Muotoja muureilla

Muurit jäsentävät pihaa ja niillä voidaan hallita tontin korkoeroja. Tonttikoot pienenevät ja nykyään rakennetaan yhä haasteellisimpiin rakennuspaikkoihin. Jokainen kaipaa kuitenkin pihalleen palasen tasaista maata. Jos tontilla ei voi kaivaa alaspäin, on mahdollista tehdä kohopenkit istutuksille muureilla. Poimi täältä ideoita erilaisiin muuriratkaisuihin.

Istutusaltaat muureilla

Tuoksut ja tunnelmat on kiva tuoda terassin lähelle, korotettu kasviallas kurottaa kukat sopivalle katselukorkeudelle. Istutusaltaissa kukkia ja kasveja on helppo hoitaa kyykistelemättä. Nurmikko ja rikkaruohot eivät valloita muurialtaassa kasvavia kasveja helposti. Rajattu kasvualusta helpottaa hoitoa.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Istutusallas Aitamuurikivillä

Tilaa verkkokaupasta

Rinnepihan korot kuriin muureilla

Rinnepiha voi tuntua haastavalta, mutta muurit kesyttävät pahimmatkin rinteet. Rinteen terassointi tai pengertäminen helpottaa tilan käyttöä ja estää eroosiota. Rinnepiha on mielenkiintoinen ja tasoerot luovat pihaan ilmettä.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Muurikko taipuu kaareviin ja suoriin muotoihin. Muurikiven kaikki näkyvät pinnat on viimeistelty lohkomalla.

Tilaa verkkokaupasta

Muurit tilan rajaajina

Muureilla ja aidoilla jäsennellään tiloja ja ohjataan kulkua. Sisääntulossa muurit toivottavat tulijan tervetulleeksi ja rajaavat tontin katualueesta. Muurivalot ohjaavat kulkua hämärässä.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Ideoita rajauksiin

Tilaa verkkokaupasta

Jaa somessa