Inspiroidu ihanista pihoista – Ruduksen tuotteet mukana Huvila & Huussi -sarjan uusimmalla kaudella

Kevään aikana kauniita mökkejä ja pihoja fiilistellään televisiossa suositun Huvila & Huussi -sarjan tuoreella 12. kaudella. Sarjan mökkipihoissa voit bongata myös Ruduksen kivituotteita, ja näet kuinka monenlaisiin mökkeihin ja ympäristöihin ne sopivat.

Huvila & Huussin uusin 12. tuotantokausi esitetään kevään 2021 mittaan Nelosella ja Ruudussa. Maisemasuunnittelija Kati Jukarainen ja Suomen Kivipiha Oy suunnittelevat ja toteuttavat upeita pihoja kauden jaksoissa. Tältä sivulta löydät jaksoissa nähdyt Ruduksen tuotteet ja linkit kivikauppaamme, josta pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin. Päivitämme sivua aina jakson esityspäivän jälkeen.

  

Jakso 2: Tuomas Kyrön hurja piharemontti

Kirjailija Tuomas Kyrön mökin piha uudistetaan aivan uudeksi. Rinnetontti koki ison muodonmuutoksen, jossa on otettu huomioon perheen toiveet - pihan upea koripallokenttä on toteutettu harmaista ja mustista betonilaatoista. 

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

  • 0/32 murske on sopiva tuote esimerkiksi tien ja rakennuspohjien kantavissa kerroksissa lisäämään maarakenteen kantavuutta.
  • Kivituhka on monipuolinen tuote, jota voi käyttää kulkuväylien pintakerroksiin sekä pihakivien asennushiekkana ja saumaushiekkana. 
  • Luonnonpyöreällä ja tasakokoisella somerokivellä on kiva kävellä vaikka paljain jaloin.
  • Seulanpääkivet 100-150 mm sopivat sokkeleiden vieruksiin, luiskiin, erilaisiin koristeaiheisiin tai kivikkopuutarhan katteeksi. 
  • Harmailla ja mustilla 400 x 400 mm betonilaatoilla toteutettiin upea koripallokenttä.

 

Jakson voit katsoa täältä: Tuomas Kyrön hurja piharemontti

 

Huvila ja Huussi Tuomas Kyrön mökkipihan muutos. Kuva Nelonen. Huvila ja Huussi Tuomas Kyrön mökkipihan muutos. Kuva Nelonen.
Tuomas Kyrön mökkipihan muutos. Kuva Nelonen. Tuomas Kyrön mökkipihan muutos. Kuva Nelonen.

 

Jakso 5: Epäkäytännöllisestä ihanaksi 

Epäkäytännölliseen pihaan haluttiin selkeät kulkuväylät, kesäkeitttiö sekä kesähuone, jossa viettää aikaa ja syödä pitkälle syksyyn. Huvilan & Huussin tiimi onnistuikin hienosti toteuttamaan asukkaiden toiveet ja lopputuloksena on uskomattoman upea kesäkeidas.

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 

Jakson voit katsoa täältä: Epäkäytännöllisestä ihanaksi

 

Huvila & Huussi Epäkäytännöllisestä ihanaksi. Kuva: Nelonen Kaunis Luotokivi värissä hehku kesäkeittiön edustalla. Kuva: Nelonen
Hehkun värinen Luotokivi sopii hienosti mökkipihaan luonnollisen muotokielen ansiosta. Kuva: Nelonen Hehkun värinen Luotokivi sopii hienosti mökkipihaan luonnollisen muotokielen ansiosta. Kuva: Nelonen
Seulanpääkivillä pystyt helposti reunustamaan sokkeleiden vierustat. Kuva: Nelonen Seulanpääkivillä pystyt helposti reunustamaan sokkeleiden vierustat. Kuva: Nelonen

 

Jakso 6: Mira Luodin unelmien piha 

Rähjäinen ja pimeähkö pihapiiri muuttuu valoisaksi ja avaraksi pihapiiriksi, jossa kiinnitettiin huomiota rentoutumiseen sekä yksityisyyteen. Laineri-reunakivellä sekä somerolla tehtiin upea nuotiopaikka pihaan ja jaksosta löydätkin vinkkejä niin reunakivien kuin someronkin käyttöön. 

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

  • Laineri-reunakivellä onnistuu myös kaarevien muotojen tekeminen pihaan. Tässä pihassa käytettiin harmaata Laineria. 
  • Somero on pyörevää luonnonkiviainesta, joka käy hienosti katteena, kuten tässä kohteessa.

 

Jakson voit katsoa täältä: Mira Luodin unelmien piha

 

Nuotiopaikan rakentaminen. Kuva: Nelonen Laineri-reunakivellä onnistuu pyöreiden alueiden rajaaminen. Kuva: Nelonen
Upea nuotiopaikka on toteutettu harmaalla Laineri-reunakivellä sekä somerolla. Kuva: Nelonen Upea nuotiopaikka on toteutettu harmaalla Laineri-reunakivellä sekä somerolla. Kuva: Nelonen
Huvila & Huussi, jakso 6. Kuva: Nelonen Avaruutta ja ihania oleskelualueita. Kuva: Nelonen

 

Jakso 8: Rantatontin uusi aika 

Mökkeilyä rakastavan perheen luonnontilaan päässyt mökkipiha kokee täydellisen muodonmuutoksen. Haavena on saada oma pieni hiekkaranta sekä saunalla olevan terassialueen kunnostus uuteen uskoon - unohtamatta kesäkeittiötä sekä hyötykasveja. Kati Jukarainen sekä Suomen Kivipiha Oy:n Teemu ja Jani uudistavat rakkaan mökkipihan, jossa vietetään jatkossa varmasti enemmän aikaa.  

Tutustu jaksossa käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

  • Laineri-reunakivellä onnistuu myös kaarevien muotojen tekeminen pihaan. Tässä pihassa käytettiin harmaata Laineria. 
  • Somero on pyörevää luonnonkiviainesta, joka käy hienosti katteena esim. istutuslaatikoiden ympärillä.
  • Seulanpääkivillä pystyt helposti ja luonnonmukaisesti maisemoimaan. Tässä kohteessa käytettiin kokoa 150-220 mm.

 

Jakson voit katsoa täältä: Rantatontin uusi aika

 

Rantatontin uusi aika. Kuva: Nelonen Somero eli singeli toimii hyvin esimerkiksi lavapuutarhan katteena. Kuva: Nelonen
Somero toimii hyvin hyötypuutarhan katteena. Kuva. Nelonen. Somero toimii hyvin hyötypuutarhan katteena. Kuva. Nelonen.
Seulanpäänkivillä onnistuu luonnollinen maisemointi. Kuva: Nelonen Seulanpäänkivillä onnistuu luonnollinen maisemointi. Kuva: Nelonen.

 

Huvila & Huussi 12. tuotantokauden jaksot löytyvät Ruudusta.

Ruduksen Kotipolulta löydät pihaan ja puutarhaan ideoita, ohjeita, kivituotteiden käyttövinkkejä ja paljon muuta hyödyllistä tietoa. Käy katsomassa osoitteessa rudus.fi/kotipolku!

Iia Suikki

Markkinointipäällikkö
Maisematuotteet
Rudus Oy