Elpo vastuullinen tuotteen nosto

Elpo-hormit panostaa vähähiilisempään rakentamiseen osana Ruduksen ympäristövastuuohjelmaa

Työturvallisuus ja tuotteiden turvallisuus. Ympäristön hyvinvointi. Avoin ja luotettava kumppanuus. Tätä kaikkea on vastuullisuus Ruduksen Elpo-hormien liiketoiminnassa. Erityisesti rakentamisen hiilijalanjäljen pienentäminen on nyt rakennusalan vastuullisuustekojen ytimessä.

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

Ruduksen perusarvoihin on aina kuulunut vastuullisuus. Ruduksella on tehty jo pitkään jatkuvaa kehitystyötä niin tuotteen valmistamisesta, kuljetuksesta kuin itse tuotteesta aiheutuvien ympäristökuormien vähentämiseksi.

Uudet vähähiilisemmät betonit

Ikoni co2

Osana hiilineutraaliustavoitteitaan Rudus on kehittänyt uusia vähähiilisempiä betonilaatuja. Näitä betoneja testataan parhaillaan myös Elpo-hormien valmistuksessa, jotta ne varmasti sopivat hormielementtituotteisiin.

Koska Elpo-hormien valmistuksessa ei tingitä turvallisuudesta tai tuotteen pitkäikäisyydestä, tulee uusien materiaalien läpäistä monenlaiset testit. Heti kun materiaalireseptit on saatu hiottua tiukat laatustandardit täyttäviksi, alamme valmistaa entistä vähähiilisempiä Elpo-hormeja, jotta myös hormielementit edistävät asiakkaiden hiilijalanjälkitavoitteen saavuttamista.

Vähäpäästöisemmät kuljetukset

Ruduksella on jo pitkään edistetty vähähiilistä kuljettamista, jotta valmistamiseen tarvittavien raaka-aineiden ja valmiiden elementtien kuljetuksesta aiheutuisi mahdollisimman vähän hiilidioksidipäästöjä. Kumppaneinamme toimivien kuljetusliikkeiden kanssa olemme yhteistyössä kartoittaneet vaihtoehtoja ja asettaneet tavoitteita kuljetuksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Panostamme esimerkiksi biopohjaisten polttoaineiden käyttöön. 

Valmistuksen päästöt hallintaan

Olemme panostaneet tehtaamme energiatehokkuuteen viime vuosien aikana merkittävästi. Tarkkailemme kulutustasoja jatkuvasti, jotta voimme minimoida energiankulutuksen. Kymmenien prosenttien energiasäästöjä on saavutettu muun muassa energiatehokkailla lämmitysratkaisuilla, hallien hyvillä eristyksillä ja lämpövuotojen seurannalla sekä LED-valaistukseen siirtymisellä. Työ jatkuu entistä tarkemmalla tasolla, jotta voimme painaa valmistuksesta aiheutuvan ilmastokuormituksen koko ajan pienemmäksi.

Elpo vastuullinen tuotteen valmistus

Olemme tuotannossa myös panostaneet hukkamateriaalien minimoimiseen sekä syntyvän jätteen lajittelemiseen ja kierrättämiseen. Ylijäämäbetonia ei optimoidun materiaalihankinnan vuoksi jää juuri lainkaan, ja ylijäävä betoni hyödynnetään muissa Ruduksen tuotteissa, esimerkiksi pihakivissä.

Työturvallisuus ja tuoteturvallisuus kulkevat käsi kädessä

Tyytyväiset asiakkaat kohteen hankesuunnittelusta asunnon ostajiin asti ovat meille perusarvo. Kuljemme matkassa mukana koko ajan varmistamassa, että tuote on turvallinen asentaa ja käyttää. Asentajamme noudattavat työturvallisia tapoja työmailla. Myös oman tehtaamme työturvallisuuteen on panostettu.

Elpo vastuullinen tehtaalla

Arjen vastuullisuutta:


Vastuullinen kumppani tuo mielenrauhaa

Tiivis yhteistyö asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa rakentaa luottamusta, joka on meille erityisen tärkeää. Kun asiakkaat valitsevat meidät kumppanikseen, he voivat olla varmoja, että saavat sekä toimivan tuotteen että toimivan palvelun kaikilla osa-alueilla. Meille on tärkeää palvella asiakasta suunnittelusta työmaavaiheeseen ja aina loppukäyttäjiin saakka niin, että kaikki ovat tyytyväisiä sekä itse tuotteeseen että palveluun.

Toimiva ketju tarjouksesta asennukseen säästää kokonaiskustannuksia.

 


Elpo-hormin edut kootusti: