Rudus Vihreä betoni

Rudus Vihreä betoni tarjoaa rakentajille vähähiilisen betonivaihtoehdon lujuudesta tinkimättä. Se keventää osaltaan rakentamisen ympäristökuormitusta. Vihreän betonin tuotesarjassa on tällä hetkellä neljä eri vaihtoehtoa.

Vihreä betoni auto ikoni

Suurin osa betonin hiilidioksidipäästöistä tulee sementistä. Näitä päästöjä pyritään pienentämään korvaamalla sementtiä muun teollisuuden sivuvirroista saatavilla korvaavilla sideaineilla.
Vaikka Rudus Vihreän betonin resepti on tehty pienempää ympäristökuormitusta ajatellen, lujuudessa se vastaa täysin vastaavaa normaalia betonilaatua.


Vihreän betoni tuotesarjassa on tällä hetkellä neljä vaihtoehtoa:

  • Vihreä 20 – CO2-päästö on 20 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä 40 – CO2-päästö on 40 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Vihreä 60 – CO2-päästö on 60 % pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla
  • Nopeammin kovettuva vihreä betoni – CO2-päästö on huomattavasti pienempi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla

Vihreä betoni lehti ikoni

Huomioitava Vihreän betonin valinnassa

Esimerkiksi Vihreä betoni 20 kovettuu lopulliseen lujuuteensa hieman normaalia betonia hitaammin. Lämpimissä olosuhteissa sitä voi kuitenkin käyttää normaalin betonin tavoin. Vihreä betoni 60 puolestaan toimii parhaiten erikoisratkaisuna massiivissa rakenteissa kuten sillankansissa tai holvien palkeissa. Lujuuden kehittyminen on otettava erityisesti huomioon Vihreän betonin talvikäytössä.
Saat lisää tietoa betoneiden päästösäästöistä ja käytöstä erilaisissa kohteissa ja käyttöolosuhteissa Ruduksen laatuasiantuntijalta. Erinomaisena apuna betonilaadun valinnassa toimii Ruduksen BetoPlus-palvelu. Sen avulla voidaan arvioida betonirakenteiden lujuuden- ja lämmönkehitystä erilaisissa valuolosuhteissa jo ennen valua.


Kysy asiantuntijaltamme:

Lue lisää: