Räätälöinti 1 2150x300

Elementtiportaiden räätälöinti täyttää erikoiskohteiden tarpeet turvallisesti ja kustannustehokkaasti

Valmiista porraselementeistä löytyy lähes jokaiseen kohteeseen sopivat portaat. Jos esimerkiksi huonekorkeus, kerrosväli, lattiarakenteet tai tuentaratkaisut asettavat erityisiä vaatimuksia, Ruduksen asiantunteva suunnittelutiimi löytää kustannustehokkaan tavan toteuttaa joka kohteeseen valmiiden mallien pohjalta. Tutustu suosituimpiin tapoihin räätälöidä elementtiportaita!

Elementtiportaat soveltuvat moneen tilaan – erikoismitoitus ei ole mikään erikoisuus

Elementtiportaista saa joko sellaisenaan tai vähäisin muutoksin sopivan ratkaisun lähes kohteeseen kuin kohteeseen. Pienelläkin räätälöinnillä Elemento-portaista saadaan kustannustehokkaasti rakennuskohteen vaatimuksiin ja arkkitehdin suunnitelmiin sopivat ratkaisut.

Ruduksella erikoiskohteidenkin porrassuunnittelussa lähdetään ensiksi liikenteelle selvittämällä, riittääkö ratkaisuksi valmismallien muokkaaminen. Se on nopeampi ja edullisempi keino kuin aloittaa portaikon suunnittelu puhtaalta pöydältä. Räätälöitykin elementtiporras on kustannustehokas valmistaa porrasmääräysten mukaiseksi.

Näin Elemento-elementtiportaita voi räätälöidä kohdekohtaisesti

  • kerroskorkeuden poikkeamat esimerkiksi kellari- ja sisääntulokerroksessa
  • nousukorkeuden muutokset ja askelmäärät sekä porrasleveydet
  • askelmien pintamateriaalit ja värit
  • elementtien tuentaratkaisut ja liittymiset poikkeaviin lattiarakenteisiin.

Portaikon tilavaraus on tavallisin syy, miksi valmismalleja muokataan kohdekohtaisesti. Erikoismitoitetut portaat eivät ole mikään erikoisuus!

Valmiin porrasmallin korkeutta on mahdollista muuttaa. Lisäaskelmia voi lisätä valmiiseen malliin esimerkiksi irrallisina tai pilarivaluina. Porraselementeissä on kohdekohtaisesti niin paljon muuttujia, että vakiomalliportaidenkin nousukorkeudet määritellään usein yksilöllisesti tilaajan mittojen mukaan.

Räätälöinti 2 450x500

Visuaalista ilmettä portaisiin löytyy yhdistelemällä pintamateriaaleja ja värejä. Ruduksen valmisporrasmalleissa vaihtoehtoina ovat mosaiikkibetoni, pesubetoni, muottipinta ja uritettu betoni – sekä näiden monenlaiset yhdistelmät ja eri värimallit.

Erityisen suurikokoiset ja vaativat porraselementit valmistetaan täysin uniikkeina

Lähes jokaiseen kohteeseen löytyy Ruduksen asiantuntevien suunnittelijoiden avulla sopiva räätälöity ratkaisu. Jos Elemento-portaista ei kuitenkaan portaikon erityisvaatimusten takia löydy malleja, joita muokkaamalla ja yhdistelemällä syntyisi täydellinen kokonaisuus, portaat voi suunnitella myös kokonaan uniikeiksi. Esimerkiksi portaikon poikkeuksellisen suuri koko voi johtaa siihen, että portaat on suunniteltava täysin yksilöllisinä ratkaisuina.

Näissä tilanteissa uniikit tuotteet ovat elementtiportaita parempia:

  • kohde tarvitsee erityisen suurikokoisia portaita
  • porraselementit tarvitsevat erityisiä käsittely- ja asennusratkaisuja
  • rakenteiden kestävyys ja painorajoitukset asettavat erityisiä haasteita.

Yksilölliset portaat eivät kuitenkaan tarkoita, että niidenkään suunnittelu pitäisi aloittaa täysin nollasta, vaan jo toteutettujen portaiden joukosta löytyy esimerkkejä, joita voidaan suunnittelussa hyödyntää. Se säästää täysin räätälöidyissä erikoisratkaisuissa aikaa suunnittelusta ja tuotannosta – sekä tietenkin loppukustannuksista.

Pitkä kokemus ja referenssit auttavat tarjoamaan kustannustehokkaita ratkaisuja erikoisportaisiin

Ruduksella on pitkä kokemus erikoisportaista. Saat meiltä esimerkkejä ja ennakkotapauksia mitä haastavimmistakin porrasratkaisuista, joten voimme tarjota nopeastikin ehdotuksen kustannustehokkaasta ja turvallisesta toteutustavasta.

Huolellisen asiatuntijatyön avulla valmisporrasmallit ovat hioutuneet joustaviksi ja helposti räätälöitäviksi tuotteiksi. Hyväksi todettuja toimintatapoja on helppo soveltaa myös uniikkeihin mittatilausportaisiin. Kaikki porraselementtimme valmistetaan kohdekohtaisesti ja suurimmaksi osaksi käsityönä.

Räätälöinti 4 1200x300

Kun otat hyvissä ajoin yhteyttä Ruduksen porrassuunnittelutiimiin kattavien lähtötietojen kanssa jopa ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä, autamme sinua löytämään parhaat ratkaisut nopeammin ja säästämään kustannuksissa. Tiedät siis hyvissä ajoin, millaiset erikoisportaat ovat suunnitelmien ja tuotannon kannalta järkevät ja kustannustehokkaat toteuttaa sekä kuinka paljon lisäkustannuksia räätälöinnistä syntyy.

Suunnittelutiimimme on käytettävissäsi läpi projektin ilman lisäkuluja.

Satakunta jättikokoista porraselementtiä ja portaikon uniikki ilme lasimurskalla – tutustu referensseihimme

Rudus suunnitteli ja toteutti espoolaiseen kauppakeskus Lippulaivaan 160 eri kokoista betoniporraselementtiä: niistä noin sata on erittäin suuria erikoisportaita. Niistä korkeimmat täytyi kuljettaa työmaalle siltojen alituksia välttäviä reittejä pitkin.

Vantaan asuntomessukohde Opaaliin toivottiin uutta raikasta ilmettä kierrätysmateriaaleista. Rudus, joka toimitti kohteeseen porraselementit, valmisti Opaalia varten mosaiikkibetoniportaat, joissa on koristeena jätelasimursketta. Katso kuvat värikkäillä lasinpaloilla koristelluista portaista ja lue lisää Opaalista asiakastarinastamme.


Räätälöinti 6 1200x300

Kysy lisää räätälöidyistä Elemento-porraselementeistä

Rudus Elemento on porraselementtisarja, jonka monipuolisuus on vakuuttanut rakennuttajia jo vuosikymmenten ajan. 18 vakioporrasmallista löydät suunnitelmiisi sopivat portaat, joita Ruduksen oma porrassuunnittelutiimi räätälöi kohteen vaatimuksia ja ilmettä vastaaviksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Elemento-portaita valmistetaan kohdekohtaisesti erikoismitoitettuna. Portaita ei tehdä sarjatuotantona varastoon odottamaan ostajaa, vaan jokainen valmistetaan tilauksesta. Ruduksen portaat toimitetaan aina asennus- ja käyttövalmiina.

Kun haluat kysyä lisätietoja elementtiportaiden räätälöintimahdollisuuksista tai haluat varmistaa, että suunnittelemasi portaikko on toimiva, tyylikäs ja turvallinen, Ruduksen porrassuunnittelutiimi on apunasi.


Ota yhteyttä: