Rudus-pumppaamo ratkaisi omakotitalon rakentajan ongelman

Tom Kirjonen rakentaa omakotitaloa, joka suunnitelmien mukaan valmistuu ensi vuoden maaliskuussa. Jätevesien ohjaamiseen tarvittiin pumppaamo, ja viime kesänä tontille asennettiin betoninen Rudus-pumppaamo.
– Pohjavedenkorko oli ratkaisevassa asemassa pumppaamon valinnassa. Rudus-pumppaamo oli meille oikea valinta materiaalinsa ja painonsa perusteella. Rudus-pumppaamon runko on betonia, kun taas lähes kaikilla kilpailijoilla on tarjolla muoviset pumppaamot, jotka joudutaan ankkuroimaan. Tähän meillä ei ollut mahdollisuutta, Tom Kirjonen kertoo.

Rudus-pumppaamo betonirunkoiset hule- ja jätevesikaivot

Kuva: Rudus-pumppaamon betonirunko tekee siitä kestävän ja turvallisen. Rudus-pumppaamo pysyy paikallaan ja pitää muotonsa maan alla kovassakin paineessa. 


Rudus-pumppaamon yhtenä huomattavana etuna onkin sen materiaali: betoni kestää maan alla kovankin paineen eikä mene rikki. Jos pumppaamo lommahtaa, maa sen ympäriltä sortuu. Rudus-pumppaamo pysyy paikallaan ja pitää muotonsa kovankin roudan muokatessa maata.

Käyttäjä arvostaa huoltovapautta

Rudus-pumppaamon putkisto on hapon kestävää terästä eli erittäin pitkäikäistä materiaalia. Pumppu on saksalaista taattua laatua. Kestävää pumppua ei tarvitse korjata eikä vaihtaa. Pumppaamon voi huoltaa ja puhdistaa ilman pelkoa siitä, että sen runko rikkoutuisi.
– Totta kai arvostan sitä, että pumppu sekä itse säiliö kestävät pitkään ilman huoltoja, Tom Kirjonen toteaa.

Rudus pumppaamo kohde asennus

Kuva: Rudus-pumppaamo asennus Tom Kirjosen omakotitalon työmaalla sujui hyvin. – Rudus-pumppaamo oli meille oikea valinta materiaalinsa ja painonsa perusteella, Tom Kirjonen sanoo.


Rudus-pumppaamo asennetaan helposti paikalleen pienen nosturin avulla.
– Itse pumppaamon asennus sujui meillä kohtuullisesti. Ongelmana oli pohjaveden nousu kaivantoon, minkä vuoksi pohjan esivalmistelussa oli hieman vaikeuksia.

Kiinnostaa ammattilaisia

Rudus-pumppaamo on vasta tulossa voimakkaammin markkinoille.
– Kunnallistekniikan suunnittelijat ja arkkitehdit ovat olleet erittäin kiinnostuneita eli ammattipiireissä on kiinnostuttu. Jotkut ovat sanoneet jotain tällaista kaivanneensakin, kertoo myynti-insinööri Veli Pesonen Ruduksen Lohjan betonituotetehtaalta.

– Rudus-pumppaamo on oikea valinta kenelle tahansa, joka haluaa olla kantamatta huolta pumppaamon kellumisesta tai roudan tuottamasta ruhjoutumisesta. Sopii miettiä, kannattako hankkia halpaa ja pian uusittavaa vai kerralla kunnollista ja kestävää, Pesonen lisää.

Jätevesien Rudus-pumppaamo on pinnoitettu sisäpuolelta polyurealla, joka on kestävä ja joustava pinnoite.
– Polyureapinnoite on tarpeen erityisesti jäteviemärien päädyissä, joissa tuuletus on heikko. Pinnoitteen ansiosta rikkikaasut eivät pääse syövyttämään betonia. Näin jätevesipumppaamossa yhdistyvät betoni- ja muovirakenteen parhaat puolet, Pesonen toteaa.


Rudus-pumppaamo

 • pitkäikäinen ratkaisu paikkoihin, jossa maan muodot eivät riitä viettämään vettä haluttuun suuntaan
 • perusversio betonirunkoinen, pohjaosaltaan 800-millinen hule- tai jätevesien ohjaamiseen tarkoitettu laitteisto, joka sisältää yhden pumpun – erikoistuotteina myös kahdella pumpulla ja eri rengaskoolla
 • jäteveden pumppaamo pinnoitettu sisäpuolelta polyurealla
 • putkisto on hapon kestävää terästä
 • KSB-pumppu, ammattilaisten suosittelema, runkomateriaali valurautaa
 • kestävä, pitää muotonsa kovassakin roudassa
 • kestää myös maanpäällistä raskasta liikennettä
 • ei kellu missään maaperässä
 • helppo huoltaa
 • VTT:n testaama
 • CE-merkitty

Lisätietoja:

Rudus Oy
Myynti-insinööri Veli Pesonen
Betonituotetehdas, Lohja
0400 676137


RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit