Trendikäs betoni: perustusten vivahteet

Betonin trendit ulottuvat sisustuselementtien lisäksi myös talon rakennuksen eri vaiheisiin. Tiesitkö, ettei talossa käytettävän betonin tarvitse olla tylsän harmaa? Trendikkäät vaihtoehdot lattioihin, seiniin, tukimuureihin, perustusten ja sokkelien valamiseen ovat silmää hiveleviä ja kestäviä ratkaisuja. Värjätty betoni, erilaiset muottikuviot ja ekologinen vihreä betoni ovat tämän hetken kiinnostavimpia vaihtoehtoja harmaalle betonille. 

Kolme inspiroivaa trendiä väribetonilla rakentamiseen

värillinen betoni

1. Värikäs pinta sokkeliin, seiniin ja lattioihin väribetonilla

Tiesitkö, että betonia saa jo valmiiksi värjättynä? Värillisillä betoneilla voidaan saada elävyyttä talon sokkeleihin ja tukimuureihin. Väribetonia saa lähes kaikissa halutuissa väreissä: mustana, punaisena, ruskeana, joten sen voi valita rakennuksen värimaailmaan sopivaksi.  Betoni on valmiiksi värjättyä ja sen pinta on kauniin tasainen, eläväisempi kuin esimerkiksi maalatun sokkelin pinta.

2. Muoteilla tehdyt kuviot luovat persoonallisen ilmeen

Betonin pintaan saa erilaisilla muoteilla tehtyä tyylikkäitä pintoja: Betonin pintaan saa esimerkiksi lautakuvion. Tällöin on tärkeää käyttää itsestään tiivistyvää betonia, jotta saadaan puun syyt näkyviin tyylikkäästi. Valmista hyvännäköistä pintaa ei tarvitse erikseen pinnoittaa.


3. Pienennä hiilijalanjälkeäsi: Ekologinen Vihreä Betoni

Erityisesti nuoremmat rakentajat ovat kiinnostuneita ekologisesta rakentamisesta: Vihreällä betonilla voidaan betonin hiilidioksidipäästöjä pienentää helposti 20-50 % (joissakin tapauksissa vieläkin enemmän!). Betonin osa-aineista eniten ympäristö- kuormitusta tuottaa sementti. Vihreä betoni valmistetaan vähäpäästöisestä sementistä ja kierrätettävistä tuotteista, jonka ansiosta hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät. 

 

Miksi valita jotain muuta kuin perinteisintä harmaata betonia?

Uusien betoniratkaisujen myötä sokkelien kaunista pintaa ei tarvitse pinnoittaa enää uudelleen ja sen itsetiivistyvä rakenne tekee pinnasta tasaisen ilman, että pintaan jää niin sanottuja rakkuloita. Valmiiksi värjättyä betonia ei tarvitse käsitellä erikseen, eikä esimerkiksi huoltotoimenpiteitä (kuten pinnan uudelleen maalaamista) tarvitse myöhemminkään tehdä. Sokkeli näyttää koko talon elinkaaren ajan upealta! Lopulta perustuksiin panostaminen saattaa säästää – sekä rahaasi että luontoa.

Tutustu Ruduksen betonituotteisiin. 

Vihreä betoni nosto

Jaa somessa