BetoPlus -ohjelmasta uusi, monipuolisempi versio

BetoPlus on Ruduksen kehittämä lämmön- ja lujuudenseurantaohjelma. Vuoden 2015 alussa otettiin käyttöön ohjelman uusin versio, joka tarjoaa käyttäjille monimuotoiset laskenta- ja tulostusmahdollisuudet.

Parasta uudessa BetoPlus -ohjelmassa on ajan suhteen kehittyvät visuaaliset lämpö- ja lujuusvärikartat, jotka mahdollistavat aivan uudella tavalla rakenteiden kriittisten osien ja tekijöiden havainnoimisen sekä seurannan.

Ohjelma antaa myös lämmön- ja lujuudenkehityksestä videoita, joita voi lähettää asiakkaalle. BetoPlus onkin asiakkaille tärkeä työkalu muun muassa punosten jännityksessä pysäköintitaloja rakennettaessa ja muottikierron hallinnassa runkovaluja tehtäessä.

Palvelu reaaliaikaan

Seuraava askel BetoPlus -ohjelman kehittämisessä on reaaliaikainen lämmönkehitys- ja lujuusseurannan sovellus. Tarkoituksena on, että erikseen sovituilla työmailla mestari voi seurata valetun rakenteen lujuudenkehitystä reaaliaikaisena – vaikkapa PC:nsä ruudulla työmaakopissaan.

Palvelu mahdollistaa myös mittaukseen liittyvät tekstiviestit, joilla ilmoitetaan muun muassa muotinpurkulujuuden saavuttamisesta, betonin mahdollisesta jäätymisestä tai ylikorkeista lämmönkehitysarvoista. Sovellus perustuu lämpötilan mittausantureihin, jotka lähettävät tukiaseman kautta lämpötilat palvelimelle puhelinverkossa. Antureiden lähettämät lämpötilatiedot voidaan linkittää valun betonisuhteutukseen ja käyttää reseptiä lujuudenlaskentaan reaaliaikaisena. Tarvittaessa laskennan kulkua voidaan seurata myös älypuhelimella.

Sovelluksen hyötynä on tiedon nopea liikkuminen, jolloin asiakas voi nopeuttaa omaa aikatauluaan. Sovellus on parhaillaan koekäytössä työmaalla.