Elpo-hormien korjauspalvelu työmaiden pelastaja

– Ruduksen oma muutostyöpalvelu tekee Elpo-kokonaisuudesta loistavan.
Näin toteaa tuotantoinsinööri Nico Magi Skanskalta. Siis ”toteaa” eli ei suotta kehu, vaan kertoo omaan kokemukseensa perustuvan tosiasian.

Skanska Talonrakennus Oy:llä on rakenteilla useampi asuinkerrostalo Helsingin Verkkosaaressa. Ruduksen Elpo-hormielementtejä nousee työmaalla rakennusten mukana tasaista tahtia.

Rudus ottaa vastuun toimittamistaan Elpo-elementeistä ja hoitaa myös mahdolliset korjaukset. Työmaan sujuvuuden kannalta se on kullan arvoista hommaa.

Rakennustyömailla eivät asiat aina suju niin kuin pitäisi – hyvistä suunnitelmista, oikeista materiaaleista ja kunnon tekijöistä huolimatta.
– Toimituksissa ja tekemisissä sattuu puutteita ja virheitä, jotka tietysti täytyy korjata. Näin on myös Elpo-hormien kanssa. Mutta työmaan kannalta Elpo-hormien asennukseen tai toimintaan liittyvien virheiden korjaaminen ei olekaan ongelma.
– Rudus ottaa vastuun toimittamistaan Elpo-elementeistä ja hoitaa myös mahdolliset korjaukset. Työmaan sujuvuuden kannalta se on kullan arvoista hommaa. Rudukselta tulee työmaalle Elpo-elementtien korjaamiseen erikoistunut tekijä, joka tietää tasan tarkkaan, mitä tekee, Nico Magi sanoo.

Työmailla saumatonta yhteistyötä

Kuva (yllä): Ruduksen ja urakoitsijan edustajat tekevät työmailla saumatonta yhteistyötä.


Antaa ammattilaisen korjata

Ruduksen muutostyöpalvelu vastaa siitä, että paikalleen asennettu Elpo-hormielementti myös toimii niin kuin pitää.
– Palvelumme kattaa kaikki Elpoon liittyvät korjaukset olipa kyseessä työmaalla, toimituksessa tai valmistumisessa tapahtunut virhe tai asukkaalle tehtävä muutostyö. Siis käytännössä kaikki hommat, joissa elementtiä täytyy piikata ja jotenkin muuttaa, kertoo Ruduksen työmaapalvelujen työnjohtaja Pasi Villikka.
– Myös korjattujen elementtien vastuut säilyvät Ruduksella, hän lisää.
Jos Elpon kanssa tulee epäily mahdollisesta ongelmasta, asiakkaan kannattaa ottaa yhteyttä Rudukseen heti.

Työmaapalveluissa valmistellaan elementtikorjaajalle jokainen työtehtävä etukäteen

Kuva (yllä): Ruduksen työmaapalveluissa valmistellaan elementtikorjaajalle jokainen työtehtävä etukäteen mahdollisimman selväksi. Näin Juha Terkki tietää, missä ja mistä kohtaa hormi pitää piikata auki.


– Meillä on elementtien korjaajana tarkka ja nopea tosi ammattilainen. Vian etsintä ulkopuolisten konsulttien kanssa ja vääränlainen korjaaminen saattavat tulla todella kalliiksi, projektimyyjä Viivi Etholén toteaa.
– Vain soitto meille ja apua tulee – eikä työmaalla tarvitse tehdä mitään valmistelevia töitä.

Elpo-hormien muutostyöt tulee hoitaa niin, että niistä ei ole haittaa työmaan muulle toiminnalle.

Elementtikorjaaja juha terkki

Kuva: Elementtikorjaaja Juha Terkki hoitaa Ruduksen Elpo-elementtien muutostöitä työmailla. Järeällä työkalulla täytyy piikata lähes millin tarkasti.


Elementit monimutkaisia yksilöitä

Elpo-elementtien muutostöistä työmailla vastaa elementtikorjaaja Juha Terkki. Hän on jo viitisen vuotta kiertänyt työmaita Elpo-elementtejä kunnostamassa ja tullut työmaille hyvinkin tutuksi. Terkki tekee työnsä niin tarkasti, että on jossakin jo kirurgiksi kutsuttu ja maine on kiirinyt.
– Kun aloitin näitä hommia, hormielementit olivat paljon yksinkertaisempia – niiden sisällä saattoi olla vain ilmanvaihto- ja viemäriputket. Nyt sekä suunnitelmat että elementit ovat monimutkaistuneet ja elementtien koot kasvaneet. Näin muutostyötkin tulevat koko ajan haasteellisimmiksi. Jokainen Elpo-elementti on vielä oma yksilönsä eli yhdellekään työmaalle ei voi lähteä kuin soitellen sotaan, Juha Terkki sanoo.

Kun paikalle asennetun Elpo-elementin hormi on kuvattu ja saatu vihiä mahdollisesta ongelmasta, työmaalta otetaan heti yhteyttä Rudukseen.
– Me käymme yhdessä ja hyvässä hengessä läpi, missä vika on ja miten sekä milloin se korjataan, Nico Magi sanoo.
– Me puolestamme valmistamme elementtikorjaajalle työn mahdollisimman hyvin etukäteen eli esimerkiksi katsomme kuvista tarkasti, missä kohtaa vika on. Näin ei työmaalla mene turhaa aikaa etsiskelyyn, Pasi Villikka lisää.

Meidän asiakkaamme osaavat ihan selvästi arvostaa tätä lisäpalvelua.

Työmaalla apua arvostetaan

Sitä mukaa kun Ruduksen muutostyöpalvelu on tullut työmaille tutuksi, sen maine on kiirinyt ja myös asenteet muuttuneet.
– Aluksi piti työmaalle mennä melkein häveten, kun korjaamaan piti mennä ja työmaillakin moitittiin. Nyt on ihan toisin. Työmailla ollaan helpottuneita, kun tulen paikalle. Elpo-hormien muutostyöt tulee hoitaa niin, että niistä ei ole haittaa työmaan muulle toiminnalle – saati, että työmaa pysähtyisi, Juha Terkki sanoo.
– Tarkkana täytyy olla senkin vuoksi, että jokainen hutikuti lisää omankin työn määrää, Terkki lisää.

Muutostyöpalvelu yhden miehen homma

Kuva (yllä): Muutostyöpalvelu on käytännössä yhden miehen hommaa – Juha Terkki menee työmaalle ja tekee oman työnsä niin, että työmaan muut rutiinit eivät siitä häiriinny.


– Kun Juha Terkki tulee työmaalle, hän osaa sekä oman hommansa että toimia yhteistyössä työmaan kanssa, Nico Magi kiittää.
– Työmaalla arvostetaan Juha Terkin ammattitaitoa. Vaikka kysymyksessä ei olisikaan Elpoon liittyvä ongelma, työmaalla heitetään usein, että kutsutaan Terkki apuun!

Kun tiimi toimii on hymy herkässä

Kuva (yllä): Kun tiimi toimii, on hymykin herkässä: vasemmalta Ruduksen projektimyyjä Viivi Etholén, elementtikorjaaja Juha Terkki ja työnjohtaja Pasi Villikka sekä Skanskan tuotantoinsinööri Nico Magi.


Asiakkaat hyödyntävät Elpon muutostyöpalvelua entistä enemmän.
– Vastaavaa palvelua ei muilla talotekniikkahormien toimittajille ole. Meidän asiakkaamme osaavat ihan selvästi arvostaa tätä lisäpalvelua, Viivi Etholén toteaa.

Nico Magi kertoo ohjeistaneensa käyttämään Ruduksen muutostyöpalvelua useilla Skanskan työmailla.
– Eikä minulla ole mitään negatiivista sanottavaa. Urakoitsijan kannalta on todella helpotus, kun tarvittaessa saamme käyttöömme juuri Elpo-elementtien muutoksiin erikoistuneen tekijän. Hommat hoituvat varmasti ja helposti.

 

Työmaapalvelut | Tilaa muutostyöpalvelu:

Pasi Villikka, työnjohtaja
Puh. 020 447 7416
pasi.villikka@rudus.fi 

Lisätietoja:

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit