Pihaan nyt: Isoja laattoja, luonnonmukaista ilmettä ja sävyjen leikkiä

Ruduksen pihakivillä ja maisematuotteilla onnistuu ilmeikäs, yksilöllinen ja toimiva piha. Kevään uutuuksissa on niin maanläheisiä sävyjä, selkeitä linjoja kuin elävöittäviä pintojakin. Useita pihakiviä saatavana myös erittäin vähähiilisinä CEVO-tuotteina.

Rudus on tuonut markkinoille kaksi hyvin erilaista pihakivien uutuutta, jotka täydentävät hyvin nykyistä valikoimaa.

Gaala on kuusikulmainen, betoninen kiviuutuus. Se on kooltaan iso: sivumitat ovat noin 560x430 mm. Gaalalla syntyy rauhallista ja tasaista pintaa, jossa kiven sauma risteilee kiveyspinnalla eri suuntiin. Suuri koko rauhoittaa päällystetyn alueen kokonaisuutta ja Gaala toimii hienosti laajoinakin pintoina. Gaala-kivistä rakentuu myös polveilevia käytäviä ja polkuja. Kiviä voi käyttää yksittäisinä askelkivinä liuskekivien tapaan.

Gaalasta on saatavana kaksi eri paksuutta: 80 mm ja 45 mm. Paksumpi sopii myös koneellisen kunnossapidon ja ajoneuvoliikenteen alueille.

Ruduspro uutuudet kuvitus

Kuva: Gaala-pihakiven isoilla, kuusikulmaisilla laatoilla saadaan sekä rauhallista pintaa että polveilevia käytäviä. 


Artik-noppa tuo elävyyttä

Artik-noppa on täysin Ruduksen oman tuotekehityksen tuote. Sen rouhea profiloitu pinta elävöittää tasaisia kiveyspintoja. Artik-noppaa voi käyttää sellaisenaan tai sillä voi tehdä kiveykseen raitoja ja kuvioita. Sen avulla kiveyksen voi myös sovittaa helpommin erimuotoisiin rakenteisiin. Artik-noppa taipuu kauniisti myös kaareviin muotoihin.

Artik noppa kuva 930x350

Kuva: Artik-nopan pieni koko ja eriväriset kivisävyt mahdollistavat mosaiikkimaisten kiveysten tekemisen, koristeellisuuden ja väreillä leikittelyn.


Artik-nopan tuomilla pinnanvaihteluilla voidaan myös ohjata näköesteisen liikkumista. Artik-noppa sopii siten myös esteettömään rakentamiseen.
Artik-nopan värivaihtoehdot vaihtelevat harmaan sävyissä. Tuotetta on saatavissa profiloitupintaisena harmaana ja mustana sekä astetta rouheammalla hienopestyllä pinnalla sävyssä vaaleanharmaa. Tilausväreistä löytyvät lisäksi hienopestyt sävyt harmaa, tummanharmaa ja punainen. Kiven koko on 92x92x80 mm.

Nyt Antikko-muuriin oma valaisin

Ruduksen suosittu Antikko-muuri saa myös valaisimen. Asennustavasta riippuen se valaisee joko vain eteenpäin tai myös ympäröivää muuria. Valaisin ei tarvitse muuntajaa ja niitä voidaan kytkeä sarjaan lähes rajaton määrä. Kooltaan valaisin on puolikkaan Antikko-muurikiven kokoinen.

Antikko muurin valaisin

Vaihdettavan led-valon polttoikä on jopa noin 15 000 tuntia. Led-valojen sähkönkulutus on hyvin vähäistä varsinkin, kun ottaa huomioon valaisimen merkityksen pihan viihtyisyydelle ja turvallisuudelle.

Ikoni lehti

Muista myös erittäin vähähiiliset CEVO-pihakivet

Useita Ruduksen Orimattilan betonituotetehtaalla valmistettavia pihakiviä saa myös vähäpäästöisinä CEVO-tuotteina. Niiden valmistuksessa sementti on pääosin korvattu muilla vähäpäästöisillä sideaineilla. Tuotteiden lujuus- ja muut ominaisuudet vastaavat täysin tavanomaisia pihakiviä – ulkonäköä myöten. CEVO-pihakivien päästövähennys on lähes 60 prosenttia verrattuna vuonna 2020 valmistettuihin tuotteisiin.

CEVO-pihakivien hintaero perinteisesti valmistettuihin pihakiviin on samaa luokkaa kuin muissakin jatkokäsitellyissä, esimerkiksi hiekkapuhalletuissa tuotteissa.


Lisätietoja:

Markkinointipäällikkö Iia Suikki
Rudus Oy, maisematuotteet
020 447 4660
iia.suikki(at)rudus.fi

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit