Monipuolinen porraskivi – 3 askelta ihanaan pihaan

Porraskivet ovat ajaton, kestävä, helposti huollettava ja ympäristöönsä luontevasti sopiva porrasratkaisu. Betonista tai luonnonkivestä valmistetuilla porraskivillä rakennat pihan kulkuväylät ja tasoitat tyylikkäästi niin pienet kuin suuret korkoerot. Niistä voi loihtia myös muita elävöittäviä ja käytännöllisiä elementtejä pihaan.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Porraskivi lohkoaskel

Tilaa verkkokaupasta

Pihan pienet tasoerot fiksataan porraskivillä

Leveät porrasaskelmat ovat näyttävät ja monikäyttöiset. Portailla on mukava istuskella ja ne kehystävät kivasti terassia. Lyhdyt, ruukut ja muut pihasisustuselementit asettuvat luontevasti portaille. Porraskivi rajaa myös nurmen terassista. Katso kuvat porrasideoista.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Porraskivi Askel

Tilaa verkkokaupasta


Vinkki! Asenna alin porraskivi maan tasoon, niin se toimii siistinä reunuksena ja nurmen voi leikata siten, että leikurin pyörä kulkee porraskiven päältä.


Muuri valmis mutta portaat puuttuvat

Rinnetontilla tasaista oleskelupintaa saadaan aikaiseksi terassoimalla piha muureilla. Tasainen tila onkin monesti paljon käyttökelpoisempi kuin kalteva rinne. Pihaa halkovaan muuriin on kuitenkin tarpeen tehdä kulkuväyliä. Loivat korkoerot hoituvat luiskilla, mutta suuremmat korkoerot on kätevin selättää portailla. Porraskivillä rakentuu tukevat ja kestävät portaat. Porraskiviä on eri kokoisia ja pituisia. Muuria rakennettaessa on hyvä ottaa huomioon porraskivien mitat, jotta portaat saadaan tehtyä kokonaisilla kivillä.

Ideoita_portaat2

Monikäyttöinen porraskivi

Porraskivet soveltuvan moneen muuhunkin käyttöön kuin portaiden rakentamiseen. Porraskivestä rakentuu helposti matalat ja linjakkaat istutusaltaat.  Porraskivi muurina onkin hyvä vaihtoehto sinne, missä tilaa on käytössä rajallisesti tai paikka on ahdas ja istutusaltaan multatila halutaan maksimoida.

Ideoita_portaat3

Jaa somessa