Puutarhahaaste

Nyt on aika laittaa hihat heilumaan ja piha kuntoon. Osallistu puutarhahaasteeseen! Lupaamme, että sinä ja pihasi olette haasteen jälkeen valmiit vastaanottamaan kesän.

Kevät on parasta ottaa vastaan pihalla. #Puutarhahaaste haastaa sinut pihahommiin. Puutarhahaasteeseen voi osallistua kuka tahansa, jolla on pieni pala omaa pihaa. Ohjeet saat puutarhaetsivä Tanjalta ja Ruduksen Iialta. Myös haasteen aikataulu on mietitty niin, että kevään vaihtuessa kesään pihasi on kunnossa ja samalla olet hoitanut myös kehoa ja mieltä. Tiesithän, että 20 min ulkoilua tuo hyvää mieltä seuraavaksi kahdeksaksi tunniksi!

Kussakin haasteessa teemme jonkun pihahomman, kerromme muutaman käytännön vinkin ja näytämme kuinka se meiltä hoituu. Seuraamme samalla sports tracker -sovelluksella kuinka paljon hommassa meni aikaa ja mitä kulutimme. Huomaat, että puutarhahommat voivat käydä ihan kivasta treenistäkin! Ota osaa haasteeseen ja haasta kaverikin. #puutarhahaaste #pihahommat #puutarhaetsivat #rudus #kotipolku

Puutarhahaaste 1

 Tiesitkö, että haravoinnissakin on oma tekniikka. Ison pihan haravointi käy näin nopeasti ja energiaakin kuluu kivasti. 

Puutarhahaaste 2

Monivuotiset kukat eli perennat kasvavat taas kauniisti ja kukkapenkki näyttää hyvältä, kun teet nämä toimenpiteet keväällä.

Puutarhahaaste 3

Onko pihallasi komposti? Näin voi hyödyntää kompostin tuotoksia pihallasi.

 

#Puutarhavinkki: Miksi viljelysuunnitelma kannattaa tehdä? Kurkkaa vinkit.

 

#Puutarhavinkki: Onko maalajilla väliä? Multaa, turvetta, hiekkaa vai savea?

Puutarhahaaste 4

Nurmikko kaipaa muutamia toimenpiteitä keväällä: rikkaruohojen poisto, ilmaus ja lannoitus. Videolla vinkit myös paikkauskylvöön.

 

#Puutarhavinkki: Muutamat rikkakasvit kannattaa tunnistaa ja poistaa heti keväällä. Tunnistatko nämä?

 

#Puutarhavinkki: Pystyleikkuri ja sen käyttö

 

#Puutarhavinkki: Nurmikon kasvupiste ja muuta oleellista tiedoa nurmikosta.

Puutarhahaaste 5

Pihakiveys kaipaa välillä huoltotoimenpiteitä. Nyt puhditetaan saumat ja levitetään uusi saumaushiekka. Katso kuinka pihakiveys muuttui!

Jaa somessa