Kulkureitit suunnittelulla kuntoon

Kun maalailet omia unelmiasi alat varmasti hahmottamaan mitä toivot pihaltasi. Jos haluat kääntyä suunnittelijan puoleen, sinulla on jo omia haavekuvia millaiselta pihasi voisi näyttää. Hyvin suunnitellut kulkureitit risteilevät pihalla mukaillen istutuksia ja pihan eri toimintoja. Terassilta piharakennukselle on mukava siirtyä polkua pitkin. Pihatiet, kulkureitit ja polut yhdistävät pihan alueet toisiinsa. 

Tutustu kuvan tuotteisiin

Pihan kulkureiteille on valittavissa monia erilaisia vaihtoehtoja. Kuvassa Louhikivet ja sileä betonilaatta

Tilaa verkkokaupasta

Huomioitavaa pihatien suunnittelussa

  • Pohjamaa, rakennekerrokset: Lue ohjeet artikkelista: "Onnistunut ja kestävä pihakiveys"
  • Kiveyksen koko: Jos kivettävä alue on kovin pieni, kannattaa valita vain yksi kivikoko tai yksi kivisarja. Laattakäytävä kannattaa mitoittaa kokonaisten laattojen mukaiseksi. 
  • Muodot: Valitse tuote muotojen mukaan. Toiset kivimallit sopivat paremmin kaareviin muotoihin kuin toiset.
  • Kallistukset ja kaadot: Kaadot aina talosta poispäin. Suositus kaltevuus on seinän vierellä 2% eli 2 cm:ä yhden metrin matkalla. 
  • Kiven koko: Isot kivikoot sopivat tasaisille pinnoille, pienet kivikkoot taipuvat paremmin eri kaltevuuksiin.
  • Ladontamallit: Erialiset ladonnat tuovat ilmettä kiveykseen, sama kivimalli näyttää ihan erilaiselta kun ladot sen eri tavalla. Kivikokoja voi myös yhdistellä! Raidoilla ja ruuduilla voi katkaista pitkän käytävän vaikutelmaa. 

Viisautta värivalintaan

Kun edelliset lähtötiedot ovat kasassa, voit alkaa miettiä pihakiveyksen väriä. Tumma pihatie on jämäkkä värivalinta, jossa ei näy helposti lika. Harmaa kiveys on puolestaan neutraalimpi ja antaa tilaa muille yksityiskohdille. Löytyykö talostasi värejä tai linjoja, joita toivoisit toistettavan pihatiessä tai kasvivalinnoissa. Värit voivat parhaimmillaan täydentää kauniisti kokonaisuutta, ja sitoa talon ja pihan yhteen.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Löytyykö talostasi värejä tai linjoja, joita toivoisit toistettavan pihatiessä tai kasvivalinnoissa.

Tilaa verkkokaupasta

Jaa somessa