Rudus LUX Laatubetonit – sopiva tuote joka kohteeseen

Reseptissä sen salaisuus

LUX Laatubetoneissa käytetään karkeaa sementtilaatua, minkä ansiosta betoneissa on vähemmän vettä. Näin betonin kutistuvan osan, sementtipastan, osuus betonireseptissä jää pienemmäksi. LUX Laatubetoneja voidaan sävyttää haluttuun sävyyn. Lopputulos on kaunis myös sellaisenaan, esimerkiksi design-lattioissa.

LUX Laatubetoneja saa sekä sisäkäyttöön, että ulkokäyttöön soveltuvina, pakkasen kestävinä versioina.


Lux laatubetonit kohde espoon raitinkartano 4

Panostus laatubetoniin tuo säästöjä

”Tapiolaan rakentuvaan KOy Espoon Raitinkartanoon on käytetty yli 10 000 m3 betonia. Ylimpien asuinkerroksien valamiseen käytimme Holvi-LUXia, jonka pieni vesisementtisuhde on loistava. Se nopeutti valutöitä kylmästä säästä huolimatta ja tehosti toivotusti työmaan toimintaa. Nyt kun edut ovat tiedossa, tulemme jatkossa käyttämään LUX-tuotteita mm. pihakansiin ja kallistusvaluihin.”

Juha Mäkinen
betonityönjohtaja
Fira Group Oy


Monipuolinen tuoteperhe

Kaikissa LUX Laatubetoneissa on pienempi kutistuma, joka ehkäisee halkeilua ja tekee lopputuloksesta huolitellun. Lattia-LUXin erinomainen työstettävyys tarjoaa ensi¬luokkaisen pohjan erilaisille design-lattioille, kun taas NP-LUXin nopea kuivumisaika tekee siitä ihanteellisen nopean aikataulun töihin, esimerkiksi kylpyhuoneen pinnoituksiin. Premium-luokan Holvi-LUXin nopea lujuudenkehitys sopii sellaisiin paikallavalutöihin, joissa jännitystyön nopeuttaminen on eduksi. Uusin tuoteperheen Torni-LUX on korkeaan rakentamiseen kehitetty betoni, joka soveltuu holvi-, kuilu- ja pilarivaluihin. 

Rudus lux laatubetonit kuivumisnopeusvertailu

Kuva: Holvi-LUXin kuivumisnopeusvertailu.


Rudus lux laatubetonit kohde mestarihotelli2

Kuva: Legendaarinen Rakennusmestarien talo avautuu entistä ehompana. Petri Vesterinen (vas.) ja Timo Vilkman (oik.) ovat tyytyväisiä LUX-tuotteisiin ja yhteistyöhön Ruduksen kanssa.

Kaunista ja kestävää, vanhaa kunnioittaen

”Rakennusmestarien taloon valmistuvaan Mestarihotelliin on käytetty Lattia-LUXia mm. parkkihallissa, ulkoterassilla, keittiössä ja konehuoneessa. Vanhan talon lattioita ja pilareita on sekä vahvistettu että korostettu betonilla. NP-LUX on todella nopeasti pinnoitettava ja toimii erinomaisesti. Prosessi on edennyt yli odotusten ja lopputulos on loistava.”

Timo Vilkman
vastaava työnjohtaja
Rakennusyhtiö Lehto


LUX Laatubetonit – kerralla valmista

LUX Laatubetonien pinta on siisti ja esimerkiksi lattioissa edustava sellaisenaan. Parhaiden mahdollisten sementtilaatujen ansiosta betoni on tasalaatuista ja sen kuivumiskutistuma on erityisen pieni ehkäisten pintahalkeamia. Hyvät kutistumaominaisuudet mahdollistavat suurten laattojen valmistuksen, harva saumaväli parantaa rakenteen kestävyyttä ja lisää näyttävyyttä.

Rudus lux laatubetonit kutistumisvertailu

Kuva: LUX Laatubetonin kutistumisvertailu.


Rudus lux laatubetonit kohde omakotitalo 2

Kuva: Lattia-LUXin erinomainen työstettävyys tarjoaa ensiluokkaisen pohjan design-lattioille.

Upea ja helppohoitoinen lapsiperheen unelma

”Omakotitalomme lattiaremontti oli vähällä peruuntua koronan vuoksi, mutta nyt tepastelemme upealla, titaanioksidivalkaistulla, kiiltohiotulla betonilattialla, jossa on lattialämmitys. Ero entiseen kylmään koivulaminaattilattiaan on huikea. Lattia on anteeksiantava lapsi- ja koiraperheessä, ja rakastamme puun ja betonin kontrastia sisustuksessa.”

Anu van Liere
sovellusasiantuntija


Oikea jälkihoito ratkaisee

Jälkihoito vaikuttaa merkittävästi betonilattian lopulliseen laatuun, sillä liian aikainen kuivuminen voi heikentää lujuutta ja kulutuskestävyyttä, sekä lisätä kutistumaa ja halkeiluriskiä. Erityisesti tuulisissa tiloissa pinnan kuivuminen aiheuttaa plastista kutistumaa, jonka suuruus voi olla jopa kymmenkertainen kuivumiskutistumaan verrattuna.

Pinnoitettavia lattioita tulee jälkihoitaa yhden viikon, ja kulutusrasitettuja lattioita kaksi viikkoa.
Kun käytetään lattiapinnoitteita, on tärkeää selvittää pinnoitteen vaatima suhteellinen kosteus ja mittauttaa se ammattitaitoisella henkilöllä.


Työ sujui nopeasti ja jälki näyttää hyvältä

”KOy Espoon Raitinkartanon runkovalu välilattioineen ja holveineen oli mittava urakka, joka näillä betonituotteilla sujui odotettua nopeammin. Elementit päästiin asentamaan ripeässä tahdissa. Lopputulos on hieno ja itsetiivistävän massan jälki on hyvä.”

Rainer Voolaid
työnjohtaja
NOBE Rakennus


"LUX Laatubetonien ominaisuuksia

  • Pieni kuivumiskutistuma, vähentää halkeilua
  • Hyvä työstettävyys ja nopea kuivumisaika
  • Edustava pinta sellaisenaan tai värjättynä
  • Rakennebetonissa nopea lujuudenkehitys ja pieni kutistuma

 

Rudus lux laatubetonit logo vaaka

Kysy lisää:

Kehityspäällikkö
Asiakastuki ja betonitekniikka
Silventoinen Anna
020 447 4045


Lisätietoja: