Elpo suunnittelu

Elpo-suunnittelupalvelu auttaa optimoimaan tilankäytön ja eliminoimaan rakenteiden ristiriidat

Talotekniikkahormien suunnitteluun osallistuvat monien eri alojen asiantuntijat. Kaikkien tavoitteena on suunnitella hormit siten, että eri osapuolien toiveet voidaan yhteensovittaa ja toteuttaa optimaalisella tavalla. Elpo-suunnittelija tarjoaa tähän palapeliin ammattitaitoista apua sekä ratkaisuvaihtoehtoja.

Elpo-suunnittelijatiimi apunasi!

Ruduksen Elpo-suunnittelijoiden ammattitaito on eri osapuolien käytössä läpi hankkeen, ja vastaan tulevat kysymykset päästään ratkomaan nopeasti. Ennen kuin elementtiä ryhdytään valmistamaan, myös muutokset suunnitelmiin hoituvat joustavasti.

Näin suunnitteluvaihe sujuu sulavasti ja toimitusaika pitää.

Elpo-hormien edut suunnittelijalle:

1. Suunnitteluapu auttaa optimoimaan hormit yksilöllisesti jokaiseen kohteeseen

Rakennuttajalla on usein yksilölliset ja tarkat tavoitteet, millainen kohde halutaan ja millaisia olosuhteita rakennukseen halutaan luoda. Jokainen hormi suunnitellaan yksilöllisesti, jotta kuhunkin kohteeseen saadaan kaikki tarvittava talotekniikka juuri sille varattuun tilaan ja ympäristöön.

Hormien kohdekohtaisessa suunnittelussa auttaa Ruduksen ammattitaitoinen suunnittelijatiimi. Apua on tarjolla esisuunnittelusta lähtien projektin loppuun saakka. Apua saa tarvittaessa myös kohteen valmistuttua, mikäli kohteen loppukäyttäjältä nousee taloteknisiä kysymyksiä.

Elpo edelläkävijä suunnittelupalvelu

2. Tehokasta tilankäyttöä runsaankin talotekniikan kanssa

Rakennuskohteissa painotetaan tilatehokkuutta, ja hormitkin tulisi saada tiivistettyä yhä pienempään tilaan. Paikalla rakentamiseen verrattuna Elpo-hormissa on mahdollisuudet lisätä talon asuinpinta-alaa jopa kymmenillä neliöillä. Erityisesti hormien sijoittaminen osaksi väliseiniä mahdollistaa merkittävät tilasäästöt.

Koska hormeihin asennettavan talotekniikan määrä voi olla suuri, optimaalisen hormin suunnittelu ei aina ole yksinkertaista. Ruduksen suunnittelutiimi katsoo kohdetta kokonaisuutena, ja hyvällä esisuunnittelulla hormi pystytään tiivistämään minimimittoihin. Samalla hormien sijoittelussa voidaan huomioida arkkitehdin asettamat vaatimukset tilankäytölle.

3. Elementtihormin sisältöön voi vaikuttaa

Modulaarinen rakentaminen yksinkertaistaa rakentamisen prosesseja niin suunnittelussa, hankinnassa kuin työmaallakin. Siksi rakentajat ja suunnittelijat suosivat yhä enemmän valmiita elementtejä.

Betonielementtihormi voi vaikuttaa staattiselta palikalta, jonka kanssa suunnittelijalla ei ole paljon mahdollisuuksia. Tosiasiassa hormin sisältöön voi vaikuttaa aina siihen saakka, kunnes betoni on kovettunut muotissa. Näin hormin sisältö, mitoitus ja yksityiskohdat voidaan optimoida jokaiseen hormiin yksilöllisesti. Tällöin hormi toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla omassa ympäristössään.

Elpo suunnittelu tuote

4. Avusta hyötyvät sekä kokeneet suunnittelijat että tulevat ammattilaiset

Hormielementit eivät ole irrallinen kokonaisuus, joten hormisuunnittelijamme ymmärtävät ja tarkastelevat suunnitelmia kokonaisvaltaisemmin myös hormin ympäriltä. Näin suunnittelijamme pystyvät paitsi optimoimaan hormit, myös huomaamaan mahdolliset ristiriidat suunnitelmien muissa osissa. Rakennusvaihe sujuu ilman lisätöitä, eikä suunnittelijan työpöydälle tipahda yllättäviä muutoksia.

Suunnitteluapuun kuuluu, että Ruduksen hormisuunnittelija käy läpi kaikki hormeihin ja niiden ympäristöön liittyvät kuvat ja auttaa karsimaan mahdolliset ongelmat jo ennalta. Kokenutta suunnittelijaa palvelut auttavat eniten yksityiskohdissa. Pieniinkin kysymyksiin saa Rudukselta vastauksen nopeasti ja helposti. Näin suunnittelijan työ etenee ilman turhia katkoja.


"Paras lopputulos saavutetaan,

kun tilaajan, suunnittelijoiden ja valmistajan yhteistyö alkaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Esisuunnitteluvaiheessa varmistetaan, että hormisuunnittelussa osataan ottaa huomioon kaikki tarpeet ja toiveet.