Vihreä Betoni - Luonto kiittää, betoni kestää

Ruduksen Vihreä Betoni tarjoaa rakentajille vähähiilisen vaihtoehdon betonin lujuudesta tinkimättä. Sen resepti on tehty pienempää ympäristökuormaa ajatellen, kuitenkin betonin muut erinomaiset ominaisuudet säilyttäen.

Vihreä Betonin CO2-päästö voi olla 15, 30, 45 tai jopa 60 % matalampi kuin vastaavalla normaalilla betonilaadulla. Vaikka Vihreä Betonin päästösäästö on suuri, lopputuloksena on kuitenkin normaalin lujuusluokan betoni. Hyvää on myös Vihreä Betonin pieni kuivumiskutistuma ja nopea kuivuminen.

Vihreä Betonia on saatavilla kaikissa rasitusluokissa, kaikkialla Suomessa. Erinomainen apu vihreimmän betonilaadun valinnassa on Ruduksen BetoPlus-palvelu. Sen avulla voidaan arvioida betonirakenteiden lujuuden- ja lämmönkehitystä erilaisissa valuolosuhteissa jo ennen valua.


Kiinnostuitko? Suunnitellaan yhdessä vähähiilinen ratkaisu kohteeseesi


Vihreä betoni graafi

Kuva: Vihreä Betonin loppulujuus on yhtä korkea tai korkeampi kuin normaalin betonin.


Vihreä betoni 170x170px rauhamäki

"Rudus on kehittänyt jo yli kymmenen vuotta sitten Vihreä Betonin, jossa sementtiä korvataan muun teollisuuden sivuvirroilla."

Terhi Rauhamäki
ympäristöpäällikkö
Rudus


Vihreä betoni 170x170px autio

"Vihreä Betonin kehitystyössä sen nopea kuivuminen yllätti positiivisesti: Vihreä Betoni voi kuivua jopa nopeammin kuin vastaava normaali betoni. Myös kuivumiskutistuma osoittautui pieneksi."

Mika Autio
kehityspäällikkö
Rudus


Vihreä betoni 170x170px lahdensivu

"On oleellista, että rakennusmateriaaleihin sitoutunut hiilijalanjälki on vähäinen. Vihreä Betonilla tavoitellaan ensisijaisesti pienempää ympäristövaikutusta korvaamalla osa sementistä esim. masuunikuonalla. Vihreä Betonia on suositeltavaa käyttää massiivisissa valuissa, sisälle tehtävissä betonirakenteissa sekä elementtirakenteissa."

Jukka Lahdensivu
johtava asiantuntija
Ramboll


"Käytössä Vihreä Betoni GWP:85 ei juurikaan poikkea normaalista betonista. Se on niin helppokäyttöistä, että käyttäjä ei huomaa eroa normaaliin betoniin verrattuna."

Mika Autio
kehityspäällikkö
Rudus

Vihreä betoni logo vaaka

Kysy lisää:

Laatupäällikö
Asiakastuki ja betonitekniikka
Auranen Juho
020 447 6844


Lisätietoja: