Ruduksen sepeli ei hajoa kapillaarikatkojen puhalluksessa, ”ylivertainen tuote”

Kun kiviainesta siirretään puhaltamalla rakennuksen alapohjiin kapillaarikatkoksi, ongelmana on kiviaineksen rikkoontuminen ja pölyäminen sekä sepelin parhaiden ominaisuuksien menettäminen. Tähän on nyt ratkaisu.

– Ruduksen valikoimista löytyy kiviaines, joka on ihan ylivertainen kapillaarikatkon puhaltamiseen, toteaa toimitusjohtaja Jani Valtajärvi Uudenmaan Imupalvelu Oy:stä.

Rudus kiviaines puhallus 1

Kuva: Ruduksen kapillaarikatko sepeli toimitettiin kasettiautolla peruskorjattavan koulun pihalle, josta se siirrettiin puhalluskaluston avulla rakennuksen alapohjaan.


Kyseessä on Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeli VS (vesiseulottu).
Rudus on kehittänyt ja testannut parasta mahdollista, puhallukseen soveltuvaa sepeliä Uudenmaan Imupalvelun kanssa. Ensimmäiset kohteet tehtiin vuosi sitten ja kokemukset ovat erittäin hyviä.

Video: Katso miten sujui kiviaineksen puhallus Saarnilaakson koulun alapohjaan Espoossa.


Kivi ei hienonnu puhallettaessa juuri ollenkaan, ei tule pölyä, puhallusletkuihin ei keräänny hienoainesta yhtä paljon kuin muita sepeleitä käytettäessä ja lopputulos on laadukkaampi asiakkaan kannalta.
– Jos kapillaarikatkossa käytetään sepeliä, voin Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeli VS:n kanssa olla varma moitteettomasta lopputuloksesta, Jani Valtajärvi sanoo.

Rudus kiviaines puhallus 2

Kuva: Rudus on kehittänyt ja testannut parasta mahdollista, puhallukseen soveltuvaa sepeliä Uudenmaan Imupalvelun kanssa.
– Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeli VS (vesiseulottu) sepeli on ihan ylivertainen kapillaarikatkon puhaltamiseen, toteaa toimitusjohtaja Jani Valtajärvi Uudenmaan Imupalvelu Oy:stä.


8/16 kapillaarikatkosepeli toimii sekä uudis- että korjausrakentamisessa, mutta suurimmat hyödyt saadaan juuri puhallusta vaativissa kohteissa.

Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeli VS:n kanssa voi olla varma moitteettomasta lopputuloksesta.

Varma lopputulos kaikkien kannalta

Uudenmaan Imupalvelu Oy on vuonna 1980 perustettu pneumaattiseen eli ilmalla tapahtuvaan materiaalin siirtoon erikoistunut yritys. Sen työkohteita ovat muun muassa talojen alustilat.

Rudus kiviaines puhallus 3

Kuva: Alapohjaa korjattessa työmaalla on ahdasta, mutta kapillaarikatkosepeli saadaan puhaltamalla oikeaan paikkaan. Ruduksen vesiseulottua 8/16 -sepeli ei hiennoonnu juuri ollenkaan, joten puhallusletkut pysyvät puhtaampina.


Maaliskuussa 2021 yhtenä urakkana tehtiin Espoossa Saarnilaakson koulun alapohjan peruskorjausta.
– Alapohjasta on imetty vanhat materiaalit pois ja tilalle puhalletaan Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeliä. Kaikkiaan menekki on 450 kuutiota. Rudus toimittaa sepelin kasettiautolla työmaalle, siirrämme sen oman kalustomme kyytiin ja puhallamme koulurakennuksen alle. Työ sujuu tehokkaasti ja hyvin joustavasti, Jani Valtajärvi toteaa.

Rudus kiviaines puhallus 4

Kuva: Uudenmaan Imupalvelu Oy peruskorjasi maaliskuussa 2021 Espoossa Saarnilaakson koulun alapohjaa, jonne Ruduksen toimittama kiviaines siirrettiin Imupalvelun tehokkaalla puhalluskalustolla.
– Jos kapillaarikatkossa käytetään sepeliä, voin Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepeli VS:n kanssa olla varma moitteettomasta lopputuloksesta, Jani Valtajärvi sanoo.


Imupalvelu on hoitanut tarvittavat luvitukset tilaajan eli Espoon kaupungin kanssa. Saarnilaakson koulun urakka on osa Espoon kaupungin ja Uudenmaan Imupalvelun puitesopimusta.
– Yhteistyö Uudenmaan Imupalvelun ja Ruduksen kanssa on ollut helppoa ja työmaalta on oltu riittävästi yhteydessä valvojaan. Myös työmaan turvallisuusjärjestelyt on hoidettu mallikkaasti, toteaa puolestaan rakennusmestari Vesa Keskinen Espoon kaupungin Tilapalveluista.

Rudus kiviaines puhallus 5

Kuva: Rakennusmestari Vesa Keskinen Espoon kaupungin Tilapalveluista seuraa kapillaarikatkosepelin puhaltamista Saarnilaakson koulun alapohjaan.


– Saarnilaakson koulun tyyppinen urakka on meille päivittäistä työtä. Ruduksen 8/16 kapillaarikatkosepelin käyttö ei vaikuta puhaltamisen työtapoihin tai käytettäviin koneisiin, mutta puhaltaminen sujuu ilman ongelmia. Ja mikä tärkeintä, lopputulos on paras mahdollinen niin tilaajan kuin tilojen käyttäjienkin kannalta, Valtajärvi toteaa.

Lopputulos on laadukkaampi asiakkaan kannalta.


Rudus Oy

Tekninen myyjä Samuli Lamppu
020 447 4070
samuli.lamppu(at)rudus.fi

Uudenmaan Imupalvelu Oy

Toimitusjohtaja Jani Valtajärvi
029 7030 0051
jani.valtajarvi(at)imupalvelu.fi


Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Olli Urpela

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit