Parhaat ideat pihaan - 2021 pihatrendit

2021 pihatrendeissä vuorottelevat selkeälinjainen tyylikkyys ja villi luonnollisuus. Terasseilla ja pihoilla on suosittuja tällä hetkellä isot betonilaatat, joista tehdään tasaisia laajoja oleskelualueita tai sitten laattoja käytetään askelpolkujen tekemiseen. Piha ja istutusalueet rajataan selkeälinjaisilla muurikivillä ja piha jäsennellään helppohoitoiseksi. Vastapainona kivimateriaaleilla luotuun linjakkuuteen on monipuolinen kasvillisuus, jossa heiluvat heinät, hyötykasvit ja puutarhan muut kasvit sulassa sovussa. Luonnollisen pihan kivisuosikkina jatkaa ihastuttava Luotokivi. Ilmeikäs Luotokivi sopii sekä kaupunkipihoihin että mökkimaisemaan. Pihakivien pinnoissa suht uusi ja suosittu vaihtoehto on profiloitu pinta. Profiloituja pintoja löytyy pihalaattojen valikoimasta ja useasta betonikivimallista. Olemme koonneet ideat kuvin ja tuotetiedoin sinua varten! Videolta voi napata vinkit helppohoitoiseen pihaan.

Selkeälinjainen piha

Terassitunnelma jatkuu laatoituksella

Modernin loft-henkisen puurakenteisen paritalon takapiha avautuu kauniiseen puistomaisemaan. Pihan upea puuterassi laskeutuu parin askelman verran alemmalle oleskelualueelle, joka on päällystetty Ruduksen harmailla profiloitupintaisilla Tosca-laatoilla. Tosca-laatoitus rakentuu neljästä erikokoisesta pihalaatasta, jotka myydään valmiina lajitelmana. Piha on rajattu mustalla Antikko- muurilla

Kohde 14_Veljesteco

Mustavalkoista tyylikkyyttä ja selkeitä linjoja

Mielenkiintoinen kahden asunnon pihapiiri, jossa sisätilat jatkuvat saumattomasti samassa tasossa ulos. 
Pihakiveys on toteutettu Ruduksen linjakkaalla Piano-kivi -kivisarjalla. Kiven väriksi valikoitui sävy hiili. Kuvan kivet ovat märkiä, joten ne näyttävät hyvin tummilta.

Kohde 6_Villa Mikael & Villa Sanni

Muurikivialtaat ryhdittävät sisäänkäyntiä

Kaksikerroksisen näyttävän talon pihaa rytmittävät Antikko-muurikivillä toteutetut linjakkaat istutusaltaat. Antikko-muurin profiloitu pinta toistaa Luotokivellä toteutetun pihan elävää pintaa. Betoniset  askelkivet johdattavat sivupihan terassille. Betonilaatan koko 698x348x80. Pihan erikoisuutena on musta tekonurmimatto, joka jatkuu suoraan kiveykseltä. 

Kohde 14 Jukkatalon Tuulia

Pehmeät muodot ja rönsyilevä kasvillisuus

Kauniisti sisustetun talon pihapiiri rajautuu päätalon ja piharakennuksen väliin. Istutukset ovat monilajisia ja kasvaessaan reheviä ja värikkäitä. Ruduksen Milano-kivet johdattavat pääsisäänkäynnille. Kulkureitti haarautuu Laineri-reunakivellä rajatun istutusalueen vierestä talon päädyn terassille. Terassin edustalla on nurmisaumattu Golf-kivillä toteutettu kiveysalue. Sivupihalla Paasikko-muuri tukee kiveyksen reunaa ja tasaa korkoeroa viereiseen tontiin.

Milano-kivetLaineri-reunakiviGolf-kivi ja Paasikko-muuri, kaikki sävyä musta.

Kohde 17 Keuda

Puuta, betonia ja pehmeitä muotoja

Valkoisen yksikerroksinen hirsitalon suuret ikkunat avatuvat oleskelupihalle. Suurella terassilla on varsinainen kylpymaailma; uima-allas ja palju. Kulku terassille kaartuu Luotokiveystä pitkin. Kiveyksen mutkittelevaa reunaa kehystävät maanpeitekasvit. Pihan kivituotteet: Luotokivi mustaharmaa, Laineri-reunakivet PR harmaa, Betonilaatta 498x498x50 harmaa, Seulanpääkivet 50-100 mm

Kohde 18_Lehtelä

Selkeästi jäsennelty City-piha

Tässä pihassa neliöt ja sentit on hyödynnetty tarkasti. Piha alkaa suoraan kadulta ja rajautuu perinteisen lauta-aidan sijaan istutusaltaalla. Muurikivialtaat luovat etupihan raamit ja kehystävät sisäänkäyntiä. Altaat on toteutettu Antikko-muurikivillä. Etupihan kiveyksenä on profiloitupintainen pihakiviuutuus Torino-kivi antiikki. Profiloitu pinta vanhennettu antiikkikäsittelyllä. Sokkelin reunusta elävöittää Louhikivi, samalla se keventää autotallin ja sisäpihan kiveyksen ilmettä. Ratkaisuilla on haettu erityisesti pihan helppohoitoisuutta. Muurikiven ja nurmikon on asennettu kiviraita Kartanokivestä, jotta nurmikon leikkaaminen olisi vaivattomampaa. Pehmeä kaareva muoto nurmikon ja istutusalueiden väliin on rajattu Laineri-reunakivellä. Myös tämä helpottaa hoitoa. Grillaajan oma nurkka autotallin päädyssä on päällystetty Luotokivellä.  

Tuotteet: Torino-kivet antiikki musta, Luotokivi mustaharmaa, Louhikivi musta, Antikko musta, Porraskivi Askel musta, Laineri-reunakivi harmaa, Kartanokivi musta

Kohde 24 Omatalo Kulma

Katso video, kuinka pienestä pihasta saa toimivan, ilmeikkään ja helppohoitoisen? Miten valita oikeanlaiset pihakivet pihaan?

Samaa linjaa julkisivusta pihaan

Hirsitalon pelkistettyihin linjoihin sopii hienosti harmaat Piano-kivet. Sama kivimalli kiertää tyylillä etupihan autokatoksesta takapihan terassille. Etupiha on rajattu katutilasta harmaalla Paasikko-muurilla. Sama vaakasuuntainen linja toistuu niin julkisivussa, muurissa kuin pihakivissäkin. 

Kohde 26_Kontio Hill House

Tilaa istutuksille

Valkoisen näyttävän paritalon piha jatkuu myös kattoterassille. Talon sisäänkäynnit on rajattu katutilasta Antikko-muurikivillä toteutetuilla istutusaltailla. Istutusaltaiden ja etuoven väliin jää turvallinen tila liikkua ja oleilla. Korotetut muurialtaat nostavat istutukset katselukorkeudelle ja niitä on helppo hoitaa. Pihakivinä on kolme eri Kartanokivisarjan kivimallia; Kartanokivi, Kartanolaatta ja Kartanonoppa. Näillä kolmella kivellä on tehty ilmeikäs sekaladonta. Kiveys jatkuu etupihalta takapihalle ja koukkaa istutusaltaan läpi puuterassille. Reilunkokoisen terassin lisäksi takapihalle mahtuu silti pala pelinurmea. Kompakti ja toimiva piha!

Kartanokivet musta, Antikko musta, Somero 16-32 mm, reunakivi h=140 musta

Kohde 27 Duplio

Leikkisää ilmettä kuvioilla ja väreillä

Town House tyyppisen talon herkullinen etupiha antaa yksilöllisen ilmeen asunnolle. Romba-kivillä toteutettu etupihan musta-valko-harmaa kiveyskuvio toistuu myös talon sisätiloissa; kylpyhuoneen laatoituksessa ja yläkerran aulan tapetissa. Rombakivissä on käytetty hienopestyjä sävyjä: vaaleanharmaa, harmaa, tummanharmaa. Kolmella eri värillä toteutettu kiveys luo kolmiulotteisen vaikutelman. 

Kohde 30_Jämerä Salmiakki

Naapuruston pihat Luotokivellä

Town house rivistön erilaiset etupihat elävöittävät talorivin ilmettä. Näiden kolmen talojen pihat on toteutettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Luotokivillä. Pihojen korkoerot on porrastettu Antikko-muureilla ja betonisilla Porraskivillä

Kohde 31_Jämerä Laventeli

Luonnollinen Louhikivi

Upean yhteen tasoon rakennetun omakotitalon keskiössä on kaunis atriumpiha. Talon sisäänkäynti ja atriumpiha on kivetty Ruduksen ilmeikkäällä Louhikivellä. Kiveyksen reunat on tuettu nurmikon reunakivellä h=140. Atriumpihan keskelle on rakennettu istutusallas Antikko-muurikivistä. Istutusallas kohottaa vehreän istutuskeitaan samalle tasolle ympäröivän terasin kanssa, ollen samalla katseenvangitsija sisätilosta avautuviin näkymiin. 

Kohde 38_Finnlog Hetena

Terassielämää parhaimmillaan

Valkoisena hohtava hirsitalo on yksitasoinen omakotitalo, joka voisi helposti kuvitella myös merelliseen ympäristöön. Iso puuterassi ja luonnonläheinen betoninen Luotokivi kutsuvat rentoon pihaelämään. Pihakiveyksen reunat on tuettu profiloitupintaisella Laineri-reunakivellä, joka sopii hienosti profiloitupintaiseen Luotokiveen. Sivupihan matala istutusallas on toteutettu lohkopintaisella Muurikko-muurikivellä.

Kohde 41_Honka Huomen

Tutustu koko pihakivivalikoimaan | Rudus pihakivet

  • Lisää ideoita pihakivien valintaan löydät ideakuvista
  • Suunnittelussa ja toteutuksessa pääset alkuun Rudus Kotipolkuun kootuilla vinkeillä ja ideoilla.

Jaa somessa