Tutustu Louhikiveen!

Louhikivi on monipuolinen pihakivi. Voit tehdä sillä vettä läpäisevän pihakiveyksen tai pihapolun. Louhikiveys on myös luonnollisen näköinen valinta mökkimaastoon vaikka grillipaikalle tai paljualueelle. Sillä voi reunustaa myös siististi sokkelin vierukset ja pihan luiskat.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Louhikivi terassilla

Tilaa verkkokaupasta

Louhikivi on L-muotoinen pihakivi

Louhikivi on L-muotoinen betonikivi, jossa on piilosaumat. Piilosaumojen avulla kiveys saadaan näyttämään siltä, kuin se rakentuisi monista pienistä kivistä. Näin ei siis kuitenkaan ole vaan jokainen "Louhikivi-elementti" on yhtenäinen kivi. Siksi kiveys onkin helppo latoa asettelemalla L-muotoisia kappaleita lomittain. Jos kiveystä pitää sovittaa eri muotoihin, niin se käy helposti naputtelemalla paloja pois Louhikivestä piilosaumojen kohdalta.  

Louhikivi ladonta

Louhikiven saumat

Louhikiveyksessä on normaalia isommat saumaraot. Se läpäisee hyvin vettä saumattiinpa se melkein millä sauma-aineella tahansa. Louhikiveyksen saumaamiseen sopii kivituhka, joka tiivistyy hyvin kiveyksen saumoihin. Jos saumasta haluaa oikein siistin, niin pintakerrokseen voi harjata viimeiseksi hienomma saumahiekan. Louhikiven saumat voi täyttää myös multa-hiekka-seoksella, jolloin saumaan voi kylvää nurmikon siemeniä. Nurmisauma vaatii kuitenkin hoitoa siinä missä tavallinen nurmikin; leikkaamista, lannoittamista ja valon sekä veden suhteen sopivat kasvuolosuhteet. Kaikkein huolettomin saumavaihtoehto on sidottu sauma-aine. Sidotuissa sauma-aineissa saumamateriaalissa oleva liimakomponentti kovettuu saumaan. Sauma läpäisee kuitenkin vettä, mutta ei kulkeudu sateen mukana pois. Sidottujen sauma-aineiden käyttö nostaa kiveyksen kokonaiskustannusta, mutta säästää toisaalta huoltokuluissa.

Louhikiven saumaus

Sokkelin vierukset siistiksi

Louhikivellä on helppo tehdä siisti sokkelin reunukset. Suora rivi syntyy latomalla kaksi Louhikiveä vastakkain. Näin voit tehdä joko 40 cm tai 60 cm leveää kiviraitaa. Pihan muu päällyste voidaan rajata suoraan Louhikiviriviä vasten jälkeenpäin. Esimerkiksi asfaltin saa siististi asettumaan Louhikiven reunaa vasten. Kiviraita sokkelin vieressä keventää myös koko pihan ilmettä.

Louhikivi sokkelin vieressä

Mökin kulkureitit kuntoon

Louhikivi on kuin luotu kallisteleviin ja viettäviin mökkipolkuihin. Pienet korkoerot ja painaumat ei haittaa eikä näy tässä kiveyksessä. Louhikvi on luonnollisen näköinen, kuin pikkukivillä päällystetty noppapolku.

Louhikivi mökkipolulla

Tutustu Louhikiven värivaihtoehtoihin ja selaa lisää ideakuvia!

 

Jaa somessa