Tavataan Tiikerinsilmässä!

Vantaan asuntomessualueen kohtaamispaikka tiikerinsilmä 2

Vantaan kaupunki halusi Tiikerinsilmästä laadukkaan kohtaamispaikan asuntomessualueen keskelle. Taide tuli mukaan matkan varrella.

– Haasteet ratkaistiin hyvällä suunnittelulla, toteaa projektisuunnittelija Seija Tulonen Vantaan kaupungin Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialalta.

Tiikerinsilmän haasteita olivat alueen kohtuullisen pieni koko ja tiukka katutilamitoitus.

– Näihin olosuhteisiin luotiin viihtyisä ja vehreä aukio korkeatasoisista ja kestävistä materiaaleista. Suunnittelussa otettiin huomioon myös katualueilta tulevat hulevedet, jotka kootaan graniittitukimuurin viereiseen kosteikkoon, Seija Tulonen kertoo.

Materiaalien valinnoissa painotettiin niiden kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä.
Tiikerinsilmän kiveykseen on käytetty Ruduksen hiekanruskeita ja mustia Milano-kiviä sekä harmaita Noppa-kiviä. Tiikerinsilmän aukiolta lähtevät kevytliikenneväylät on päällystetty savunvärisellä Kartanokivellä.

– Ruduksen maisematuotteiden markkinointipäällikkö Pirkko Merisalo auttoi kiveysten väri- ja kivimallien yhteensovittamisessa, Seija Tulonen kiittää.

Tiikerinsilmän aukion keskellä olevaan noppakiveykseen kiinnitettiin 21messinkilaattaa, joiden kuviot ovat kivistöläisten lasten suunnittelemia. Lasten saveen piirtämistä kuvioista taidevalaja Jarmo Saarekas valmisti messinkilaatat.
Seija Tulonen on tyytyväinen lähes valmiiseen Tiikerinsilmään.

– Kiveys näyttää hyvältä ja ympäristöön sopivalta, koska myös viereiset talot ovat värikkäitä. Kunhan puut ja hulevesikosteikon kasvillisuus kasvavat, uskon Tiikerinsilmästä tulevan viihtyisän levähdyskeitaan.

Tiikerinsilmän urakoinnista vastasi Suomen Maisemarakentajat Oy.

Seija Tulosen mukaan Kivistössä on panostettu ympäristön laatuun suunnittelussa, rakentamisessa ja erityisesti myös taiteeseen julkisessa tilassa.

– Uskon näiden asioiden luovan laadukasta ja omaleimaista ympäristöä uusille asukkaille.