Kurikan betonituotetehtaalla tekemisen meininki - Tarjonnassa mukana myös julkisivuelementit

Parin viime vuoden aikana Ruduksen Kurikan betonituotetehtaan toiminta on voimistunut ja laajentunut merkittävästi. Nyt rakentajat saavat kaikki betonituotteet samasta paikasta mukaan lukien julkisivuelementit.

Kurikassa kiviainesteollisuuden perinteet yltävät peräti yli 70 vuoden päähän. Ruduksen nimissä betonituotetehdas on toiminut vuodesta 2008.
– Muutaman viime vuoden aikana Kurikan tehtaan volyymiä on kasvatettu määrätietoisesti, yksikön päällikkö Tapio Ojanperä toteaa.

Kurikan tehtaan laajennus 3

Kuva (yllä): Kurikan betonituotetehtaalla valmistetaan nykyisin myös julkisivuelementtejä eli sekä asunto- että infrarakentamisen asiakkaat saavat periaatteessa Kurikankin tehtaalta kaikki tarvitsemansa betonituotteet.


Julkisivuelementtien tuotannolla vastataan kasvavaan kysyntään ja palvellaan rakennuttajia sekä urakoitsijoita valtakunnallisesti.
– Markkinoille kaivattiin laadukkaiden julkisivuelementtien valmistajaa. Kun meille tuli muutama vuosi sitten Kurikassa mahdollisuus saada sekä lisää tuotantotilaa että hyvin ammattitaitoista henkilökuntaa, Ruduksen johto päätti vastata rakentajien tarpeisiin, Tapio Ojanperä sanoo.

Meidän pitää kehdata sanoa, nootta moomma tehny ne.

Kaikki yhdeltä luukulta

Kurikan betonituotetehtaan valikoimiin kuuluvat julkisivuelementtien lisäksi infra- ja kunnallisteknisiä tuotteita. Lisäksi sen kautta toimitetaan Ruduksen maisematuotteita.
– Näin ollen sekä asunto- että infrarakentamisen asiakkaamme saavat periaatteessa Kurikankin tehtaalta kaikki tarvitsemansa betonituotteet. Asiointi yhden kumppanin kanssa on tehokasta ja joustavaa, Tapio Ojanperä toteaa.

Kurikan tehtaan laajennus 4

Kuva (yllä): – Muutaman viime vuoden aikana Kurikan tehtaan volyymiä on kasvatettu määrätietoisesti, yksikönpäällikkö Tapio Ojanperä toteaa.


Tällä hetkellä Kurikan betonituotetehdas työllistää noin 60 henkilöä sekä lukuisan määrän alihankkijoiden henkilökuntaa. Kolmessa vuodessa henkilökunnan määrä on kolminkertaistunut.
– Ruduksen johtoryhmälle kiitos siitä, että Kurikan betonituotetehtaan toimintaan on uskottu ja satsattu. Toiminnan laajentaminen ja julkisivujen ottaminen mukaan valikoimiin ei olisi kuitenkaan ollut mahdollista ilman henkilökunnan ammattiosaamista ja motivaatiota sekä päteviä urakoitsijoita, Tapio Ojanperä toteaa.


Julkisivuelementit entistä yksilöllisempiä ja suurikokoisempia

Julkisivuelementit ovat nykyisin entistä yksilöllisempiä ja suurikokoisempia. Tapio Ojanperän mukaan tämä suuntaus jatkuu.
– Elementtisarjan pituus on usein enemmän kuin yksi, mutta harvemmin enemmän kuin kaksi. Samalla tarvitaan enemmän tietynlaista käsityön osaamista, Tapio Ojanperä sanoo.

Kurikan tehtaan laajennus 10
Kurikan tehtaan laajennus 13
Kurikan tehtaan laajennus 2

Kurikan tehtaan laatua kuvaa se, että kaikki elementit valmistetaan ”kuin itselle tehtäisiin”.
– Meidän pitää kehdata sanoa, nootta moomma tehny ne.

Markkinoille kaivattiin laadukkaiden julkisivuelementtien valmistajaa.

Laadun lisäksi myös työturvallisuus ja ympäristöasiat ovat Ruduksen keskeisiä arvoja ja ne ovat vahvasti mukana Kurikankin tehtaan toiminnassa.
– Työturvallisuuden edistämiseksi tehdään paljon enemmän kuin mitä lakien ja sääntöjen mukaan vaaditaan. Kun jossain on tavoitteena päästä terveenä töistä kotiin, meillä Kurikassa on mottona päästä terveenä hautaan. Eli pyritään siihen, että eläkkeelle lähtiessä vielä jalka nousee ja hymy on herkässä, Tapio Ojanperä sanoo.

Julkisivuelementit ovat nykyisin entistä yksilöllisempiä ja suurikokoisempia.

Kurikan tehtaan laajennus 18

Elementtituotanto vahvistuu myös yrityskaupalla

Rudus valmistaa julkisivuelementtejä Kurikan tehtaan lisäksi Savonlinnassa, Kiteellä ja Savonrannassa.
Talonrakentamisen elementtituotanto vahvistuu entisestään, kun Rudus sopi joulukuun alussa Suomussalmella toimivan Ämmän Betoni Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Ämmän Betoni siirtyy Ruduksen omistukseen vuoden loppuun mennessä.
– Järjestely vahvistaa ja laajentaa erityisesti talonrakentamisen ratkaisujen erikoisosaamista. Ämmän Betonin ostaminen on johdonmukainen jatko Ruduksen betonielementtiliiketoiminnan kasvupolulla, toimitusjohtaja Mikael Fjäder toteaa.

 


Lisätietoja:

Kurikan betonituotetehdas
Tapio Ojanperä, yksikön päällikkö
040 715 3675
tapio.ojanpera@rudus.fi 

Lue lisää Rudus Prosta:


Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Juha Harju

 

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit