Tullaan tutuksi: Valmisbetonin tehdaspäälliköt Henri Kasurinen ja Riku Koskinen

"Sitkeät ja sosiaaliset"

Kollegoiden Riku Koskisen ja Henri Kasurisen tapaamisesta ei naurua puutu, mutta on myös ammatillista ajatustenvaihtoa, vastuullisuudesta kertovaa asennetta ja sitoutumista tehdaspäällikön tehtäviin.

Riku Koskinen on toiminut pari vuotta Ruduksella Vantaan Tuupakassa valmisbetonin tehdaspäällikkönä ja Henri Kasurinen puolisen vuotta Espoon Vanttilassa. Kaksikon tie nykyiseen toimeen on erilainen, mutta on jotain samaakin:
– Ollaan aikaisemmin tehty jotain oikein, kun meidät on haluttu vetämään betonitehdasta. Kyllähän tämä on kuin myllärin Hymypoika-palkinto, Henri nauraa.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7764

Kuva: Tehdaspäälliköt Riku Koskinen (vas) ja Henri Kasurinen tapasivat Vantaalla Tuupakan betonitehtaalla, joka on Rikun työpaikka. Kollegoiden kesken on hyvä vaihtaa kuulumisia.


Riku tuli Rudukselle 12 vuotta sitten työmaan laborantiksi Helsingin Konalaan. Siitä pikkuhiljaa prosessien pariin pääkaupungin eri betonitehtaille.
– Sitten soitettiin ja kysyttiin, halusinko tehdaspäälliköksi. Mietin noin viisi minuuttia. Aluksi toimin tehdaspäällikkönä sekä Tuupakassa että Roihupellossa.

Onhan tämä hyvin kokonaisvaltainen homma.

Henri oli ollut seitsemän vuotta saman työnantajan palveluksessa. Kun eräs huomattava urakka oli ohi, tuli halu katsoa työelämässä eteenpäin.
– Olin lähdössä lomalle Miamiin ja lentokentällä tapasin vanhan tutun, Ruduksen laatupäällikkö Jere Toivosen. Koitin kepillä jäätä ja kysyin, sattuuko olemaan töitä. Jere vihjaisi myöntävästi. Reissun jälkeen otin yhteyttä, pääsin haastatteluihin ja sain myllärin paikan. Tein kai hommia sen verran topakasti, että puolen vuoden jälkeen napsahti nakki Vanttilaan tehdaspäälliköksi. Tässä ollaan!

Mietin noin viisi minuuttia otanko vastaan tehdaspäällikön tehtävän.

Tehdaspäällikön työ – kokonaisvaltainen homma

Valmisbetonin tehdaspäällikön toimenkuva on laaja, koska hän vastaa koko tehtaan toiminnasta, toimii työyhteisön esimiehenä ja työskentelee sen jäsenenä.
– Tehdaspäällikkö ottaa vastuun muun muassa prosessista ja laadunvalvonnasta, it-ohjelmista ja paljosta muusta, Riku sanoo.
– Pitää kuunnella sekä tehdasta, porukkaa että asiakkaita. Onhan tämä hyvin kokonaisvaltainen homma, Henri lisää.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7887

Kuva: – Tehdaspäällikköinä olemme sitoutuneet siihen, että tehdas pyörii eikä tuotanto takkua ja ollaan mukana myös käytännön töissä, Riku sanooo.


Riku ja Henri ovat jo kokeneita betonialan ammattilaisia, mutta tehdaspäällikön tehtävät toivat uutta haastetta ja vaatimuksiakin. Rudus kannustaa ja tukee henkilöstöään ammatillisessa kehityksessä. Riku ja Henri tulevat osallistumaan ensi syksynä Frontline Leadership Program -lähiesimiesvalmennukseen. Valmennus on konserninlaajuinen eli toteutetaan muissakin CRH:n operatiivisissa maissa.
– Tämä on ollut hyvin työpohjaista oppimista eli on hyvä, kun saa koulutuksessa tukea omiin ajatuksiin, Henri sanoo.
– On myös hyvä saada muistin virkistystä muun muassa esimiehen tehtäviin liittyviin juridisiin asioihin kuten palkkakäytäntöihin, Riku lisää.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7912

Kuva: – Pitää kuunnella sekä tehdasta, porukkaa että asiakkaita, Henri sanoo.


"Pukumiehet älkööt vaivautuko"

Kenelle valmisbetonin tehdaspäällikön tehtäviä voisi suositella?
– Pitää olla sitkeä ja sosiaalinen. Vaaditaan myös tietynlaista huumoria. Hommassa pärjää, kun ei lähde aamulla töihin ihan löysin rantein, Henri vastaa.
– Pitää myös olla aika ankarakin, kunhan muistaa, että tämän porukan kanssa meillä on yhteinen peli ja sama suo. Omaa aktiivisuutta tämä vaatii paljon, Riku sanoo.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7818

Kuva: Koneet kunnossa? Henri ja Riku varmistavat asian.


– Vain aamuvuorossa tietää, milloin työpäivä päättyy. Illalla pitää kaikki tehdä valmiiksi seuraavaa päivää varten. Kun tehdaspäällikön tittelin ottaa, täytyy myös sitoutua siihen, että tuotanto pyörii. Rästihommia riittää maailman loppuun asti. On myös hyvä ottaa itse lapio käteen ja siivota paikkoja. Se motivoi muitakin, Henri sanoo.
– Kerrotaan, että aikoinaan Roihuvuoreen tuli mies hakemaan tehdaspäällikön paikkaa. Hän saapui haastatteluun puku päällä ja salkku kainalossa. Aika äkkiä kääntyi ympäri, Riku nauraa.

Hommassa pärjää, kun ei lähde aamulla töihin ihan löysin rantein.

Riku ja Henri ovat asiakkaiden kanssa tekemissä pääasiassa puhelimitse ja joskus mukana työmailla.
– Me olemme tarvittaessa apupyörinä työmaille eli sovitaan ennakkoon yhdessä, miten päivät sujuu. Se auttaa varsinkin kiireisinä päivinä. Pyrimme aina palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, milloin ketäkin.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7807

Kuva: Tehdaspäällikön työtehtävien ”huoneentaulu”.


Mielipidettä ei torpata

Riku ja Henri ovat hyvin tyytyväisiä Rudukseen työnantajana.
– Tili tulee palkkapäivänä, molemmat nauraa.

Rudus tehdaspäälliköt henri ja riku 7788

Kuva: – Ruduksella on hyvä porukka niin täällä tehtaalla kuin pääkonttorilla, kannustavat esimiehet ja hyvät etuudet, Riku sanoo.


On paljon muutakin:
– Ruduksella on hyvä porukka niin täällä tehtaalla kuin pääkonttorilla, kannustavat esimiehet ja hyvät etuudet, Riku sanoo.

Rudus kannustaa ja tukee henkilöstöään ammatillisessa kehityksessä.

– Minulla oli hyviä kuulopuheita Ruduksesta ennen tänne tuloani, mutta silti yllätys oli positiivinen. Täällä keskustellaan kaikilla tasoilla – tuotannosta pomoihin. Omia mielipiteitä saa olla eikä niitä torpata. Se on mahtavaa, sillä toisinkin olen aikaisemmin kokenut, Henri sanoo.
– Töitä on mukava tehdä, kun on samanlainen näkemys asioista, Riku lisää.

Valmisbetonin tehdaspäällikön tehtävät

Vastaa toimipisteidensä

 • työvuorosuunnittelusta, työnjohdosta ja esimiestyöstä
 • kunnossapidosta ja korjauksista
 • työturvallisuus- ja ympäristöasioista
 • operatiivisesta laadunvalvonnasta
 • naapurustoyhteistyöstä
 • varastoinventaareista
 • luvituksen vuositarkastuksista
 • kalustotarpeesta
 • pienryhmäkoulutusten järjestämisestä
 • tuotanto- ja asiakaspalvelutyön toteuttamisesta
 • raportoinnista

Tutustu lisää:


Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuvat: Olli Urpela


RudusPro

020 447 711 / vaihde
Rakennusmateriaalit