Käytännönläheistä tukea yritysten tiedeperusteisten luontotavoitteiden asettamiseen – Pilotin raportti julkaistu

Mistä lähteä liikkeelle tieteeseen pohjautuvien luontotavoitteiden asettamisessa?

Rudus osallistui yritysvastuuverkosto FIBSin ja Sitran järjestämään pilottiohjelmaan, johon mukaan valitut 10 yritystä pääsivät testaamaan ensimmäisten joukossa maailmassa Science Based Targets Network (SBTN) -verkoston kehitteillä olevaa uutta ohjeistoa omien tiedeperusteisten luontotavoitteiden asettamiseksi. Nyt pilotointityön tuloksista koottu raportti on julkaistu.

Raportti on kaikille avoin kattava kokonaisuus, joka käy läpi pilottihankkeessa kerättyjä oppeja ja kokemuksia viitekehyksen pilotoinnista sekä siitä, mistä lähteä liikkeelle tieteeseen pohjautuvien luontotavoitteiden asettamisessa. Luontotavoitteiden asettamista vasta aloittava yritys saa raportista käytännönläheistä tukea.

Rudukselta pilotointityöhön osallistui alansa asiantuntijoita ympäristötiimistä sekä kiviaines- ja kierrätysliiketoiminnasta.


Tutustu ja lataa raportti:Pilotin jälkeen Rudus on jatkanut työtä tiedeperusteisten luontotavoitteiden asettamiseksi.
– Kyseessä on suuritöinen ja jatkuvasti parannettava työ, joka sisältää erilaisten uusien toimintatapojen ja prosessien kehittämistä ja testaamista, sanoo Ruduksen laatu- ja ympäristöpäällikkö Terhi Rauhamäki ja jatkaa:
​​​​​​​– Koska olemme jo niin pitkällä suoran toimintamme luontovaikutusten osalta pääsimme SBTN-kehikossa nopeasti liikkeelle.

Sbtn   rudus membership promotion 920x500

Kymmenen vuotta sitten käynnistetyn Rudus LUMO -ohjelman puitteissa Rudus on saavuttanut konkreettisia tuloksia luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi omassa suorassa toiminnassa. Nyt Rudus on sitoutunut kansainväliseen SBTN-ohjelmaan, jossa huomioidaan myös koko hankintaketjun luontovaikutukset.


Aiemmin aiheesta uutisoitu:

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit