Hyvä mieli ja valoisa vuosi

Rudus vastasi tanssihaasteeseen, katso video

Kun Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelija tiedusteli haluaisiko Rudus vastata #valoisavuosi-tanssihaasteeseen lasten ja nuorten mielenterveystyön puolesta, niin koronan takia kotitoimistossa tovin viettäneille vastaus oli helppo ja nopea ”kyllä!”

Korona-pandemia on pistänyt miettimään työyhteisömme hyvinvointia, hyvää mieltä tai ”kuinka voisin piristää työkaverin päivää”. Myös yleisemmin monen mieliin on varmasti noussut huoli poikkeusajan vaikutuksista lasten ja nuorten mielenterveyteen.

Ottaako Rudus tanssihaasteen vastaan? ´Heittäytyjät` löytyivät saman tien. Koronan takia jo toista vuotta kotitoimistossa työskenteleville työkavereille haaste olikin mieluinen. Hurja innostuminen tarttui koko ryhmään ja pian oma #valoisavuosi-chattimme alkoi pursuamaan ideoita.

Treenii, treenii…

Sitten sähköpostiin tipahti tanssin koreografian opetusvideo.

– Ei hyvää päivää! En tule selviämään tuosta.
– Aamulla oli lihakset ihan kipeenä!
– Toi Laurean tanssivideo, ei ole ihan sama kuin meillä vissiin? – Kyllä se on…
– Mä kokeilin eilen ja olin aivan hiestä märkä.
– Lahjattomat treenaa. Eiku..

Valoisavuosi teams treenit

Tanssin tempo oli kova, mutta into vieläkin kovempi. Sovittiin työpäivien lomaan parit tanssitreenit etänä.
– Hyvä ja hurjan hauska päivän aloitus, kun porukka treenaa yhdessä tanssikoreografioita melkoisen luovasti ja hyvällä asenteella, kertoo porukan kokoon kutsunut ja vahingossa ”ohjaajaksi” ajautunut, mitään treenejä koskaan vetänyt.
Ryhmä oli kuitenkin täysillä mukana ja hauskaa oli.

Valoisavuosi pihatreenit

Tanssi jättiläisen jalanjäljessä

Ruduksen ryhmän tanssiretken suunta oli Hyvinkäälle Suomiehen luontopolun upeisiin maisemiin. Tanssi videoitiin noin 50 metriä pitkän Jätin jalanjälki -ympäristötaideteoksen vierellä. Teos on yksi kohteen monista teoksista ja perustuu alueen jättiläisiin liittyvään mytologiaan.
Suomies on Ruduksen entinen kivenottoalue, ja yksi upeimmista Rudus LUMO -kohteista, minkä ennallistamisessa on huomioitu sekä luonnon monimuotoisuus että virkistyskäyttö. Tänä päivänä Suomies on suosittu luontokohde luontopolkuineen ja ympäristötaideteoksineen, siis mitä parhain paikka myös mielen lepuuttamiselle.

Katso video:

Tulipa hyvä mieli! Kiitos Laurean tiimille mukaansatempaavasta tanssihaasteesta. Rudus-tanssin myötä haluamme osaltamme jakaa iloa ja yhdistää ihmisiä poikkeusajan keskellä.

Valoisavuosi suomies

Taustaa

Korona-pandemian vuoksi arki on muuttunut, ja tämä heijastuu mahdollisesti pitkällekin tulevaisuuteen; erityisesti huoli lasten ja nuorten hyvinvoinnista yhdisti eri alojen opiskelijat Laurea-ammattikorkeakoulusta suunnittelemaan hyväntekeväisyysprojektia ja syntyi ajatus valoisammasta vuodesta.

#valoisavuosi-tempaus toteutetaan Kummit ry:lle osana sen Mielen tila -kampanjaa.

#valoisavuosi #mielentila #kummitry #rudusoy #ruduslife #vastuullisuus

RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit