Hankinta 3 2150x300

Näin porraselementtien hankintaprosessi etenee

Oletko miettinyt, miten elementtiportaiden tilaus käytännössä tapahtuu Ruduksen kanssa? Avaamme prosessia ja näytämme, kuinka portaiden hankinta sujuu huolettomasti. Muista, että kaikki suunnittelun ja hankinnan eri vaiheet kuuluvat meillä samaan pakettiin ja samaan hintaan. Myynnin ja suunnittelutiimin yhteistyö varmistaa parhaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen sekä projektin pysymisen aikataulussa.

Hankintaprosessin aikana Rudus varmistaa portaiden lähtötiedot, panostaa rakennushankkeen eri tiimien yhteistyöhön suunnittelun aikana sekä hyväksyttää suunnitelmat, ennen kuin portaat lähtevät tuotantoon.

Lue, mitä käytännön vaiheita porraselementtien tilausprosessiin kuuluu ja mitä suunnitelmilta milloinkin tarvitaan.

Toimita lähtötiedot ja pyydä tarjous Ruduksen portaista

Kattavat lähtötiedot luovat pohjan suunnitelmien mukaiselle porrastoteutukselle. Todenmukaisen tarjouksen saat, kun toimitat meille mahdollisimman tarkat tiedot hyvissä ajoin.

Hankinta 1 450x600

Toimita Rudukselle ainakin arkkitehtisuunnitelmat sekä materiaali- ja väritoiveet. Muista myös kertoa alustava aikataulu, jolloin portaat tulisi toimittaa.

Kun otat yhteyttä Rudukseen, tarkistamme suunnitelmien lähtötiedot ja esimerkiksi mahdolliset poikkeavuudet. Jos kohde tarvitsee vakiomallien räätälöintiä, käymme kohteen erityistarpeet kanssasi läpi. Poikkeavat suunnitelmat eivät tuota suunnittelulle tai tuotannolle haasteita, kun ne ovat tiedossa hyvissä ajoin.

Tutustu myös Ruduksen lähtötietodokumenttiin, josta löydät tiedot suunnittelun perusteisiin, jatkuvan sortuman rajoittamiseen ja porraselementtien lepotasolle aiheutuvaan kuormitukseen. Lisätietoja Elemento-elementtiportaiden detaljeista löydät Suunnittelijalle-sivustoltamme.

Suunnittelu ja teknisten erityisratkaisujen valinta – suunnittelutiimimme pitää kaikki osapuolet ajan tasalla

Tarjouksen, tilauksen ja lähtötietojen jälkeen alkaa itse portaiden suunnittelutyö. Ruduksella on oma suunnittelutiimi, joka varmistaa, että saat juuri kohteesi tarpeita sekä arkkitehdin visiota vastaavat portaat. Suunnittelutyötämme ohjaa pitkä kokemuksemme vaativista teknisistä ratkaisuista sekä käyttöturvallisuusvaatimuksien huolellinen täyttäminen.

Suunnitteluprosessin aikana pidämme yhteyttä sähköpostitse ja puhelimitse. Varmistamme työmaatiimin toiveet mahdollisten porrassuojien ja viimeistelytarvikkeiden osalta.

Kommenttikierrokset ja valvottu hyväksyntäkierros aina ennen tuotannon aloittamista

Suunnittelutiimimme pyytää kommentit porrassuunnitelmiin sekä arkkitehdilta, rakenne- ja elementtisuunnittelijoilta että työmaan yhteyshenkilöltä. Kommenttikierros sinetöi portaiden lopullisen toteutuksen.


"Hyväksytyskierros kuuluu jokaiseen projektiin ennen portaiden siirtymistä tuotantoon. Tämä varmistaa korkean laadun sekä minimoi tuotantovirheet ja muutostyöt itse työmaalla.


Hankinta 2 1200x300

Toimitamme porraselementit rakennuskohteeseen käyttö- ja asennusvalmiina

Suunnittelun jälkeen porraselementit valmistetaan Ruduksen tehtaalla. Kaikki portaamme valmistetaan tilauksesta asiakkaan mittojen ja suunnitelmien mukaan. Porraselementit toimitetaan tilausvaiheessa sovitun aikataulun mukaisesti asennus- ja käyttövalmiina.


"Porrassuunnittelutiimin ja myyntitiimin saumaton yhteistyö sekä suunnitteluprosessiin vakiona kuuluvat kommenttikierrokset takaavat onnistuneet, kustannustehokkaat portaat.


Kysy lisää portaiden suunnittelusta Ruduksen asiantuntijoilta

Kiinnostuitko Ruduksen tavasta suunnitella portaat? Asiantuntijamme vastaavat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin jo ennen kuin rakennushanke on alkanut.

Voit myös tutustua Elemento-portaiden tietomallinnuksen avulla hyödyntämällä