Vehreät piharatkaisut – 3 ideaa sadevesien luonnolliseen hyödyntämiseen

Vesi on rauhoittava ja elämää antava elementti. Mieli lepää, kun saa tuijotella tyyntä vedenpintaa omassa pihassa.

Viettävä maaperä on otollinen ympäristö puroille, joissa liikkuva vesi liplattaa lempeästi. Luonnonvesillä toteutetut vesiaiheet ja sadepuutarhat ovat paitsi näyttävä myös ympäristöystävällinen tapa hallita hulevesiä ja tukea veden luonnollista kiertoa omassa pihassa.

Kattovedet kastelualtaaseen

Veden läheisyys rauhoittaa. Vesi ja luonnonkivet ovat harmoninen yhdistelmä, ja niillä luot tunnelmallisen ja luonnonläheisen kokonaisuuden pihaasi. Muurikivistä saa loihdittua ilmeikkäitä ja monimuotoisia vesiaiheita. Kourut tai putket kuljettavat rännivedet muurikivillä ja allaskumilla toteutettuun vesialtaaseen. Altaasta voit myös ottaa ilmaista kasteluvettä puutarhasi kukoistukseen. 

Tutustu kuvan tuotteisiin

Altaasta voit myös ottaa ilmaista kasteluvettä puutarhasi kukoistukseen.

Tilaa verkkokaupasta


Katso videolta, miten toteutat pihaasi vesialtaan Paasikko-muurikivestä, allaskumista ja koristesorasta


Vinkki! Jos pihallasi temmeltää lapsia, ei avoin vesiallas välttämättä tunnu turvalliselta ratkaisulta. Kattovedet saat hyödynnettyä kasteluun myös asentamalla pihaasi kastelukaivon.


Sadevesipuutarha

Kuvittele, jos omassa pihassasi olisi virkistävä keidas vehreine kasveineen ja värikkäine perhosineen. Sadepuutarhassa hyödynnät vesien luonnollisen kierron ja rakennat monimuotoisempaa ympäristöä niin itsellesi kuin pihan pieneläimistölle. Sadepuutarha on rakennettu, kasvillisuuden peittämä painanne, jonka tarkoituksena on hidastaa sadeveden kulkeutumista pintavirtaamana. Sadepuutarhassa et tarvitse vesijohtoverkosta otettua kasteluvettä, vaan luonnonvesi pitää kasvuston vehreänä.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Sadepuutarha on vihreä ja kuhisee elämää.

Tilaa verkkokaupasta


Vinkki! Voit toteuttaa sadevesipuutarhan myös kattovesialtaan oheen, jolloin altaan ylivuotovedet päätyvät parhaaseen mahdolliseen käyttöön.


Puro tai painanne seulanpääkivillä

Virtaavan veden ääni on tyynnyttävää vastapainoa liikenteen melulle. Omassa pihapurossa lapset uittavat kilpaa kaarnaveneitä, ja perheen viherpeukalo saa vettä istutustensa kasteluun. Ohjaamalla sadevedet seulanpääkivistä tai tontin luonnonkivistä rakennettuihin painanteisiin saat pihaasi luonnollista veden liikettä. Purot ovat erinomainen keino hyödyntää maaston muodot rinnetontilla.

Tutustu kuvan tuotteisiin

Vesialtaan pohjalla on allaskumi ja kumi on verhoiltu seulanpääkivillä.

Tilaa verkkokaupasta

Jaa somessa