Suunnittelu 3 2150x300

Ruduksen portaat syntyvät hallitusti – viisi askelta suunnittelusta toimitukseen

Ruduksen suunnittelijoiden avulla valmistuvat tyylikkäät ja turvalliset portaat kaikenlaisiin kohteisiin kustannustehokkaasti. Onnistuneen portaiden suunnittelun avaimet ovat hyvissä lähtötiedoissa ja vankassa teknisessä ammattitaidossa.

Rudus on Suomen johtava porraselementtien toimittaja, joka tarjoaa käyttöösi runsaasti hyväksi todettuja portaiden vakioratkaisuita. Lisäksi räätälöitävät erikoiselementit takaavat sen, että kohteeseesi löytyy aina sopivat portaat.

Ruduksen suunnittelijat löytävät parhaan toteutustavan kaikenlaisiin suoriin, kiertäviin ja tasollisiin portaisiin. Tunnemme sisäportaiden vaatimukset ja autamme sovittamaan esimerkiksi vahvistettujen kulkureittien ja hätäpoistumisteiden vaatimukset osaksi arkkitehdin suunnitelmia.

1. Portaiden lähtötiedot luovat pohjan onnistuneelle projektille

Aloita portaiden suunnittelu ottamalla yhteyttä Rudukseen. Asiantuntijamme kartoittavat kohteen tarpeet ja muut erityistoiveesi, jolloin voimme nopeasti ehdottaa sopivia valmismalleja tai osin tai kokonaan räätälöityä kokonaisuutta.

Suunnittelun tueksi tarjoamme käyttöösi mallinnustyökaluja portaista sekä näytteitä materiaaleista ja väreistä. Autamme sinua löytämään porrastyyppiin ja kerroskorkeuteen liittyvät parhaat ratkaisut.


"Kattavat lähtötiedot ja tiivis yhteistyö suunnittelijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa varmistavat onnistuneet portaat!


Suunnittelija, toimita Rudukselle nämä lähtötiedot:

 • arkkitehtisuunnitelmat
 • pohja- ja leikkauspiirrokset
 • toivotut pintamateriaalit ja värit
 • pääsy projektipankkiin.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, vaikka sinulla ei vielä olisi kaikkia lähtötietoja. Autamme selvittämään tarvittavat tiedot laadukkaaseen toteutukseen. Hintaamme sisältyy aina monihenkisen suunnittelijatiimin tuki. Autamme sinua portaiden suunnittelussa ilman piilokuluja.

Tarjouksen saat juuri siitä, mitä tarvitset. Kun hyväksyt tarjouksen, sovimme porrastoimitukselle aikataulun. Tiivis yhteydenpitomme ja hiotut prosessimme varmistavat, että aikataulussa pysytään koko suunnittelun, tuotannon ja toimituksen ajan.


"Kattavat ja tarkistetut lähtötiedot takaavat, että suunnittelun ja valmistuksen aikana ei tehdä turhaa ja päällekkäistä työtä.


Suunnittelu 5 1200x300

2. Tekniset ratkaisut ja turvallisuusvaatimukset ohjaavat suunnittelutyötä

Rudus suunnittelee porraselementit aina kohdekohtaisesti arkkitehtisuunnitelmien pohjalta. Projektit pohjaavat 18 vakioituun porraselementtimalliin, joita voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan. Suunnittelemme myös kohdekohtaisia, erikoismitoitettuja portaita. Askelmien pintavaihtoehtoina ovat mosaiikkibetoni, pesubetoni, muottipinta ja uritettu betoni.

Ammattimainen suunnittelu yhdessä arkkitehdin ja muiden asiantuntijoiden kanssa varmistaa, että visiosi mukaiset portaat toteutetaan kustannustehokkaasti – turvallisuutta, tyyliä ja kestävyyttä unohtamatta.


"Arkkitehti, pyydä Rudukselta värimalleja valitaksesi rakennusympäristöön sopivin askelmamateriaali.


Porrassuunnittelijamme tekevät tiivistä yhteistyötä porraselementtien myyjien ja tuotannon kanssa. Siksi osaamme huomioida alusta lähtien, että myös toteutus yksityiskohtineen on mahdollinen ja sopii budjettiin.

3. Tunnemme porrassuunnittelun haasteet ja asetusten kiemurat

Portaiden suunnitteluun liittyy useita teknisiä yksityiskohtia ja haasteita, joita Ruduksen suunnittelijat ratkovat päivittäin. Esimerkiksi RT-kortit ohjaavat hyvän tavan mukaista suunnittelua, mutta monet asetukset ovat monitulkintaisia, joten niiden ymmärtämiseen ja soveltamiseen tarvitaan ammattitaitoa.

Porrastiimin suunnittelijamme löytävät vastauksen esimerkiksi näihin haasteisiin:

 • paarikuljetukseen vaatima tila
 • poistumisteiden mitoitus
 • esteettömyys esimerkiksi liukkauden ja valaistuksen osalta
 • paloturvallisuus ja porraskäytävän palo-osastointi
 • portaiden tuenta ja tukipilarien sijoittaminen
 • kiertävien portaiden kulkukorkeus
 • vaatimukset täyttävien kaiteiden valinta.

Suunnittelu 6 1200x300

4. Hyväksyntäkierros sinetöi portaiden toteutuksen

Kun porrassuunnitelmat ovat valmiit, toimitamme ne sähköpostilla arkkitehdille, rakenne- ja elementtisuunnittelijoille sekä työmaan yhteyshenkilölle. Jaamme suunnitelmamme myös muiden sidosryhmien kanssa, jotta yhteistyö sujuu saumattomasti myös muiden kohteen urakoitsijoiden kanssa.

5. Toimitamme porraselementit rakennuskohteeseen käyttö- ja asennusvalmiina

Ruduksen porraselementit toimitetaan kohteeseen hyväksynnän jälkeen aina asennus- ja käyttövalmiina. Tarkat asennusohjeet varmistavat turvallisen ja nopean asennuksen erityisesti suurikokoisten porraselementtien kanssa.

Ruduksen elementit on alusta asti suunniteltu helpoiksi asentaa hankaliinkin kohteisiin – esimerkiksi nostotapa on valittu hyvissä ajoin, jotta työmaalla hommat hoituvat nopeasti ja turvallisesti.

Toimitamme porraselementit kohteeseen tarvittaessa hyvinkin ripeästi. Hyvä viestintä ja luvatussa aikataulussa pysyminen varmistavat, että portaiden toimitus ei hidasta työmaan muuta työtä. Rudukselta löydät myös porraselementtien käsittely- ja hoito-ohjeet.

Porraselementeille on olemassa harmonisoitu eurooppalainen tuotestandardi SFS-EN 14843, jonka mukaisesti Ruduksen porraselementit on valmistettu ja CE-merkitty. CE-merkintä kattaa porraselementtien oleelliset turvallisuus- ja terveysominaisuudet. Lisätietoja ominaisuuksien ilmoitetuista arvoista löydät suoritustasoilmoituksesta.


Millaiset portaat sinun kohteeseesi tarvitaan?


Suunnittelu 4 1200x300