Halu jatkuvaan kehitykseen vie Rudus Ämmän Betonia eteenpäin

Tj Jukka Kyllönen, Rudus Ämmän Betoni Oy: ”Halu jatkuvaan kehitykseen vie eteenpäin”.

Rudus Ämmän Betoni tunnetaan vaativien julkisivuelementtien valmistajana. Yhtiön kasvu on osa Kostamuksen historiaa, mutta nykyisin pitkälle jalostettuja elementtejä toimitetaan pääasiassa pääkaupunkiseudulle. – Näin haluamme myös jatkaa, Jukka Kyllönen toteaa.

Rudus ämmän betoni oy jukka kyllönen

Kuva (yllä): – Erityiskohteissa on sekä meidän että asiakkaan kannalta todella tärkeää, että pääsemme projektiin mukaan jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa, Rudus Ämmän Betonin toimitusjohtaja Jukka Kyllönen toteaa. Rudus Ämmän Betoni valmistaa julkisivuelementit tehtaalla, sisätiloissa ja hallituissa olosuhteissa. Vaativa erikoistuote valmistuu näin varmemmin kuin työmaalla.


Vuonna 1956 Suomussalmen Ämmänsaaressa perustettu Ämmän Betoni siirtyi vuoden 2019 lopussa Ruduksen omistukseen ja siitä tuli osa Rudus-konsernia.
– Tuomme Rudus-konserniin pitkälle jalostettujen betonielementtien vahvan osaamisemme. Rudus on jo itsekin merkittävä julkisivuelementtien toimittaja, mutta nyt yhdessä Rudus Ämmän Betonin kanssa tuotevalikoima on entisestään laajentunut, toimitusjohtaja Jukka Kyllönen toteaa.
– Toisaalta Rudus-konserni toi meille aivan uudenlaisen työturvallisuuden kulttuurin, jonka henkilöstömme on ottanut kiitettävästi vastaan.

Pitkälle jalostetut tuotteet vaativat myös osaamista, jota meillä onneksi on.

Kasvu Kostamuksesta

Ämmän Betonin nimi tulee luonnollisesti sen kotipaikasta, jossa monen muunkin yrityksen nimessä on sana ”Ämmän”. Alun perin yhtiön nimi oli Kainuun Sementtivalimo ja se oli keskittynyt lähinnä kaivonrenkaiden, putkien ja kunnallisteknisten tuotteiden valmistukseen.

Vuosina 1975-1985 rakennettiin suomalaisvoimin Venäjälle Kostamuksen kaupunki ja vuoriteollisuuskombinaatti. Projektia pidettiin korkean työttömyyden aikana elintärkeänä piristysruiskeena sekä koko Suomelle että varsinkin Kainuulle.
– Ämmän Betonille Kostamus oli iso virstanpylväs. Kun rakentaminen alkoi, yhtiö sai viisivuotisen ajourakan 370 000 kuutiosta valmisbetonia. Vuonna 1978 alkoivat seinäelementtien toimitukset ja ne kasvoivat siten, että 80-luvun alussa Kostamuksen toimitukset olivat 70 prosenttia Ämmän Betonin liikevaihdosta. Kostamus siis toi leivän yhtiön pöytään, Jukka Kyllönen kertoo.

Ämmän Betonille Kostamus oli iso virstanpylväs.

Kostamuksen valmistuttua 80-luvun puolivälissä projektin urakoitsijat siirtyivät rakentamaan pääkaupunkiseutua.
– Ämmän Betoni seurasi asiakkaitaan ja pääsääntöisesti nykyiset asiakkaammekin toimivat pääkaupunkiseudulla.

Rudus ämmän betoni oy as oy kuopion majakka

Kuva (yllä): Rudus Ämmän Betoni Oy:n referenssikohde As Oy Kuopion Majakka.

Rudus ämmän betoni oy helsingin vanhalinna

Kuva (yllä): Rudus Ämmän Betonin julkisivuratkaisuja kohteessa Helsingin Vanhalinna.


Pitkälle jalostettuja betonituotteita

Jukka Kyllösen mukaan Rudus Ämmän Betonin tavoitteena on kehittää omaa toimintaansa koko ajan siten, että asiakkaille saadaan mahdollisimman paljon lisäarvoa.
– Me valmistamme pitkälle jalostettuja tuotteita niitä vaativiin kohteisiin. Vaativat betonijulkisivut ovat vahvaa erikoisosaamistamme ja niiden valmistaminen kattaakin yli 90 prosenttia liikevaihdostamme.

Rudus ämmän betoni oy korkea rakentaminen

Kuva (yllä): Rudus Ämmän Betoni valmistaa vaativia julkisivuelementtejä myös korkean rakentamisen kohteisiin..


– Elementit valmistetaan tehtaalla, sisätiloissa ja hallituissa olosuhteissa. Vaativa erikoistuote valmistuu näin varmemmin kuin työmaalla. Pitkälle jalostetut tuotteet vaativat myös osaamista, jota meillä onneksi on. Työntekijöidemme korkea ammattitaito ja pitkät työsuhteet mahdollistavat pitkälle jalostettujen tuotteiden tuotannon.

Onnistunut projekti on tärkein myyntimies.

Jatkuvaa parantamista ja tulevaisuuden haasteisiin vastaamista

Jukka Kyllösen mukaan tulevaisuuden haasteisiin pystyy vastaamaan vain parantamalla ja tehostamalla toimintaansa koko ajan.
– Esimerkiksi on syytä miettiä, miten tuotannon läpivirtausta voidaan nopeuttaa. Pitkälle jalostettu tuote siirtää tehtaalle työvaiheita, jotka perinteisesti tehtäisiin työmaalla. Näin ollen tuotannon tehokkuus on hyvin riippuvainen tehtaan läpivirtauksesta.

Rudus ämmän betoni oy as oy länsisatamankatu 23

Kuva (yllä): Vaativat betonijulkisivut ovat Rudus Ämmän Betonin vahvaa erikoisosaamista. Kuvassa referenssikohde As Oy Länsisatamankatu 23 Helsingissä.


Jos Uudenkaupungin autotehtaalla huomataan, että jotain työvaihetta voidaan nopeuttaa viidellä sekunnilla, asia tutkitaan, Kyllönen vertaa.
– Erityiskohteissa on sekä meidän että asiakkaan kannalta todella tärkeää, että pääsemme projektiin mukaan jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa. Meillä on paljon hankkeita, joita olemme kehittäneet yhdessä asiakkaan kanssa. Onnistunut projekti on tärkein myyntimies, Kyllönen toteaa.

Rudus ämmän betoni oy merikotkankuja 3

– Asiakkailta saatava palaute ja ehdotukset ovat tärkeä osa tuotekehitystämme. Asiakkaita vartenhan tätä työtä teemme; emme siksi, että itsellä on kivaa.

Tolkun ihmisiä ja sitoutunut henkilökunta

Vaikka Rudus Ämmän Betonin asiakkaat ovat valtaosin pääkaupunkiseudulla, tuotanto jatkuu Suomussalmella.
– Tehdas on täällä hyvien raaka-ainevarantojen äärellä. Tuotantoomme soveltuvia kiviaineksia riittää vuosikymmeniksi, Jukka Kyllönen sanoo.

Jukka Kyllönen on ollut 25 vuotta ”kumppanuussuhteessa” betonin kanssa. Ämmän Betonin toimitusjohtajaksi hän tuli viisi vuotta sitten ja yksi asia on päässyt yllättämään tosi positiivisesti:
– Henkilöstön sitoutuminen, meillä on täällä tolkun ihmisiä töissä!

Tulevaisuuteen hän katsoo luottavaisesti.
– Toimintaa tulee jatkuvasti kehittää ja kuunnella asiakkaiden toiveet, mutta ennen kaikkea pitää uskoa omiin vahvuuksiinsa, toimia niiden mukaisesti ja olla avoin uusille näkemyksille. Menestyskin tulee sen myötä.

 

Rudus Ämmän Betoni Oy

  • perustettu 1956, osaksi Rudus-konsernia vuoden 2019 lopussa
  • tuotanto Suomussalmella, asiakkaat valtaosin pääkaupunkisedulla
  • erikoistunut pitkälle jalostettuihin betonituotteisiin kuten vaativiin julkisivuelementteihin
  • tuotteet: julkisivuelementit, pilarielementit, palkkielementit, seinäelementit, valmisbetoni ja parvekkeet
  • henkilöstöä noin sata
  • www.ammanbetoni.fi 

Lue lisää:


Lue lisää Rudus Prosta:

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit