LUX Laatubetonit – parasta jälkeä rakenteisiin ja pintoihin

Rudus on kehittänyt LUX-reseptin pohjalta kokonaisen tuoteperheen, jossa on lattiabetonin lisäksi kolme muuta tuotetta erilaisiin tarpeisiin. LUX Laatubetoneissa käytetään karkeaa sementtilaatua, minkä ansiosta betoneissa on vähemmän vettä. Näin betonin kutistuvan osan, sementtipastan, osuus betonireseptissä jää pienemmäksi. LUX Laatubetonit voidaan sävyttää haluttuun sävyyn. Lopputulos on kaunis myös sellaisenaan, esimerkiksi design-lattioissa.

Monipuolinen laatubetonien tuoteperhe

Kaikissa LUX Laatubetoneissa on pienempi kutistuma, joka ehkäisee halkeilua ja tekee lopputuloksesta huolitellun. Lattia-LUXin erinomainen työstettävyys tarjoaa ensiluokkaisen pohjan erilaisille design-lattioille, kun taas NP-LUXin nopea kuivumisaika tekee siitä ihanteellisen nopean aikataulun töihin, esimerkiksi kylpyhuoneen pinnoituksiin. Karkearakeisempi Rakenne-LUX on hyvä perustuote paikallavaluun, ja premium-luokan Holvi-LUXin nopea lujuudenkehitys sopii sellaisiin paikallavalutöihin, joissa jännitystyön nopeuttaminen on eduksi.

Rudus lux laatubetonit logo vaaka2

Työmailla kokeiltu ja hyväksi havaittu

Uusia LUX Laatubetoneja on jo työmailla kokeiltu, ja ne on hyväksi havaittu.
– Tapiolaan rakentuvassa KOy Espoon Raitinkartanossa käytimme Rakenne-LUXia, sekä ylimpien asuinkerroksien valamiseen Holvi-LUXia, jonka pieni vesisementtisuhde on loistava. Se mm. nopeutti valutöitä kylmästä säästä huolimatta. Nyt kun edut ovat tiedossa, aiomme jatkossa käyttää LUX-tuotteita mm. pihakansiin ja kallistusvaluihin. Ruduksen tietotaito ja tuki oli meille valtaisaksi avuksi, kertoo betonityönjohtaja Juha Mäkinen Fira Group Oy:stä.

Rudus lux laatubetonit kohde espoon raitinkartano
Rudus lux laatubetonit kohde espoon raitinkartano3

Rakennusmestarien säätiön omistamaan Rakennusmestarien taloon kesällä 2021 valmistuvaan Mestarihotelliin on käytetty Lattia-LUXia moneen kohteeseen.
– Vanhan talon lattioita ja pilareita on sekä vahvistettu että korostettu betonilla mm. parkkihallissa, ulkoterassilla, keittiössä ja konehuoneessa. Myös NP-LUX on todella nopeasti pinnoitettavana toiminut erinomaisesti. Prosessi on edennyt yli odotusten ja lopputulos on loistava, toteaa vastaava työnjohtaja Timo Vilkman, Rakennusyhtiö Lehto.

Rudus lux laatubetonit kohde mestarihotelli

Kuva: Legendaarinen Rakennusmestarien talo avautuu entistä ehompana. Petri Vesterinen (vas.) ja Timo Vilkman (oik.) ovat tyytyväisiä LUX-tuotteisiin ja yhteistyöhön Ruduksen kanssa.


Panostus laatubetoniin tuo säästöjä.

Näyttävä design-lattia omakotitaloon

Sipoolaisen 1950-luvun omakotitalon betonilattia valettiin Lattia-LUXilla ja viimeisteltiin touko-elokuussa 2020.
– Lattiaremontti oli vähällä peruuntua koronan vuoksi, mutta nyt tepastelemme upealla, titaanioksidivalkaistulla, kiiltohiotulla betonilattialla, jossa on lattialämmitys. Betonilattia on anteeksiantava lapsi- ja koiraperheessä, ja rakastamme puun ja betonin kontrastia sisustuksessa, hehkuttaa Anu van Liere.

Rudus lux laatubetonit kohde omakotitalo 1

Kuva: Anu van Liere kiittelee betonilattian helppohoitoisuutta. Jopa lapsen öljyvärimaalauksen roiskeet lähtivät ongelmitta.


Lattian teki valaja Tauno Kährets Betonilattiat Kährets Oy:stä, ja myös kiillotus on ammattilaisen tekemä.
– Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, ja ero entiseen kylmään koivulaminaattilattiaan on huikea, Anu van Liere lisää.

Ero entiseen kylmään koivulaminaattilattiaan on huikea.

Siistiä jälkeä tasalaatuisella betonimassalla

LUX Laatubetonien pinta on siisti ja edustava sellaisenaan. Parhaiden mahdollisten sementtilaatujen ansiosta betoni on tasalaatuista ja sen kuivumiskutistuma on erityisen pieni, ehkäisten pintahalkeamia. Hyvät kutistumaominaisuudet mahdollistavat suurtenkin laattojen valmistuksen. Harva saumaväli parantaa rakenteen kestävyyttä ja lisää näyttävyyttä.

Rudus lux 920x580px

Kuva: Kiillotetun betonin estetiikka pääsee oikeuksiinsa avarissa tiloissa.


LUX Laatubetoneja saa sekä sisäkäyttöön, että ulkokäyttöön soveltuvina, pakkasen kestävinä versioina.


Rudus lux laatubetonit kuivumisnopeusvertailu
Rudus lux laatubetonit kutistumisvertailu

Kuvissa ylempänä Holvi-LUXin kuivumisnopeusvertailu sekä alemmassa taulukko LUX-betonien kutistumisvertailusta.


Betonin työstö ja jälkihoito

Jälkihoito vaikuttaa merkittävästi betonilattian lopulliseen laatuun, sillä liian aikainen kuivuminen voi heikentää lujuutta ja kulutuskestävyyttä, sekä lisätä kutistumaa ja halkeiluriskiä. Erityisesti tuulisissa tiloissa pinnan kuivuminen aiheuttaa plastista kutistumaa, jonka suuruus voi olla jopa kymmenkertainen kuivumiskutistumaan verrattuna.

Rudus lux laatubetonit kohde espoon raitinkartano2

Kun käytät lattiapinnoitteita, selvitä käyttämäsi pinnoitteen vaatima suhteellinen kosteus ja mittauta se ammattitaitoisella henkilöllä. Betonilattian kuivumiseen vaikuttavat betonin vesi-sementtisuhde (korkeat lujuusluokat kuivuvat nopeammin), ympäristön kosteus ja lämpötila. Huonoissa olosuhteissa betonilattian kuivuminen voi pitkittyä useita viikkoja.


LUX Laatubetonien ominaisuuksia

  • Pieni kuivumiskutistuma, vähentää halkeilua
  • Hyvä työstettävyys ja nopea kuivumisaika
  • Edustava pinta sellaisenaan tai värjättynä
  • Rakennebetonissa nopea lujuudenkehitys ja pieni kutistuma

Lux laatubetonilogo rgb nelio

Kysy lisää tuotteista:

Mika Autio, kehityspäällikkö
Rudus Oy
Puh. 020 447 4030
mika.autio@rudus.fi

 


Lisätietoja:

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit