöin vältyt laattojen leikkaamiselta. Terassin voi usein mitoittaa kokonaisia laattoja käyttäen.

Tue reunat

Laatoituksen reunat on hyvä tukea, etteivät laatat lähde liikkumaan. Tuennan voi tehdä reunakivillä, muurikivillä tai asentamalla kiven reunaan viistosti betonimassa "kakun" maakosteasta betonista.

Terassille sopii hyvin ohuemmat pihakivet

Suosikkimme terasseille on Tosca-laatat ja uusi Gaala 45. Tosca-laatoissa yhdistyvät monet ominaisuudet. Laattasarjassa on neljä eri kivikokoa, mutta silti kiveyksen yleisilme on rauhallinen. Laatoissa on aaltoileva liuskekivimäinen pinta ja monta kivaa värisävyä. Tosca-laatat sopivat parhaiten juuri terasseille. Laattojen paksuus on 50 mm ja suurten kivikokojen ansiosta niillä saa nopeasti aikaan valmista terassipintaa.

Gaalalla luot rauhallista ja tasaista kivipintaa kotipihalle pienellä twistillä varustettuna. Gaala 45 on saatavilla neljä eri sävyä, joista varmasti löydät sopivan sävyn pihasi värimaailmaan. Vinkki: käytä Gaalaa myös askelpoluissa.

Ei kannata myöskään unohtaa 50 mm paksuisia betonilaattoja, joita löytyy kolmessa eri koossa. 

Tutustu kuvan tuotteisiin

Terassille - betonilaatta, Gaala ja Tosca-laatta

Tilaa verkkokaupasta

Jaa somessa