Rudus mukana 100 % kierrätysteemalla Avotakka-paviljongissa Habitaressa

Ensimmäistä kertaa Habitaren historiassa messuille nousee täysin kiertotalouden ehdoilla rakennettu osasto: Avotakka-paviljongin rakenteet jatkavat käyttöön osana uusia rakennusprojekteja Habitaren jälkeen. Myös kierrätysbetonista ja kivilouheesta syntyneet Ruduksen uusiotuotteet löysivät sujuvasti tiensä paviljonkiin.

Halusimme rakentaa messuille kokonaisen talon puretuista materiaaleista, jotka ovat edelleen täysin käyttökelpoisia ja kauniita. Parasta olisi jättää rakentamatta ja purkamatta, mutta toisinaan on tarve purkaa jokin rakennus ja rakentaa toisaalle uusi. Silloin kannattaa käyttää jo valmistettu, käyttökelpoinen materiaali uudelleen. On tärkeää, että paviljongin materiaalit ja rakenteet jatkavat elämäänsä muualla messujen jälkeen”, Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine NEMO arkkitehdeistä kertovat osaston suunnittelun lähtökohdista.

Rakennusosien kierrätys alkuperäisessä käyttötarkoituksessa säästää neitseellisiä luonnonvaroja ja pienentää hiilijalanjälkeä lähes 100 % uuteen tuotteeseen verrattuna. Rakenteiden matka messujen jälkeen jatkuu ensi kesänä järjestettävään kestävän rakentamisen tapahtumaan sekä rakentajille eri kohteisiin tuotemyyntimme kautta”, purettujen materiaalien uudelleenkäyttöön ja cleantechrakennushankkeiden suunnitteluun erikoistunut Spolia Designin Mikko Piitulainen kertoo.

Betoni ja kivi kiertää tehokkaasti – myös paviljongin puutarhaan ja sieltä pois

Purku- ja ylijäämäbetonia hyödyntäen syntyneet Ruduksen uusiotuotteet – Uuma-pihakivet ja Betoroc®-kierrätyskiviaines – sekä kierrätyslouhe ovat ympäristötietoisen rakentajan valinta. Tuotteet olivat omiaan myös kiertotalouspaviljongin puutarhaan.  

Kierrätystuotteistamme paviljonkiin valikoitui muun muassa Uuma-pihakivet. Kivien valmistuksessa käytetään oman tehtaan betonijätteestä murskattua betonimursketta, jolla voidaan korvata luonnonkiviaineksia jopa 20 %. Samalla vähennämme jätteen ja raaka-aineiden kuljetuksista aiheutuvia päästöjä”, kertoo Ruduksen maisematuotteiden markkinointipäällikkö Iia Suikki

Uuma kartanokivi tuusulan liikenneasema 2020 950x500
Betoni kiertää pihakivien raaka aineeksi 950x500

Betoroc-kierrätyskiviaines ja kierrätyslouhe ovat todennetusti hiilinegatiivisia tuotteita, jolloin niiden käyttö pienentää rakennuskohteen hiilijalanjälkeä. Betoroc toimii myös hiilinieluna ja pystyy sitomaan jopa puolet sementin valmistuksessa aiheutuneista CO₂-päästöistä. Betorocilla voidaan saavuttaa noin 15-20 % suurempi rakennekerrosten kantavuus ja rakentaa jopa kolmanneksen edullisemmin luonnonkiviainekseen verrattuna”, summaa tuotteen etuja Rudus kierrätyksen myyntipäällikkö Santtu Tahvanainen.

Betoroc 950x500

Uutta Sorakaupassa:

Betoroc-kierrätyskiviainekset raekoossa 0/45 ja 0/90, saatavilla nyt verkkokaupastamme Uudenmaan alueella.

Tutustu & ostoksille Sorakauppaan/Betoroc >

Pidetään yhdessä huolta

Habitaren 2023 teema on Yhdessä / Together, joka viestii voimakkaasta tarpeestamme tuntea yhteenkuuluvuutta sekä velvollisuudestamme pitää luonnosta ja toisistamme huolta. Avotakka-paviljonki vastaa osaltaan tapahtuman teemaan: meillä kaikilla on vastuu rakennetusta ympäristöstä, sen purkamisesta ja uudelleenkäytöstä. Haluamme myös näyttää messukävijöille, että remontoimisessa tai rakentamisessa kaikkea ei tarvitse hankkia uutena”, Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma sanoo. 

Avotakka-kiertotalouspaviljonki on esillä huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaressa 13.-17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Tule paikan päälle kuulemaan lisää Ruduksen kierrätystuotteista! Edustajamme ovat paikalla paviljongissa:

  • torstaina 14.9. klo 14-15,
  • perjantaina 15.9. klo 11-12 ja
  • lauantaina 16.9. klo 15-16.

Lisätietoja:

Rudus Oy, markkinointipäällikkö maisematuotteet Iia Suikki, p. 050 340 7478, iia.suikki@rudus.fi 


---
Avotakka-kiertotalouspaviljonki muodostuu erityyppisistä inspiroivista kodin tiloista. Talon sisustus on toteutettu yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa. Avotakka-kiertotalouspaviljongissa ovat mukana Geberit, Genelec, Hagelstam, Helsingin kaupunginkirjasto, Ledvance, Parolan Rottinki, PuutarhaNikkarit, Rudus, Siparila ja Spolia design.

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit