Terassin toiminnot paperille

Mitä terassilla tehdään? Mihin päin haluat terassilta katsella? Tarvitaanko näkösuojaa? Entäpä terassin muoto ja koko? Poimi asiat paperille ja terassi alkaa hahmottua. 

Tilaa istuskeluun ja oleiluun

Mittaile paikka pöydälle ja tuoleille sekä riittäväsi tilaa niiden ympärille. Kalusteryhmän ympärille on hyvä laskea vähintään metrin levyinen alue vapaata tilaa, jotta tuoleihin pääsee istumaan ja ympärillä mahtuu liikkumaan vielä sittenkin kun pöydässä oleskellaan. Kun reilu mitoitus huomioidaan heti rakennusvaiheessa, niin pöytäryhmän päivittäminen myöhemmin suurempaan ei aiheuta heti remonttipaineita. Jos riittävän kokoista tasaista terassinpaikka ei tahdo löytyä, voi rinnetontin pihaa pengertää muurikivillä tai reunakivillä. Kokemus kertoo, että terassi ei voi koskaan olla liian suuri.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Tee terassista kerralla riittävän suuri.

Tilaa verkkokaupasta

Muita toimintoja - vaikka grillipaikka tai kesäkeittiö

Tarvitaanko oleskelualueella tilaa grillille tai istutuksille? Tuoreet yrtit ruukussa lähellä grilliä on aika kätevät. Kaasugrillille riittää tasainen alusta, mutta terassin yhteyteen voi myös rakentaa kesäkeittiön muurikivillä. Ota huomioon ilmansuunnat ja tuuliolosuhteet. Grillauspaikka sopii varjonkin puolelle, mutta kaipaa usein tuulensuojaa. Kesäkukat viihtyvät ruukkuistutuksissa ja monivuotisille kasveille ja pensaille voi rakentaa istutusaltaat muurikivillä. Muuri rajaa terassin mukavasti ja tuo yhdessä istutusten kanssa näkö- ja tuulisuojaa.

Terassin muodot

Pohdi, haluatko oleskelualueen seuraavan talon suoria linjoja vai pidätkö enemmän kaarevista, polveilevista muodoista. Oleskelualue on parhaimmillaan luonnollinen jatke sisätiloille ja se yhdistää rakennukset pihaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Muotojen hahmotteleminen on tärkeä osa seuraavaa vaihetta eli materiaalien ja tuotteiden valintaa. Toiset tuotteet sopivat paremmin suoriin linjoihin ja toiset kaareviin muotoihin. Myös pihakivien värit ja pintastruktuurit vaikuttavat kokonaisilmeeseen.

  

Jaa somessa