Vihreä Betoni

Ruduksen Vihreä Betoni tarjoaa rakentajille vähähiilisen betonivaihtoehdon lujuudesta tinkimättä. Se keventää osaltaan rakentamisen ympäristökuormitusta. Vihreä Betoni -tuotesarjassa on tällä hetkellä viisi eri vaihtoehtoa.

Vihreä betoni auto ikoni

Suurin osa betonin hiilidioksidipäästöistä tulee sementistä. Näitä päästöjä pyritään pienentämään korvaamalla sementtiä muun teollisuuden sivuvirroista saatavilla korvaavilla sideaineilla.
Vaikka Vihreä Betonin resepti on tehty pienempää ympäristökuormitusta ajatellen, lujuudessa se vastaa täysin vastaavaa normaalia betonilaatua.


Vihreä Betoni -tuotesarjassa on tällä hetkellä viisi vaihtoehtoa:

  • Vihreä Betoni GWP.REF – CO2-päästö on pienempi kuin keskimääräisellä normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä Betoni GWP.85 – CO2-päästö on 15 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä Betoni GWP.70 – CO2-päästö on 30 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä Betoni GWP.55 – CO2-päästö on 45 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä Betoni GWP.40 – CO2-päästö on 60 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla

Vihreä betoni lehti ikoni

Huomioitava Vihreä Betonin valinnassa

Esimerkiksi Vihreä Betoni GWP.85 kovettuu lopulliseen lujuuteensa hieman normaalia betonia hitaammin. Lämpimissä olosuhteissa sitä voi kuitenkin käyttää normaalin betonin tavoin. Vihreä Betoni GWP.40 puolestaan toimii parhaiten erikoisratkaisuna massiivissa rakenteissa kuten sillankansissa tai holvien palkeissa. Lujuuden kehittyminen on otettava erityisesti huomioon Vihreä Betonin talvikäytössä.
Saat lisää tietoa betoneiden päästösäästöistä ja käytöstä erilaisissa kohteissa ja käyttöolosuhteissa Ruduksen laatuasiantuntijalta. Erinomaisena apuna betonilaadun valinnassa toimii Ruduksen BetoPlus-palvelu. Sen avulla voidaan arvioida betonirakenteiden lujuuden- ja lämmönkehitystä erilaisissa valuolosuhteissa jo ennen valua.


Kysy asiantuntijaltamme:

Lue lisää: