Rudus pihakiveyksien suunnittelukirjastot

Rudus Oy on julkaissut suunnittelukirjastoja pihakiveyksien suunnitelemiseksi tietokoneella. Kirjasto on päivitetty 2019 ja mukana on uusimmat tuotteet mm. Luotokivi, Piano-kivet, uudet isot betonilaattakoot ja Riimukivi. Kirjastojen asennus ja käyttö on kuvattu ohjelmistokohtaisissa asennusohjeissa. Lataa tarvittavat tiedostot ja asennusohje käyttämääsi suunnitteluohjelmistoa varten alla olevista linkeistä.

Betonikivi-suunnittelukirjastot - päivitys 2019!


Suunnittelijalle

ArchiCAD-käyttäjille

Formento GDL-kirjasto sisältää ladontakuvioita, tekstuureja sekä kiviobjektin, jolla suunnittelija voi mallintaa tarkemmin erilaisia väri- ja ladontavaihtoehtoja kolmiulotteisesti. Kirjaston lataaminen lisää projektiin myös laskentaominaisuudet betonikivien ja ladontakuvioiden pinta-alojen ja menekkien laskemiseksi. Kirjastoa voi käyttää ArchiCAD 14 ja sitä uudemmissa ohjelmaversioissa sekä Windows- että Macintosh-laiteympäristöissä.


Rudus Formento GDL 2019-kirjasto:


AutoCAD-käyttäjille
Ladontakuviot otetaan käyttöön Autocad ja Revit -suunnitteluohjelmistoissa lataamalla ne projektiin .pat -tiedostoista tai kopioimalla ne DWG tai RVT -tiedostosta. Formento.rvt -tiedostoa voi käyttää Revit 2012 ja sitä uudemmissa ohjelmaversioissa.

Lisäksi ArchiCADin Betonikivi-objektia voi käyttää myös Autocadissa erillisen ohjelmalaajennuksen avulla.
Laajennuksen voi ladata ilmaiseksi Graphisoftin verkkosivulta http://www.graphisoft.com/products/archicad/parametric_objects/downloads/.


VectorWorks-käyttäjille
Kirjastoa voi käyttää kaikissa Vectorworks-tuoteperheen ohjelmissa sekä Macintosh että Windows-laiteympäristöissä. Asennukseen tarvittavat tiedostot ovat erikseen Vectorworks-versioille 2017, 2018 ja 2019. Tiedostot sisältävät Rudus Formento ladontakuvioita Hatch ja Tile -muodoissa. Huom! Uudet ladonnat kuten Louhikivi, Luotokivi, Piano-kivet ja Riimukivi ja Rombakivi ovat Tile-muodossa.

VectorWorks 2019:

VectorWorks 2018:

VectorWorks 2017:


DWG-ladontakuviot

Muita suunnitteluohjelmia varten Rudus Formento -kirjaston ladontakuviot on saatavissa erillisenä DWG-tiedostona.