Inspiroidu ihanista pihoista – Ruduksen tuotteet mukana Huvila & Huussi -sarjan tuoreella kaudella

Kevään aikana kauniita mökkejä ja pihoja fiilistellään televisiossa suositun Huvila & Huussi -sarjan tuoreella 11. kaudella. Sarjan mökkipihoissa voit bongata myös Ruduksen kivituotteita, ja näet kuinka monenlaisiin mökkeihin ja ympäristöihin ne sopivat.

Huvila & Huussin uusin 11. tuotantokausi esitetään kevään 2020 mittaan Nelosella ja Ruudussa. Tältä sivulta löydät jaksoissa nähdyt Ruduksen tuotteet ja linkit kivikauppaamme, josta pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin. Päivitämme sivua aina jakson esityspäivän jälkeen.

 

Jakso 1: Kauniin pyöreä somero Anna Puun englantilaisessa puutarhassa

Anna Puun siirtolapuutarha koki upean muutoksen villipihasta unelmien puutarhaksi. Upealta pihalta löytyy myös Ruduksen someroa poluilla ja kasvihuoneen ympärillä. Luonnonpyöreällä ja tasakokoisella somerokivellä on kiva kävellä vaikka paljain jaloin.

Koristekivenä käytettävää someroa saa Ruduksen verkkokaupasta pienempänä ja isompana raekokona sekä helposti toimitettavana suursäkkituotteena.

 

Luonnonpyöreää ja tasakokoista somerokiveä on levitetty kasvihuoneen ympärille. Kuva Nelonen Media. Luonnonpyöreää ja tasakokoista somerokiveä on levitetty kasvihuoneen ympärille. Kuva Nelonen Media.
Liuskekivi ja somero yhdistyvät hienosti toisiinsa. Kuva Nelonen Media. Liuskekivi ja somero yhdistyvät hienosti toisiinsa. Kuva Nelonen Media.

 

Jakso 3: Ellen Jokikunnaksen surffiparatiisi

Jaksossa 3 kuntoon laitettiin Ellen Jokikunnaksen mökkipiha. Piha toteutettiin Ellenin toiveiden mukaisesti rennolla surffityylillä, ja toteutuksessa käytettiin myös Ruduksen kivituhkaa ja 0/16 mursketta.

Tutustu tuotteisiin verkkokaupassa:

 • 0/16 murske on sopiva tuote esimerkiksi mökkipihan pihateiden ja -alueiden pintakerroksena.
 • Kivituhka on monipuolinen tuote, jota voi käyttää kulkuväylien pintakerroksiin sekä pihakivien asennushiekkana ja saumaushiekkana. 

 

Monipuolista kivituhkaa voi käyttää kulkuväylien pintakerroksiin. Kuva Nelonen Media. Monipuolista kivituhkaa voi käyttää kulkuväylien pintakerroksiin. Kuva Nelonen Media.

 

Jakso 5: Forssellien mökin ja pihan muodonmuutos tehtiin tukevien kiviainesten päälle

Mikael ja Metti Forssell toivoivat monipuolisempaa ja helppokäyttöisempää mökkiä, jossa koko perhe viihtyisi pidempiäkin aikoja. Mökki ja pihasauna sekä piha-alue niiden välissä uudistuivatkin ällistyttäväksi moderniksi kokonaisuudeksi. Toteutusta varten pihaan tuotiin toista sataa kuutiota kiviaineksia lisäämään maakerrosten kantavuutta ja pintakerrosten päällysteeksi.

Tutustu tuotteisiin verkkokaupassa:

 • Seulottu hiekka 0/8: Sopii erityisesti pihalaatoituksen ja –kiveyksen alle asennushiekaksi sekä erilaisiin ohuihin tasauksiin. Voidaan käyttää rantahiekkana.
 • Kalliomurske 0/32: Sopii erityisesti tien ja rakennuspohjien kantaviin kerroksiin lisäämään maarakenteen kantavuutta.
 • Kalliomurske 0/16: Sopii erityisesti pihateiden ja parkkialueiden pintakerroksiin sekä sorateiden pintakulutuskerrokseen.
 • Soramurske 0/11: Sopii erityisesti pihateiden, polkujen ja parkkialueiden pintakerroksiin sekä sorateiden pintakulutuskerrokseen.

 

Seulottu hiekka sopii erityisesti pihalaatoituksen ja –kiveyksen alle asennushiekaksi sekä erilaisiin ohuihin tasauksiin. Kuva Nelonen Media. Seulottu hiekka sopii erityisesti pihalaatoituksen ja –kiveyksen alle asennushiekaksi sekä erilaisiin ohuihin tasauksiin. Kuva Nelonen Media.

 

Jakso 6: Merenrantamökin rantaviiva ja niemenkärki yhdistyvät hulppeaksi kokonaisuudeksi

Hyvin pidetylle mökkitontille oli jäänyt niemenkaistale jättömaata. Se oli myös ainut paikka tontilla, johon paistaa upea ilta-aurinko. Niemenkärki muokattiin oleskelukäyttöön kolmen sukupolven yhteiseen ajanviettoon ja yhdistettiin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi rantasaunan edustan kanssa.

Tutustu käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 

Rantapenkereen tueksi tuotiin kuorma-auton lavallinen isoja kiviä. Kuva Nelonen Media. Rantapenkereen tueksi tuotiin kuorma-auton lavallinen isoja kiviä. Kuva Nelonen Media.
Hiekkaisessa ja happamassa maassa viihtyvän kuntan eli siirtovarvikon kasvualustaksi asennettiin kerros hiekkaa. Kuva Nelonen Media. Hiekkaisessa ja happamassa maassa viihtyvän kuntan eli siirtovarvikon kasvualustaksi asennettiin kerros hiekkaa. Kuva Nelonen Media.

 

Jakso 8: Toiminnallisuutta mökkipihaan – yhtenäinen kokonaisuus terasseista ja istutuksista

Railamon perheen mökkipihassa oli tehty perustukset saunalle, mutta itse sauna oli jäänyt uupumaan. Pihassa oli muutenkin tarvetta monenmoisille toiminnallisille elementeille, ja terassiakin oli vähänlaisesti.

Piha suunniteltiin yhtenäiseksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Parhaalle paikalle niemenkärkeen rakennettiin terassi tulipaikkoineen. Perheen tyttären lahjaruusut saivat ympärilleen kokonaisen ruusutarhan, jota täydennettiin romanttisella Klassikko-kivipatiolla.

Ruduksen maisematuotteiden asiantuntija Iia Suikki on jaksossa mukana kertomassa, mitä pihakivien valinnassa kannattaa huomioida. Katso myös, miten kivituhkasta tehty pihatie uudistetaan rikkaruohottomaksi.

Tutustu käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 

Liuskekivistä saa helposti tunnelmallisen pihapolun nurmikon halki. Kuva: Nelonen Media Liuskekivistä saa helposti tunnelmallisen pihapolun nurmikon halki. Kuva: Nelonen Media
Klassikko-pihakivistä voi latoa pyöreitä ja kaarevia muotoja. Kuva: Nelonen Media Klassikko-pihakivistä voi latoa pyöreitä ja kaarevia muotoja. Kuva: Nelonen Media

 

Jakso 9: Kari Hotakaisen helppohoitoinen löhöilijän piha

Kirjailija Kari Hotakaisen mökillä ei reuhdota ja rehkitä vaan siellä pitää olla rauhaa ajattelulle, olemiselle ja lukemiselle. Siksi keskeneräinen piha uudistettiin helppohoitoiseksi vanhanajan henkeä kunnioittaen. Pihaan rakennettiin myös selkeät oleskelualueet sekä kunnon pysäköintialue vieraille.

Tutustu käytettyihin tuotteisiin verkkokaupassa:

 • 0/16 murske ja 0/5 kivituhka ovat helppohoitoisia pihateiden ja -alueiden päällysteitä.
 • 0/32 mursketta käytetään pihateiden ja -alueiden rakennekerroksissa kantavuutta lisäämään.
 • 8/16 somero on pyöreä koristekivi, jolla saa luonnollista ilmettä pihaan.
 • 0/8 hiekka sopii muun muassa kasvualustaksi kuntalle eli siirtovarvikolle.
 • Luotokivi sopii muotokieleltään erinomaisesti mökkipihaan suomalaisen luonnon helmaan.
 • Laineri-reunakivellä voi reunustaa myös kaarevia pintoja.
 • XL-kokoisia liuskekivillä saa aikaan luonnonläheiset pihapolut kunttaan upotettuina

 

Huvila&Huussi_kivituhka ja murske_Kari Hotakaisen mökkipiha Helppohoitoisen pihan pihatiet ja muut alueet päällystettiin kivituhkalla ja pienikokoisella murskeella. Kuva: Nelonen Media
Huvila&Huussi_liuskekivet ja kuntta_Kari Hotakaisen mökkipiha Liuskekivet upotettiin kunttaan luonnonläheisiksi pihapoluiksi. Kuva: Nelonen Media

 

Huvila & Huussi 11. tuotantokauden jaksot löytyvät Ruudusta.

Ruduksen Kotipolulta löydät pihaan ja puutarhaan ideoita, ohjeita, kivituotteiden käyttövinkkejä ja paljon muuta hyödyllistä tietoa. Käy katsomassa osoitteessa rudus.fi/kotipolku!

Iia Suikki

Markkinointipäällikkö
Maisematuotteet
Rudus Oy